DAMIR KRAJAČ/Cropix
IZBACILI OSIJEK

Junaka Lokosa suigrači dočekali kao ‘kralja‘: ‘Pamtit ću to do kraja života, potekle su mi suze‘

Vratar Lokomotive, Zvonimir Šubarić, dugo je čekao priliku i protiv Osijeka je bio junak dvoboja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 29. veljača 2024. 08:25

Veselo je bilo u utorak navečer na Kajzerici, znali su nogometaši Lokomotive proslaviti 1:0 pobjedu protiv Osijeka i plasman u polufinale hrvatskoga Kupa. U kafiću blizu svoga kampa, "zavrtjeli" su nekoliko runda, dali su si oduška nakon velikoga uspjeha. Ali, sve je bilo u granicama dopuštenoga, već u srijedu u 11 sati bili su na treningu, a u subotu ih čeka prvenstveni ogled u Koprivnici protiv Slavena Belupa.

Posljednji je, nakon utakmice, u svlačionicu Lokosa ušao junak dvoboja, vratar Zvonimir Šubarić (26). I suigrači su ga dočekali kao "kralja"...

- Pamtit ću te trenutke do kraja života! Ostao sam duže na terenu, pozdravljao sam se s bratom i djevojkom, bili su na zapadnoj tribini. A kad sam ušao u svlačionicu, nastao je pravi "show"! Potekle su mi i suze radosnice, nisam očekivao da će me tako dočekati. Ma bilo je fenomenalno, to priznanje suigrača znači mi više od svega, hvala im - govorio nam je Šubarić jutro nakon dvoboja s Osijekom.

Zagrebački Vukovarac na vratima Lokosa doista je briljirao, obranio je nekoliko teških lopta, "skinuo" je kazneni udarac Mierezu četiri minute prije kraja, a u sedmoj minuti sudačke nadoknade obranio je i "zicer" Matkoviću...

- To je bila moja najveća obrana na utakmici! Instinktivno sam se bacio, bila je to refleksna reakcija i uspio sam nogama zaustaviti tu loptu na samoj crti!

U petak vam je Mierez zabio gol iz kaznenog udarca u prvenstvenom okršaju, u utorak ste vi bili uspješniji, "pročitali" ste ga i umalo ste jednom rukom uhvatili "živu loptu"! Uoči izvođenja kaznenog udarca komunicirali ste s Mierezom, što ste jedan drugome rekli?

- Ha, ha, vidjeli ste to... Sve je bilo u pozitivnom smislu, nije bilo nikakvih provokacija. Malo smo se nadmudrivali, pitao sam ga gdje će mi pucati, u koju stranu? A on mi je odgovorio da sam izaberem, ha, ha! I izabrao sam, ovaj put sam dobro procijenio i pobijedio sam Miereza u tom nadmudrivanju.

Čekao sam svoju priliku, trenirao sam kako sam najbolje mogao, davao sam maksimum i nadao sam se prilici

Jeste li razgovarali nakon utakmice, je li vam Argentinac možda čestitao?

- Ne, nismo se ni vidjeli poslije dvoboja...

Je li vam izvedba protiv Osijeka bila i najbolja utakmica u karijeri? Najvažnija svakako jest...

- Da, definitivno je bila najvažnija, a rekao bih i najbolja! Iako sam imao dobrih utakmica u Hrvatskom dragovoljcu, ovo je ipak bilo i najvažnije i najbolje.

Dočekali ste napokon svoju priliku. Potvrdila se opet stara izreka "dok jednome ne smrkne, drugome ne svane" – "smrknulo" je ozlijeđenom Nikoli Čavlini, a vama je "svanulo"...

- Žao mi je što se Nikola ozlijedio i što sam na taj način dobio priliku, ali tako je to u nogometu, pogotovo kod vratara. Stao sam između vratnica i vjerujem da sam dostojno zamijenio Čavlinu.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

U Lokomotivu ste došli u rujnu 2022. godine, u tih ste gotovo godinu i pol branili samo na pet utakmica (tri prvenstvene, dvije u Kupu), Kako ste proživljavali to razdoblje na klupi?

- Rekli bi ljudi, strpljen - spašen! Morao sam neke potankosti "posložiti u glavi" i prihvatiti da je to tako kako jest. Čekao sam svoju priliku, trenirao sam kako sam najbolje mogao, davao sam maksimum i nadao sam se prilici. Došla je, pokušao sam je iskoristiti i nadam se da sam u tome i uspio. Zahvalan sam treneru Silviju Čabraji što mi je dao tu priliku...

Iako ste jesenas ostali bez trojice igrača (Živković, Milićević, Tuci), potom su se ozlijedili Bubanja i Čavlina, i dalje ste, u oba natjecanja, u igri za plasman u Europu...

- Velika je to stvar. Imamo dobru sezonu, ali možemo biti još i bolji. Sad smo taj plasman u Europu postavili kao cilj i nadam se da će na kraju sve dobro završiti.

Zna se da je Nikola prvi vratar, zna se kako sam dobio priliku, stoga neću biti razočaran sjednem li opet na klupu

Protiv koga biste željeli igrati u polufinalu Kupa?

- Nemam nikakvu posebnu želju. Ma to je nebitno, gledamo samo sebe, moramo sami sebi biti najvažniji i napraviti sve da u pravom trenutku budemo najbolji.

U subotu gostujete u Koprivnici, Čavlina nije teže ozlijeđen i kandidirat će za nastup. Očekujete li da ćete ostati u početnoj postavi?

- Ne opterećujem se time. Bit će onako kako trener odluči, svaku ću njegovu odluku maksimalno poštovati. Zna se da je Nikola prvi vratar, zna se kako sam dobio priliku, stoga neću biti razočaran sjednem li opet na klupu. Naravno da bih želio braniti, ali klupski je interes najvažniji - kaže ovaj skromni mladić, koji je početkom godine produžio ugovor s Lokosima i na Kajzerici bi trebao ostati do ljeta sljedeće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:40