VLADO KOS/CROPIX Cropix
IZJAVE TRENERA

Bjelica: ‘Nisu nam mogli parirati...Mance? Samo smo on i ja vjerovali‘; Kopić: ‘Oršić mi je rekao da nije dobro‘

Strateg Osijeka podvukao je da će nastavak sezone biti težak, Dinamov trener: Stvar je bila u detalju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. veljača 2022. 20:27

Osijek je srušio Dinamo i sada je nova vodeća momčad lige. Nakon 25 kola momčad Nenada Bjelice ima dva boda više, ali i utakmicu manje od Modrih. Da, još se uvijek čeka epilog utakmice Hajduka i Dinama koja se trebala igrati još davno... No, Bijelo-plavi su na proslavi svog 75. rođendana došli do velikog trijumfa, a pogodak vrijedan punog plijena zabio je Antonio Mance. Isti onaj Antonio Mance koji je još praktički do jučer bio na posudbi u njemačkom Aueu, isti onaj koji je prije tjedan dana zabio za pobjedu (3:2) u Puli u 95. minuti...

>>> IZVJEŠTAJ I POGODAK S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Riječki napadač u redovima Osijeka opet je priča dana, možda i tjedna u HNL-u. Srušio je Dinamo, nakon čega je Nenad Bjelica bio vidno sretan... Kako i ne bi.

- Čestitao bih svojim igračima i navijačima na velikoj podršci. U izjednačenoj utakmici iskoristili smo grešku Dinama i pobijedili. Možda smo mi uložili malo više energije, oni nam nakon Seville nisu mogli toliko parirati. Sretni smo zbog pobjede, ali ovo je samo momentalna situacija. Dinamo ima utakmicu manje, još se puno toga može dogoditi...

Opet je utakmicu presudio Mance, a Bjelica je zanimljivo opisao kako ga je vratio iz njemačkog drugoligaša ove zime.

- Valjda smo samo on i ja vjerovali da on može biti bitan za nas. Imao je peh, odlučili smo se na posudbu, bilo je tada puno interesa za njega. Ali, kad se pojavila mogućnost da ga se vrati, nazvao sam ga video-pozivom da vidim ima li taj žar u očima, vidio sam da on to ima i odmah ga vratio natrag.

image

Antonio Mance zabija za 1:0

VLADO KOS/CROPIX Cropix

O sustavu i nastavku sezone...

- Igrali smo u 5-4-1, Dinamo u 3-5-2, htjeli smo se zgusnuti, znali smo da Dinamo ima sjajne igrače, da ima Oršića i Petkovića i tu biti gusti. Pokazujemo da možemo u derbijima. Važno je osvajati bodove, mi smo tu dosta dobri. Ali treba nastaviti, ovo je tek početak. Ima još 11 kola do kraja sezone, bit će jednako teško kao i u ovih 25 kola do sada - rekao je Bjelica za Arenasport televiziju.

S druge strane, Dinamov strateg Željko Kopić nije mogao biti zadovoljan prezentacijom i rezultatom.

- Kontrolirali smo utakmicu kroz prvo poluvrijeme. U drugom sam osjetio da smo počeli padati. Pokušali smo Andrićevim ulaskom nešto napraviti. Imali smo neke situacije u kojima smo trebali bolje reagirati. Primili smo pogodak, treba Osijeku čestitai na pobjedi. Imali smo nekakvih par situacija, baš je u detalju utakmica otišla na drugu stranu. Moji igrači su išli punom snagom. Osijek je iskoristio svoju prilku, to je to...

Objasnio je zašto je u završnici susreta izvadio Mislava Oršića...

- Odlučio se Osijek na 5-4-1 kako bi osvajao lopte u sredini. Mi smo u prvom poluvremenu držali sutaciju, htjeli smo u drugom pojačati pritisak, nismo uspjeli. Oršić je osjetio slabost pa smo ga zamijenili, rekao je već da se ne osjeća dobro.

Dinamo sada nije na prvom mjestu?

- Moramo biti maksimalni, pravi i u nastavku sezone. Sada nemamo europskih utakmica. Malo ćemo se osvježiti, vjerujem da ćemo u nastavku sezone biti dobri. Apsolutno vjerujem da ćemo biti prvaci, to je klupski cilj - rekao je Kopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:57