privatna arhiva
STVARA SE NOVA MOMČAD

Sin bivšeg Vatrenog je sedmi igrač koji je napustio Lokomotivu, Čabraja poručio: ‘Zna se kako mi funkcioniramo‘

Nogometaši Lokomotive pod vodstvom Silvija Čabraje od utorka treniraju u svom domu na Kajzerici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 08:43

Nogometaši Lokomotive od utorka treniraju dvaput dnevno na Kajzerici, u svlačionici su uoči popodnevnog treninga u četvrtak bila 34 nogometaša. Među njima i Moreno Živković, koji se nakon popodnevnog vježbanja oprostio sa suigračima i preselio je u Maksimir. Prijelazni rok nije ni počeo, zacijelo će biti još odlazaka, možda i dolazaka, tako da trener Lokosa, Silvijo Čabraja, u ovome trenutku ne zna s kojim će igračima krenuti u drugi dio sezone.

Kajzericu su zasad napustila sedmorica nogometaša. Jesenski doprinos trilinga Tuci, Milićević i Živković bio je još kako opipljiv - Tuci je bio najbolji strijelac Lokosa sa šest pogodaka, imao je i tri asistencije (17 odigranih utakmica), Milićević je, pak, na 14 utakmica upisao tri asistencije, dok je Živković bio čvrsta obrambena karika, a na deset je prvenstvenih utakmica jednom bio i strijelac.

Međusobna utakmica

Preostali se kvartet - Karić, Mehmedović, Hanuljak i Krdžalić - nije nametnuo Čabraji. K tome, napadač Ivan Bulatović na oporavku je nakon ozljede i po svemu sudeći neće se vraćati na Kajzericu...

Ovih je dana u Lokomotivu došao desni branič Karlovca, Ivor Ribar, nakon priprema će se vidjeti je li spreman za prvoligaška nadmetanja. I to je zasad jedini dolazak, a prvoj su momčadi priključena i sedmorica nadarenih juniora - Kardum, Baždarić, Huskić, Utrobičić, Markanović, Čabrajić i Kukavica, koji je na dvojnoj registraciji u drugoligašu Jarunu i jesenas je odigrao osam utakmica...

image
privatna arhiva

- Jasno je da će nam nedostajati Živković, Milićević i Tuci, svakoj bi momčadi nedostajala trojica takvih igrača. Međutim, zna se kako Lokomotiva funkcionira, pa ćemo među našim juniorima potražiti adekvatne zamjene za njih. No, prijelazni rok još nije ni počeo, možda će biti i dolazaka, ali dođe li netko, trebao bi odmah biti pojačanje, prinove nam ne trebaju, jer imamo niz vlastitih nadarenih juniora koji će popuniti svlačionicu. Nadam se da će se neki od njih i nametnuti, te iskoristiti priliku - čvrsto stoji Čabraja iza svoje nogometne filozofije, utemeljene na povjerenju u mlade igrače iz izvrsne Omladinske škole kluba s Kajzerice.

Prvi pripremni tjedan Lokosi treniraju u Zagrebu, u subotu će odigrati i međusobnu utakmicu na Kajzerici..

- Nismo pronašli adekvatnog suparnika, pa ćemo odigrati međusobnu trening utakmicu. A u utorak, 9. siječnja, odlazimo na drugi pripremni dio u Medulin, nastupit ćemo na tradicionalnom, 10. po redu, Arena Cupu, kojeg smo lani i osvojili. Igrat ćemo u skupini protiv crnogorskog Rudara (Pljevlja), austrijskog Kapfenberga i Slavena Belupa, nakon tih dvoboja odigrat ćemo i utakmicu za plasman. Te četiri pripremne utakmice trebale bi nam biti dovoljne u ovim specifičnim i kratkim pripremama, a utakmica sa Slavenom Belupom, koja je na rasporedu 16. siječnja, bit će nam “generalka” za proljetni start i zaostalu utakmicu 4. kola protiv Dinama, koju igramo 23. siječnja u Kranjčevićevoj. Tri dana prije okršaja s Dinamom vratit ćemo se iz Medulina u Zagreb - rekao je Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 22:06