GORAN SEBELIC Cropix
SRUŠIO OSIJEK

Istrin Alžirac zabio tri gola, tek treći su mu priznali u 93. za novi kiks Bjelice & Co.

Bakraru su dva gola poništena, no treći je priznat za pobjedu Puljana nad Osijekom u 4. kolu HNL-a
Piše: Robert Matteoni/SNObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 23:15

ISTRA 1961 - OSIJEK 1:0 (Bakrar 90‘+3‘)

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Marešić, Perković, Marin - Mlinar, Caseres (od 90. Galilea) - Petković (od 90. Antovski), Duvnjak (od 66. Mumba), Kadušić (od 66. Erceg) - Bakrar

OSIJEK: Ivušić - Bartolec (od 82. Miloš), Škorić, Lončar, Jurčević - Bralić, Brlek (od 70. Fiolić), Jugović - Caktaš (od 70. Bakić) - Topčagić (od 46. Mierez), Beljo (od 82. Mance)

PULA - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1,230. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)


Trećim golom Bakrara, koji je napokon priznat, Istra je upisala veliku pobjedu! S nekoliko novih igrača očito su Zeleno-žuti podigli razinu kvalitete i sve frustracije do sada naplatili Osijeku.

Izuzetno toplo vrijeme, u danu u kojem je zabilježeno 37 stupnjeva, nije bilo baš idealno za dvoboj Istre i Osijeka. Na Drosini je, sva sreća, navečer puhao lagani vjetar koji je barem malo olakšavao akterima odrađivanje važne utakmice. Bjelica je na teren poslao formaciju 3-5-2, s Beljom i Topčagićem u špici, Bartolecom i Jurčevićem na bokovima, uz srednji red Jugović, Brlek, Caktaš.

image

Monsef Bakrar i Mile Škorić

GORAN SEBELIC Cropix

Gonzalo Garcia uzvratio je tipičnim mu 4-3-3 sustavom u kojem je mjesto ovaj put od početka dobio Duvnjak kao zadnji vezni, ispred kojeg su ordinirali Caseres i Mlinar. U napadu je prvi put startao Alžirac Bakrar.

Osijek je od početka preuzeo inicijativu, kružio oko defenzivnog bloka Zeleno-žutih, bez neke konkretnije opasnosti za Majkića.

No, prvi su opasno zaprijetili domaći. Duga lopta na Bakrara, koji se izborio za prostor pored Bralića, ušao s lijevog boka u kazneni prostor, a onda poslao loptu pred gol Osijeka, no niti jedan domaći napadač nije pratio Alžirca. Bila je to 16. minuta i potvrdilo se da je Bakrar hitar i neugodan napadač.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Tri minute kasnije mogli su povesti gosti. Akcija iz kornera razvila se odbijancem za Škorića, koji je iz voleja snažno opalio i loptom pogodio vratnicu. Sreća za Puljane. No, šest minuta kasnije slična situacija na drugoj strani. Mlinar je fenomenalnom okomicom izbacio Kadušića na boku, ovaj je vratio u sredinu, ali lopta se odbila do Marina na ivici kaznenog prostora. Šut domaćeg braniča završen je loptom na stativi. Do kraja poluvremena šutovima s distance zaprijetili su dva puta Osječani, jednom domaći, ali vratari Ivušić i Majkić bili su sigurni...

U nastavku je Bjelica ubacio Miereza umjesto nevidljivog Topčagića. Dva bivša napadača Istre, Mierez i Beljo bili su prijetnja obrani Istre. No, prvu šansu imao je domaćin, jer je Petković brzinom pretekao stopera gostiju, ali je Ivušić uspio omesti pulskog napadača kad je pucao...

image
GORAN SEBELIC Cropix

Osijek je opet uzeo posjed, a Istra se fokusirala na čvrsti blok i brze kontre. U jednoj sjajnoj akciji Mlinar- Petković potonji je sjajno pucao, ali lopta se odbila od stative. Natrčao je Bakrar i sjajnim udarcem pogodio mrežu. Nažalost, VAR je pokazao ofsajd. Bila je to 63. minuta. Nakon toga Garcia je ubacio Ercega i Mumbu, umjesto danas dobrih Kadušića i Duvnjaka...

image
GORAN SEBELIC Cropix

U 73. Beljo je opasno zaprijetio šutom glavom iz dobre pozicije, ali lopta je otišla pored gola. Uzvratila je Istra, a šut Bakrara glavom bio je slab. Kako je utakmica išla prema kraju tako su se momčadi razvukle. U 77. brza kontra domaćih, Marin za Mumbu, koji je gurnuo prema Bakraru, ali njegov šut za drugi gol opet je poništen zbog zaleđa.

Pobjednički se gol ipak dogodio u 93. minuti, Bakrar treća sreća i gol za tri boda Puljana i slavlje s navijačima. Osijeku brige samo rastu...

PONIŠTENE GOLOVE I PRIZNAT POBJEDNIČKI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.


image

1:0 za Istru zabio je Bakrar

GORAN SEBELIC Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+10‘ - Zadnja šansa Osijeka! Došao je i Ivica Ivušić u protivnički šesnaesterac, a na kraju je Lončar uputio udarac glavom koji je prohujao pored gola... Gotovo je, Istra može slaviti!

90‘+8‘ - Došlo je do naguravanja između Mile Škorića i većine igrača Istre, zaiskrilo je u Puli... Smirio je to nekako sudac Kolarić, međutim mnogo je nervoze kod igrača Osijeka.

90‘+6‘ - Žuti karton za Ivana Fiolića zbog prekršaja.

90‘+3‘ - GOOOL! Bakrar je nakon sjajne asistencije Antovskog treći put izbio pred Ivušića koji je istrčao na vrh šesnaesterca, a Alžirac ga je atraktivnim lobom prebacio i zabio za vjerojatnu pobjedu Istre!

IPAK, OPET SE PROVJERAVA VAR, JE LI MOGUĆE DA JE BAKRAR JOŠ JEDNOM U ZALEĐU?!

GOL JE PRIZNAT, ISTRA VODI 1:0!!!

image

Monsef Bakrar

GORAN SEBELIC Cropix

90‘+2‘ - Sjajna prilika Osijeka! Mierez je bio u skoku i gađao s pet metara, a Majkić se istaknuo fantastičnom intervencijom... U nastavku je Miloš centrirao Fiolića koji tuče glavom pored gola!

90‘ - Igrat će se čak sedam minuta sudačke nadoknade.

90‘ - Ulaze Filip Antovski i Einar Galilea, izlaze Petković i Caseres.

88‘ - Dobar Manceov prodor, prošao je dvojicu-trojicu Puljana u šesnaestercu, ipak - za više od toga nije bilo snage.

84‘ - Dobar pokušaj Ercega! Nakon nove dobre akcije Puljana ostao je Erceg sam na vrhu šesnaesterca, gađao je suprotne rašlje, no preletjela je lopta gredu...

82‘ - Sve karte Bjelica baca u napad. Ulaze Antonio Mance i Mato Miloš, za danas su gotovi Dion Drena Beljo i Karlo Bartolec.

77‘ - GOOOL! Ali opet ništa od gola - još jednom Bakrar i još jednom zaleđe! Ovog puta očitije... Prekrasnu akciju povukao je upravo Alžirac odigravši atraktivno petom za Petkovića, zatim Petković daje Mumbi, zambijski ofenzivac gura Bakrara u prostor, a ovaj opet pogađa mrežu! Međutim, bilo je jasno da je prilikom Mumbina dodavanja došlo do nedozvoljene pozicije... Hvata se Alžirac za glavu i ne može vjerovati!

73‘ - Još jednom gađa glavom Beljo, ali neprecizan je s pet metara...

image
GORAN SEBELIC Cropix

70‘ - Mijenja opet Bjelica. U igru će Ivan Fiolić i Ognjen Bakić, prema klupi su se zaputili Petar Brlek i Mijo Caktaš.

69‘ - ‘Požutio‘ je Prince Mumba nakon samo tri minute zbog faula na Jugoviću.

66‘ - Dvostruka promjena u momčadi Istre. Ušli su Prince Mumba i Ante Erceg umjesto Duvnjaka i Kadušića.

62‘ - GOOOL! Petković gađa s ruba šesnaesterca i pogađa vratnicu! Odbija se to do Bakrara koji šutira ljevicom i ‘probija‘ Ivušića koji to nije stigao zatvoriti...

IPAK, PROVJERAVA SE VAR!

NIŠTA OD GOLA!

Alžirac je, čini se, bio u zaleđu prilikom Petkovićeva udarca po golu i sudac Kolarić poništava zgoditak.

61‘ - Prilika za Istru! Bakrar je uputio nešto između udarca po golu i centaršuta za Petkovića, prošlo je to preko grede...

image
GORAN SEBELIC Cropix

58‘ - Nezgodan sudar glavama! U skoku su bili Lončar i Bakrar, gadno je to izgledalo... Ukazuje se liječnička pomoć obojici.

58‘ - Beljo je opet najviši u skoku, no njegov udarac glavom prolazi pored gola.

56‘ - Petković je projurio kraj Bralića kao brzi vlak, sjurio se prema Ivušiću, a na kraju je došlo do sudara između osječkog vratara i pulskog veznjaka. Srećom, bez većih posljedica.

54‘ - Škorić je u duelu s Bakrarom na vrhu Osijekova šesnaesterca izašao kao pobjednik. Izazvalo je to salve zvižduka pulske publike koja je smatrala da se radilo o prekršaju. Verbalni okršaj imao je i sudac Kolarić s Lukom Marinom koji je netom prije toga ‘požutio‘.

53‘ - Žuti karton za Luku Marina zbog zaustavljanja rukama Mije Caktaša.

52‘ - Zabilježit ćemo pokušaj Diona Drena Belje koji je bio opasniji po Kohortu koja se smjestila iza gola Istre nego po samog vratara Mujkića.

46‘ - Vraćamo se u Pulu. Bjelica je zamijenio Topčagića, u igru ulazi Ramon Mierez. Kod Istre nema promjena.

image
GORAN SEBELIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Pregršt atraktivnih poteza i smišljenih akcija, tresle su se greda i vratnica, međutim golova na Drosini i dalje nema. Konkretnije djeluju Osječani koji su pet puta šutirali na gol, u odnosu na dva pokušaja Puljana. Mile Škorić sa šest-sedam metara pogodio je okvir gola i bila je to najbolja prilika u dosadašnjem dijelu susreta.

image
GORAN SEBELIC Cropix

45‘+1‘ - Jugović prijeti iz daljine, brani to Majkić... Činilo se da bi mu mogla ispasti lopta iz ruke, a vrebao je tu Beljo, no dobro se snašao vratar Istre!

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43‘ - Evo i Osijeka! Caktašev je udarac blokiran, a odbijanac dolazi do Lončara čiji opasan projektil uspijeva nekako ukrotiti Majkić!

image
GORAN SEBELIC Cropix

38‘ - Topčagić je bio u naletu, krenuo je sam na Majkića, no uspijeva ga omesti vratar Istre, taman toliko da pobjegne u stranu i da ga sustignu braniči pulskog sastava...

33‘ - ‘Požutio‘ je i Mario Jurčević zbog udaranja laktom Kadušića u zračnome duelu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

30‘ - Opet prijeti Istra! Oštro je Perković zaprijetio s lijeve strane, priseban je bio Ivušić i spremno zatvorio bliži kut!

28‘ - Sve pršti od atraktivnih poteza... Sada je Bartolec opalio iz daljine, bila je to opasna parabola koja je ipak na kraju završila preko grede.

23‘ - Trese se i vratnica! Luka Marin je uzvratio na suprotnoj strani... Majstorski je potegao iz voleja, Ivušić je na koljenima pogledom ispratio taj projektil, a lopta se od vratnice odbila u gol-aut!

20‘ - Škoriiiiiiić, trese se greda!!! Sjajno je opalio kapetan Osječana isprve i pogodio gredu! Odmah se iskupio za prethodnu grešku...

image
GORAN SEBELIC Cropix

15‘ - Šansa za Istru! Bakrar je napravio pomutnju u šesnaestercu Osijeka nakon Škorićeve pogreške, djelovalo je vrlo opasno, no uspjeli su to raščistiti Bijelo-plavi.

6‘ - Jugović zbog oštrog starta na Mlinaru dobiva žuti karton već u ranoj fazi utakmice.

2‘ - Jurčević centaršutom traži Topčagića u pet metara, ali nije tu bilo prave opasnosti.

21.00: Počeo je susret na Aldo Drosini. Glavni je sudac Patrik Kolarić iz Čakovca.

image
GORAN SEBELIC Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:02