Federico Coppitelli i Jose Boto 

 MARIN FRANOV Cropix
I DALJE NA NULI

Coppitelli: ‘Nismo glupi, Osijek će dobiti ono što zaslužuje. Gutamo gorke pilule, ali nimalo ne sumnjam‘

Poraženi su od Šibenika, a zatim se ni protiv Dinama nisu dokopali plijena
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 19:37

Nije lako Federicu Coppitelliju. Nakon Šibenika i Zire njegova momčad ni protiv Dinama nije rezultatski nagrađena u mjeri u kojoj je zavrijedila.

- Ja ne tražim ništa više od onoga što zaslužimo - kazao je trener Osijeka nakon utakmice u kojoj su Bijelo-plavi bez prvih prvenstvenih bodova ostali duboko u sudačkoj nadoknadi.

Nije želio Coppitelli nakon utakmice govoriti o sreći nego o radu koji će prije ili kasnije biti nagrađen. U igri Bijelo-plavih jasno se iščitava ideja, imaju se za što uhvatiti, nedostaje "samo" još rezultat kao konačna potvrda. A i on će uskoro doći, vjeruje trener Bijelo-plavih.

- Ne volim govoriti o sreći. Kad nam se ovako nešto dogodi, to je dokaz kako trebamo nešto popraviti. Ali, u isto vrijeme vjerujem da svatko tko se imalo razumije u nogomet vidi put na kojem se ova momčad nalazi. Imamo dvije izgubljene utakmice u prvenstvu, ali idemo u dobrom smjeru. Radimo pogreške, ali uvijek nastojimo biti kompetitivni. Rad se na kraju uvijek isplati. Nemam nikakve sumnje da će uskoro i rezultat, koji nas sada kažnjava, biti drugačiji jer to zaslužujemo - kazao je Coppitelli.

image

Osijek - Dinamo

MARIN FRANOV Cropix

S prosječnom dobi od svega 22,3 godine, ovih Osijekovih prvih 11 koji su istrčali protiv Dinama bili su uvjerljivo najmlađa startna postava u prvenstvenom kolu igranom prošlog vikenda.

- Reakcija je dobra, protiv velike momčadi kakva je Dinamo igrali smo sličnu utakmicu onoj protiv Zire. A to znači jednu stvar - imamo jasan identitet! Stvorili su nam dvije šanse. Nismo glupi, jasno je da nakon dva prvenstvena kola nismo osvojili niti jedan bod, ali aplauz navijača dokaz je kako prepoznaju nevjerojatan napor kojeg ulažemo. To znači da i navijači razumiju što radimo. Sav taj naš trud i rad na kraju će se isplatiti. I dobit ćemo ono što zaslužujemo! - kazao je trener Osijeka.

Coppitelli neće momčadi dozvoliti da potone, vjeruje kako je nagrada tu iza ugla i da će uskoro sve sjesti na svoje mjesto, a onda...

- Ova momčad ispred sebe ima budućnost. Sad gutamo gorke pilule, ali istovremeno želimo igrati nogomet i pritišćemo naše igrače da napreduju svaki dan. Doći će i rezultati uskoro, u to ne sumnjam. Ja ne tražim ništa više od onoga što zaslužimo. Moramo se fokusirati na put kojim idemo. Dugoročno se rad uvijek isplati i igrači su svjesni toga. Njima apsolutno ništa ne mogu prigovoriti nakon Dinama. Bili su posvećeni i držali su se plana pogotovo jer u jednom danu koliko smo imali nakon Zire nije lako pripremiti se za iduću tešku utakmicu. U njih nemam nikakvih sumnji - kazao je.

image

Roko Jurišić

MARIN FRANOV Cropix

Coppitelli se našao u velikom problemu s kadrom pa je prisiljen na improvizaciju u toj mjeri da mu je lijevi bek Cvijanović igrao desnog beka jer druge opcije nije imao. Uoči uzvrata u Azerbajdžanu potencijalno svaki novi problem zvuči ogroman, a mnoge je zabrinuo trenutak kada je strijelac Lima šepajući napustio teren u 81. minuti.

- Dobio je udarac u butinu i osjetio je bol, vjerujem da nije ništa ozbiljno - kazao je trener Osijeka.

Lima će, dakle, biti spreman za uzvrat protiv Zire, u kojem će Coppitelli imati kompleksan izbor u obrani. Naime, u momčadi neće biti Stjope Mkrtčjana, čija je domovina Armenija u posljednjih nekoliko desetljeća imala više oružanih konflikata s Azerbajdžanom.

- Ne vjerujem da će ići u Azerbajdžan, iako on ima veliku želju. Osobni rizik je ipak prevelik - kazao je Coppitelli.

Lima: Nadam da je ovo prvi od mnogo golova

Pedro Lima proslavio je svoj prvi gol u dresu Osijeka, ali na koncu se nije radovao.

- Teško je prihvatiti ovakav rezultat. Ipak smo zaslužili više od ovoga. Ovo je već treća utakmica u kojoj smo osjetili da je možemo okončati pobjedom, ali što je tu je. Idemo dalje, nastavljamo graditi nešto, za što osobno mislim da je jako dobro i to je samo početak. Radimo na tome da ispišemo klupsku povijest u Konferencijskoj ligi i da budemo što bolji u HNL-u - kazao je 21-godišnji Brazilac.

Vjeruje kako je gol Dinamu najava onoga što tek slijedi od njega.

- Čekao sam ovo otkad sam došao. Utakmicu prije ove sam bio na klupi, imao određene minute na terenu, što je bilo dobro za mene kako bih se što bolje uklopio u momčad, ambijent, hrvatsku ligu. Sada se nadam da je ovo prvi od mnogo golova koje ovdje želim zabiti - kazao je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 17:33