RONALD GORSIC Cropix
BIJELO-PLAVI U DOBROM NIZU

Trener Osijeka: ‘S Jakupovićem smo dobili na kombinatorici, a sad očekujem golove i od drugih igrača‘

Trener Federico Coppitelli iznimno zadovoljan nakon četvrte uzastopne pobjede
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. rujan 2024. 15:15

Osijek je uhvatio ritam pobjeda u kojem su srušene već dvije tradicije koje su godinama opterećivale Bijelo-plave. Ono što nikako nije uspijevalo njegovim prethodnicima, Federico Coppitelli je napravio unazad tjedan dana, prvo je u Kranjčevićevoj Osijek prvi puta pobijedio nakon tri i pol godine, a onda nakon čak četiri slavio protiv Varaždina pred svojim navijačima.

- Nastavili smo s kontinuitetom dobrih rezultata, napredujemo, dobivamo sve više na samopouzdanju, a što je i najvažnije individualno rastemo. Jakupović i Dantas su odlično odigrali protiv Varaždina što je očekivano jer što više igramo zajedno to ćemo više moći očekivati utakmice kakvu smo odigrali u prvom poluvremenu.

Svojim odgovorom trener Bijelo-plavih dao je uvod idućem pitanju. Naime, opet je Osijek u prvom poluvremenu odigrao odlično, kombinatorno, rastrčano, onako kako je Coppitelli i najavio da želi igrati, ali u nastavku slika više nije bila ista.

- Moram biti iskren, uoči Lokomotive su mi govorili kako tamo ne možemo razviti igru zbog lošeg stanja terena, kako ondje nismo godinama pobijedili. Borili smo se, a to volim vidjeti kod mlade momčadi kakva je naša. Moramo imati više samopouzdanja. ponekad u drugom poluvremenu ne uspijevamo pronaći pravi balans, ali nadam se da će naše igre biti postojanije. Protiv Varaždina sam više ljut zbog načina kako smo ušli u utakmicu i odigrali prvih desetak minuta. Moramo biti bolji jer kao da smo stidljivi pred svojim navijačima. Kada su na terenu Dantas, Jakupović, Mikolčić, Pušić, Jurišić, Omerović, Bukvić... to su redom sve odlični tehničari, igrači odlični za kombinatoriku, ali s kojima ne možeš igrati defenzivan nogomet. Moramo biti hrabriji jer nismo momčad koja će se braniti, svi ovi igrači su prije svega ofenzivci.

Presudili su golovi Jakupovića, igrača koji je i doveden da nastavi gdje je Ramon Mierez stao.

- Šalio sam se prije nekoliko dana s Jakupovićem... Znam ga još iz vremena dok je igrao za U19 momčad Juventusa jer zabio mi je gol dok sam vodio Torino. Pitao sam ga kada će konačno početi zabijati i za mene. Znam da ima snažan šut, ali iskreno nisam očekivao kako će pokušati s tridesetak metara. Sretan sam zbog njega. On je bitno drugačiji profil napadača od Miereza, s njim smo dobili puno na kombinatorici - kaže trener Osijeka.

Jakupović je donio golove koji su nestali odlaskom donedavno najboljeg strijelca, ali konkretan doprinos Coppitelli traži i od drugih igrača.

- Očekujem golove i od drugih igrača. Trebamo pucati više, kada dođemo na rub kaznenog prostora umjesto da pucamo, previše puta pokušavamo dodati ili driblati. Dantas ima odličan šut, Pušić, Soldo, Mikolčić, Omerović također. Očekujem od njih puno više šuteva na vrata. To nije do samopouzdanja nego previše razmišljanja iako je ono prvo rješenje najčešće i najbolje. Rastemo, ali ovo je detalj kojeg moramo poboljšati, kako ćemo zabiti ako ne pokušavamo?

To je detalj kojeg će Coppitelli pokušati čim prije promijeniti, ali nakon četiri pobjede u nizu lakše se diše.

- Zaslužili smo više protiv Šibenika, Dinama, Zire u Europi... Kada samo pomislim na te utakmice, srce me boli. Onda su se dogodile promjene u rosteru, bitno smo promijenili momčad, bilo je teško sve izgraditi iznova, ali trebala nam je samo ta jedna pobjeda... Uvođenje novih igrača u momčad nije samo njihovo postavljanje na terenu na određene pozicije, potrebno je vremena da se na pravi način uklope. Eto, Dantas je protiv Varaždina igrao s velikim samopouzdanjem i autoritetom, ali u utakmici sa Slavenom Belupom to je bilo nemoguće tražiti od njega jer je tada tek došao kod nas. Očekujem da ćemo biti još bolji, no moramo biti kontinuiraniji i dosljedniji u onome što želimo. Tijekom utakmice trebamo biti mentalno jači, sve su to stvari koje su normalne za mladu momčad - kazao je trener Bijelo-plavih.

Posljedice pobjede jutro kasnije još nisu bile poznate. Anton Matković utakmicu je napustio već nakon pola sata s velikom i bolnom oteklinom na usnama zbog koje jednostavno nije mogao nastaviti igrati i sam je zatražio zamjenu, dok je Tuia s terena izašao desetak minuta prije kraja zbog problema s butnim mišićem, također nakon što je signalizirao klupi kako više ne može. Inače iskusni Talijan čiji je dolazak konsolidirao i učvrstio osječku obranu već je neko vrijeme načet. Trener Coppitelli nakon utakmice je otkrio kako Tuia čak ne bi niti igrao da mu je kartonirani Hasić bio na raspolaganju. Talijan je stisnuo zube i za to vrijeme koliko je mogao izdržati odigrao bez greške.

- Alessandro je dobio udarac protiv Lokomotive i nekoliko dana je trenirao odvojeno od momčadi. Ali kako smo ostali bez Hasića, morao je odigrati koliko je mogao. Na poluvremenu mi je rekao kako će pokušati izdržati do kraja utakmice, ali morali smo ga mijenjati - otkrio je Coppitelli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 16:15