Lukas Kačavenda u dvoboju s Dinom Mikanovićem

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
KAKAV PEH

Užasne vijesti za HR dragulja! Neće zaigrati do kraja godine, doživio je jednu od najtežih ozljeda

Trebao je ostvariti višemilijunski transfer, ali nesretni ‘magnet‘ otkrio je užasne vijesti.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. srpanj 2022. 17:18

Prvi je dio sezone za Lukasa Kačavendu završen prije nego je i počeo! Lokomotivin 19-godišnji dragulj, naime, morat će na operaciju koljena, na treningu tijekom priprema u Nizozemskoj nastradali su mu prošloga tjedna prednji križni ligamenti i pred nadarenim je ofenzivnim veznjakom višemjesečna stanka. Epilog je to detaljnog liječničkog pregleda kojeg je Kačavenda napravio u ponedjeljak, po povratku iz Nizozemske.

Pa iako se nakon prvih pregleda činilo kako nije riječ o težoj ozljedi, ipak je realnost drukčija. Prije nekoliko dana činilo se, naime, da je Kačavenda istegnuo unutarnje ligamente, nije bilo nikakve otekline na koljenu, pa se smatralo da će nakon nekoliko dana stanke opet biti spreman za igru.

image

Lukas Kačavenda

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Nažalost, pregled magnetskom rezonancijom u ponedjeljak u Zagrebu donio je užasne vijesti, Kačavenda je doživio jednu od najtežih sportskih ozljeda uopće i nakon operativnog zahvata pred njim su mjeseci oporavka.

Ovo je strašan udarac i za igrača i za Lokomotivu. Ne treba napominjati kako je mladi hrvatski reprezentativac najvrijedniji eksponat kluba s Kajzerice u ovom prijelaznom roku i očekivalo se da će do rujna sigurno ostvariti višemilijunski transfer, zakoračiti stepenicu više u igračkoj karijeri odlaskom ili u Dinamo, ili u inozemstvo. Istodobno bi, dakako, i napunio klupsku blagajnu bogatom odštetom.

No, sad su svi planovi pali u vodu, sve priče o transferu stavljene su "na čekanje" i najvažnije je da najprije operativni zahvat prođe u najboljem redu, potom da se Kačavenda uspješno oporavi i vrati na travnjak kad bude posve zdrav i spreman. Bude li sve u redu, povratak na nogometne travnjake mogao bi uslijediti u drugom, proljetnom dijelu sezone, no sve će ovisiti o dinamici oporavka. Idealan bi scenarij bio kad bi Kačavendino koljeno bilo "kao novo" do zimskih priprema, te da talentirani mladić tada opet počne normalno trenirati i igrati. Lokomotiva je, dakako, stala uz svog nesretnog, igračkog bisera i učinit će sve što je potrebno kako bi mu olakšala ove teške dane koji su pred njim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 14:47