Marko Dabro odlazi u Kinu

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
SVE JE GOTOVO

Ubojiti HNL golgeter ima novi klub! Zagrebački sastav dobiva milijun eura: ‘Riješit će egzistenciju‘

Lokomotiva je objavila kako je finaliziran transfer njenog napadača u Bejing Gouan
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2022. 12:23

Kao što su Sportske novosti najavile još prije dva tjedna, Marko Dabro je novi igrač kineskog Bejing Gouana kojeg je donedavno trenirao bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić. Vijest je još prošli tjedan potvrdio menadžer Andy Bara koji je posredovao u poslu.

"Ovo je doista odličan posao, za oba kluba i za našeg nogometaša. Beijing Guoan je jedan od najvećih kineskih klubova i Dabro će riješiti egzistenciju, zarađivat će nekoliko stotina puta više nego što sad zarađuje! Potpisao je četverogodišnji ugovor, a bit će plaćen kao da igra u nekom klubu sudioniku Lige prvaka", rekao nam je Bara, koji je bio posrednik i pri odlasku Franka Andrijaševića i Sammira u Kinu.

Lokomotiva je sada potvrdila da je transfer i finaliziran, a pekinški klub će na Kajzericu poslati milijun eura. Dabro je u Lokomotivu stigao iz drugoligaškog BSK-a gdje je bio prvi strijelac lige s 30 zabijenih golova, a u istom je tonu nastavio i u dresu Lokosa.

U 27 nastupa za Lokomotivu zabio je 13 golova, a treba uzeti u obzir i to da je u samo četiri susreta odigrao svih 90 minuta.

"Zahvaljujemo Marku na svemu što je dao klubu, na svim golovima i trenucima sreće koje nam je omogućio. Dabri želimo puno sreće i uspjeha u dalekoj Kini, biti će teško nadomjestiti takvu igračku i ljudsku veličinu!", poručili su s Kajzerice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:25