DAMIR KRAJAC Cropix
VRUĆI HNL ETER

‘Ispucao sam sve kredite! Neću više komentirati suđenje, niti izjave Bjelice, nisam tip koji će stalno lajati‘

Dopredsjednik HNS-a posuo se pepelom nakon žestoke retorike poslije utakmice Osječana i Velikogoričana
Piše: Mario ŠtabiObjavljeno: 20. srpanj 2022. 11:32

Kako je krenulo, čeka nas burna sezona ako treneri i klupski čelnici ne spuste loptu na zemlju. Samo je pitanje tko će sljedeći naći povod da raspali s optužbama jer pogreška je bilo otkako je nogometnih arbitara. Došli smo i do poziva na sučeljavanje odaslanog od Osijeka nakon recenzije jednog “penala” koju je dala Komisija nogometnih sudaca, što govori da Gradski vrti ima veće nepovjerenje u službena tijela od onih koji su se žalili da su oštećeni u susretu s njima.

Još u nogometnoj areni samo fali detektor laži s kojim tako radu blefiraju političari. HNL ponovno poprima karakteristike divljeg zapada jer rješenja koja se nude nalik su obračunu kod O.K. Corrala.

Nenad Črnko, dopredsjednik HNS-a, koji je prvi ispalio plotune i pustio “vraga iz boce”, sada se ipak barem dijelom posipa pepelom. Shvatio je težinu funkcije koju obnaša. Na pitanje misli li da bi bilo bolje da se suzdrži od priča o suđenju i bilo čega što može narušiti ugledu nogometa, te žali li zbog toga što se dogodilo, odgovorio je:

- Slažem se. Ponekad čovjek u trenutku kad je vruć, a mediji te zovu, ne može ne reagirati, ali poštujem to da kao osoba koja je na funkciji dopredsjednika u HNS-u ne bih trebao takve stvari komentirati. Neću to viče raditi. Eto, ja jednom godišnje to napravim, sam sebi sam sada rekao da sam ispucao sve kredite za ovu sezonu. Nisam tip koji će lajati stalno - nasmijao se Črnko i naglasio:

image
MARKO MRKONJIC Cropix

- Dao sam podršku Komisiji nogometnih sudaca, dajem je i dalje i neću zbog pogreške sudaca u Osijeku tražiti bilo čiju odgovornost. To su situacije koje se dogode i gotovo. Ima pogrešaka i u drugim ligama... No, o suđenju više nemam komentara, kao niti o izjavama Bjelice. Dogodi li se da bude potrebno bilo što komunicirati prema javnosti, u ime Gorice to će činiti Matija Dvorneković, koji je zadužen za sportski sektor.

Iz sudačke organizacije čuli smo neslužbeno da je podnijeta prijava protiv Črnka zbog kršenja Kodeksa ponašanja. Već je jednom platio kaznu od deset tisuća kuna zbog utakmice s Dinamom i kritika na suca Zebeca.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Komisija nogometnih sudaca ipak upire prstom prvenstveno na trenere i pomoćnike, na njihove ponašanje za vrijeme utakmice, držeći da su glavni generatori povišenih tenzija koje se nekad izrode i u određene incidente. Predsjednik Komisije Bruno Marić upriličio je u utorak zoom sastanak na kojem su sudjelovali svi elitni i arbitri prve kategorije koji participiraju u najvišem rangu. Naglasio je točno što je rekao i na televiziji dan ranije da počnu provoditi nultu stopu tolerancije prema prigovorima s klupe i stvaranju nervoze. Za prvi prigovor ide upozorenje, za drugi opomena, za treći isključenje, a ako se radi o psovkama ili drugom neprimjerenom rječniku odmah moraju dati crveni karton. Taman to bila prva minuta.

Zna se koji su treneri najžešći, prednjači osječki dvojac Nenad Bjelica - Nino Bule. Morat će se paziti. Ne samo oni, jedan pomoćni trener Hajduka, jedan pomoćni trener Istre 1961... Imaju već u sudačkim krugovima svoju internu listu najneugodnijih tipova...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:27