Junior Fernandes (desno)

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Poznati Čileanac u HNL-u? 

Prije šest i pol godina otišao je iz Dinama, sada bi se mogao vratiti, ali ne na Maksimir!

Treba vidjeti u kakvom je stanju, kakve su mu ambicije i motivi za igranje u HNL-u na zalasku karijere
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 17:01

Vraća li se Čileanac Junior Fernandes (35) u Hrvatsku? Prostrujala je informacija da je bivši odlični Dinamov napadač ponuđen Lokomotivi, te da će se u utorak na Kajzerici razgovarati o ovoj opciji. Onaj pravi, zdravi i spremni Fernandes svakako bi trebao biti pojačanje za "osakaćene" Lokose, međutim treba vidjeti u kakvom je stanju, kakve su mu ambicije i motivi za igranje u HNL-u na zalasku karijere. To će svakako biti i tema razgovora na Kajzerici.

Nakon odlaska iz Dinama prije šest i pol godina, Fernandes je igrao u Turskoj (Alanyaspor, Basaksehir i Manisa), Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Ittihad Kalba) i u svojoj domovini Čileu (Universidad de Chile). Proljeće je proveo u turskom drugoligašu Manisi, odigrao je 14 utakmica, postigao je tri pogotka i jednom je asistirao. Sad je slobodan igrač, pa tako Lokomotiva ne bi morala platiti nikakvu odštetu Manisi. U utorak bi trebalo biti mnogo toga jasnije u svezi ovog potencijalnog transfera.

A u domaćem 2:2 remiju s Osijekom, Lokomotiva je ostala bez dvojice igrača. Crveni je karton, naime, zaradio kapetan, zadnji vezni Mateo Marić (bila je to pogreška slabog suca Strukana), dok je treći put "požutio" srednji branič, Jon Mersinaj, pa će tako trener Lokosa Silvijo Čabraja bez spomenutog dvojca odvesti momčad na gostovanje u Koprivnicu kod Slavena Belupa (petak, 20 sati).

Tko će zamijeniti Mersinaja i Marića? Nije lako ponuditi odgovor na taj upit, znamo li da je Lokomotivin igrački kadar ionako kvalitativno prilično "tanak". Umjesto Marića mogli bi zaigrati Krivak ili Smakaj, a vidjet ćemo kako će Čabraja pokušati riješiti problem stopera. Siguno je da neće Bubanju, koji je po vokaciji srednji branič, vratiti iz veznoga reda u obranu, jer bi tako posve "razbio" taj vezni red, budući da neće biti ni Marića. K tome, Bubanja je ove sezona zabio čak tri od ukupno sedam pogodaka Lokosa...

Jedino ljetno pojačanje Lokomotive, Robert Mudražija, ozlijedio se na startnoj utakmici s Istrom (rame), uspješno se oporavlja i trebao bi početi lagano trenirati. Ne bude li nekih nepredviđenih problema, Mudražija bi mogao kandidirati za nastup nakon reprezentativne stanke, za utakmicu protiv Rudeša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:09