Lukas Kačavenda je oduševio igrama u dresu Lokomotive.
 

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
‘OVE ZIME NE IDE NIKAMO!‘

Što će biti s hit igračem HNL-a? ‘Nije Dinamo jedini zainteresiran, ali za njega bi to bila najbolja opcija‘

Direktor Lokomotive Božidar Šikić je komentirao glasine o velikom transferu mladog Vatrenog
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. prosinac 2021. 17:46

Direktor Lokomotive i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Božidar Šikić, je u velikom intervjuu koji je dao za Sportske novosti otvorio brojne teme u hrvatskom nogometu, a ono što posebno zanima navijače i ljubitelje domaćeg nogometa je što će biti s Lukasom Kačavendom.

Iako ima tek 18 godina, mladi je hrvatski reprezentativac preuzeo konce igre Lokomotive i oduševio. Za Lokose je ove sezone odigrao 21 utakmicu i zabio četiri gola, te upisao jednu asistenciju. Već su krenule glasine da će ove zime otići u Dinamo, a Šikić se osvrnuo na taj transfer.

"Nije Dinamo jedini zainteresiran za Kačavendu, iako sam mišljenja da bi za njegov igrački razvoj prelazak u Dinamo doista bio najbolja opcija! Međutim, ove zime ne ide nikamo! To je zajednička odluka obitelji Kačavenda, njegova menadžera, kao i našeg kluba. Svi vjerujemo da bi trebao ostati i nastaviti se ovako razvijati, za njega je najvažnije da u ovome trenutku stalno igra, a to mu je omogućeno u Lokomotivi", rekao je Šikić pa pojasnio:

"Nitko mu, naime, ne može jamčiti da će imati ovakav status u bilo kojem drugom klubu, pa čak ni u Dinamu, koji ima svoje probleme i svoje ciljeve, koje svakako želi realizirati. A u takvoj je situaciji vrlo upitno hoće li biti strpljenja za nadarenog “klinca” koji može oscilirati. Ne bi, naime, bilo ni prvi, ni zadnji put, da se nešto takvo dogodi, da igrač koji je bio perjanica jednoga kluba, jednostavno nestane u drugom klubu. A u Lokomotivi će Lukas imati i zaštitu i adekvatni tretman, na njemu je da ostane s obje noge na zemlji i da se usredotoči isključivo na igru. Nakon Pivarićeve ozljede dobio je i kapetansku vrpcu, iako baš nisam bio previše sretan tom odlukom. Ali, i to je dokaz koliko nam znači i koliko mu vjerujemo", poručio je Šikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 05:53