MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
REAKCIJE NAKON SLAVLJA

Bjelica nakon Dragovoljca priznao: ‘Normalno da smo na kraju strepili‘; Žaper: ‘Idemo po pobjedu u Rijeku‘

Trener Osječana nakon zahtjevne utakmice: ‘Očito je ovo sezona u kojoj se pobjede ostvaruju teško‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2022. 22:46

Slavili su Osječani, iako teže od očekivanog, protiv Hrvatskog dragovoljca na domaćem terenu. Strijelci za Bijelo-plave bili su Žaper i Topčagić, dok je za goste poentirao Galešić.

"Svaka je pobjeda važna, pa je tako važna i ova. Bez obzira što je Hrv. dragovoljac pred ispadanjem u Drugu ligu, to je momčad koja ovoga proljeća igra vrlo dobar i rasterećen nogomet, imaju mladića koji su brzi i motorični, mogu ugroziti, kao što nas zapravo i jesu. Ako ne zabiješ treći gol na vrijeme, trpiš do kraja. Ovo je očito sezona u kojoj su sve pobjede izborene teško i moramo se boriti za njih. No, momčad pokazuje veliku stabilnost i kada je teško, stoga čestitam svima na zasluženoj pobjedi", kategoričan je bio Nenad Bjelica.

"U prvome poluvremenu gotovo da i nisu ušli u šesnaesterac, a onda nam zabiju iz jednoga prekida. To se moglo dogoditi i u zadnjoj minuti utakmice pa je normalno da smo strepili. Međutim, uspjeli smo dobiti utakmicu i moram biti zadovoljan jer su ovo dvoboji u kojima moraš osvojiti bodove koji su već unaprijed upisani, a to je tako tek kada susret završi te kada imaš barem jedan gol više od suparnika", poručio je Bjelica i dodao:

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

"Prekidi su naša snaga i moć. Znali smo da u tom segmentu možemo ugroziti protivnika te da tu imaju određenih problema. Od ponedjeljka počinjemo pripreme za Rijeku. Nadam se da ćemo i ondje pružiti dobru igru, a dakako da i tamo priželjkujemo pobjedu."

Kapetan Mihael Žaper protiv Dragovoljca, u izostanku standardnoga kapetana Mile Škorića, upisao se i u strijelce:

"Najbitnija su tri boda. Mislim da smo dobro ušli u susret, postigli smo rani pogodak. Imam osjećaj da smo dominirali cijelo prvo poluvrijeme, a onda smo nekoliko sekundi dekoncentracije platili pogotkom za izjednačenje. Dobro smo odgovorili, postigli smo zgoditak u najbolje moguće vrijeme, s prednošću smo otišli na odmor, a u nastavku smo također dominirali", rezonirao je Žaper i potom pohvalio Kohortu:

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

"Imali smo stvarno puno prilika, ali nadam se da će ti pokušaji ući u idućoj utakmici u kojoj ponovo želimo pružiti dobru partiju. Igrali smo u lijepom ambijentu, nadam se da smo s ova tri boda uljepšali Kohortin rođendan. I dalje smo u igri, borimo se za najviše ciljeve i prvo mjesto. Nadam se da će nas i u idućim utakmicama bodriti u velikom broju."

Sa 16. golom u svojoj karijeri za Bijelo-plave pridružio se igračima poput Bohara, Caktaša i Fiolića na vrhu klupske ljestvice strijelaca:

"Jako mi je drago zbog toga. Sretan sam i radi Topčagićeva pogotka, a ja se nadam da će ih u idućim utakmicama biti još i više. Sada idemo u Rijeku po tri boda. Veselim se tom susretu i nadam se pobjedi na Rujevici", poručio je Žaper.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 09:59