MARKO MRKONJIC Cropix
PROBLEMI U GRADSKOM VRTU

FIFA zabranila Osijeku nove transfere! Evo što se dogodilo hrvatskom klubu koji se bori za naslov prvaka

‘Još od ljetnog prijelaznog roka bili smo svjesni mogućnosti da do toga dođe‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 11:35

U Gradskom vrtu našli su se u neugodnoj iako, kako uvjeravaju iz kluba, ne i problematičnoj ili zabrinjavajućoj situaciji. FIFA je, naime, Osijeku spustila rampu na registraciju novih igrača, a razlog je kašnjenje u isplati rata za transfere trojice nogometaša.

Drugim riječima, Bijelo-plavi i dalje mogu dogovarati i zaključivati odlazne transfere, uključujući i posudbe (uostalom, početkom tjedna su u Goricu na privremeni rad do kraja sezone poslali Bralića, Petkovića i Fućka), ali ne mogu potpisivati nove igrače sve dok prethodno ne podmire nastale dugove.

Kako je do početka prijelaznog roka za hrvatske klubove ostalo nešto više od mjesec dana, u Gradskom vrtu ne sumnjaju kako ispred sebe imaju sasvim dovoljno vremena da do 18. siječnja i otvaranja nogometne tržnice s dnevnog reda “skinu” tu neugodnu zabranu. Ionako je pred zimski prijelazni rok prioritetna bila redukcija glomaznog kadra, a s čime se već i započelo. U Osijeku su očekivali takav scenarij, pa ih rješenje koje je prije nekoliko dana poslala krovna nogometna organizacija nije iznenadilo.

- Točno je da postoji FIFA-ina zabrana za dovođenje igrača, još od ljetnog prijelaznog roka bili smo svjesni mogućnosti da do toga dođe i radimo na rješavanju te situacije. Prijelazni rok u HNL-u počinje 18. siječnja i svakako ćemo nastojati do tada premostiti ovu prepreku. Ne bježimo od svojih obveza prema drugim klubovima, ali važno je znati da smo u velikom investicijskom ciklusu po pitanju novog stadiona, koji je u ovom trenutku apsolutni prioritet - rekao je član Uprave NK Osijek, Vladimir Čohar.

U međuvremenu, iako u Gradskom vrtu ne mogu potpisivati nove igrače, to mogu napraviti s trenerom, kojeg već imaju pod ugovorom. Rene Poms će u četvrtak konačno staviti potpis na novi ugovor s Bijelo-plavima. Austrijski trener, inače i prvi stranac na klupi u povijesti kluba, kako je i ranije najavljivano obvezat će se Osijeku do ljeta 2024.

Inače, klub iz Gradskog vrta dogovorio je protivnike za završni dio priprema koji će obaviti u Umagu. Slovenski prvoligaš Koper naći se kontra Bijelo-plavih 7. siječnja, a posljednjeg dana priprema, 14. siječnja, nogometaši Osijeka imat će matineju i odigrati dvije utakmice. Prvi sparing-partner bit će srpski prvoligaš Javora iz Ivanjice, a onda slijedi generalka protiv mađarskog MOL Fehervara.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:02