Stjepan Tomas

 IVAN PERIC Cropix
NA REDU NOVA UTAKMICA

Ludi ritam se nastavlja, na Pampas dolazi još pojačanja? ‘Nadam se da nam do ponedjeljka stižu barem dvojica‘

‘U idućih desetak dana bijelo-plava momčad trebala bi biti jača za još četiri do pet imena‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 14:32

Po završetku utakmice protiv Gorice prošlog vikenda pet-šest igrača Osijeka leglo je na teren. Ostavio je traga zgusnut raspored utakmica koje su igrali u visokom intezitetu. Između prvenstvene utakmice protiv Gorice i one protiv Lokomotive Bijelo-plavi su napokon uhvatili zraka. U Kranjčevićevu odlaze spremni nastaviti pozitivan niz kojeg su uhvatili s početkom sezone.

- Imali smo šest dana vremena za pripremu utakmice, imali smo dovoljno vremena za regeneraciju i rekuperaciju od igranja u ritmu četvrtak - nedjelja. Imali smo više vremena, sigurno smo svježi, ali znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv suparnika koji teži igri, koji želi igrati nogomet… Morat ćemo biti pravi, pokazati da možemo igrati fazu obrane kao što smo igrali protiv Gorice, da ne primimo pogodak pa da ga na kraju zabijemo i uzmemo tri boda. Najvažniji nam je rezultat, odnosno pobjeda i da ne primimo pogodak - kazao je Stjepan Tomas.

Nakon tri prvenstvene utakmice u kojima nije sačuvao svoju mrežu - Slaven Belupo zabio je Osijeku jedan, Rudeš tri, a Istra čak četiri pogotka - Osijek je napokon odigrao utakmicu u kojoj nije primio gol.

- Sigurno da takva utakmica daje ogromno samopouzdanje. Fokus je uoči te utakmice bio na obrani, kompaktnosti i stabilnosti. Pokušao sam staviti dečkima u glavu da se ne smije primiti pogodak, da se mora igrati faza obrane, jer smo momčad koja kreira i ulazi u prilike iz kojih može postići pogodak. To je bila vodilja protiv Gorice, nadam se da ćemo tako nastaviti protiv Lokomotive pa i dalje - kazao je Tomas.

A nije Lokomotiva jedino o čemu se priča u hodnicima Opus arene. Osijek je u finišu prijelaznog roka u ofenzivi, nakon što ovog ljeta blagajna solidno napunjena, a potom klupski čelnici suprotno dosadašnjem načinu komunikacije odlučili stati na kraj transfer špekulacijama i javno poručili da Ramon Mierez neće otići u Dinamo, došao je red na dolaske i dodatno osnaživanje momčadi. A u idućih desetak dana svlačionica bijelo-plavih trebala bi biti jača za još četiri do pet imena.

- Nedostaje nam u svakoj liniji po jedan igrač. Do kraja prijelaznog roka dovest ćemo njih četvoricu ili petoricu. Trenutno smo u pregovorima i ja se nadam da će do ponedjeljka stići njih barem dvojica te da bi do kraja tjedna trebali kompletirati momčad. Nakon utakmice protiv Gorice imali smo sastanak ja i sportski direktor Kulešević s predsjednikom Sakaljem. Razgovor je bio konstruktivan, predsjednik je dao zeleno svjetlo za pojačanja. Igrači koje želimo su unutar budžeta i u tim okvirima možemo naći prave igrače koji će biti pojačanja za nas - poručio je Tomas.

Špoljarić pred transferom u ZTE

Josip Špoljarić trebao bi u idućih nekoliko dana napustiti Osijek i vratiti se u ZTE, mađarski klub protiv kojeg su Bijelo-plavi igrali kvalifikacije za Konferencijsku ligu ovoga ljeta, a u kojem je svojedobno jednu sezonu proveo na posudbi. Ovaj puta, međutim, Špoljarić redove Osijeka ne napušta privremeno nego trajno, u transferu. Napadač bijelo-plavih ove je sezone nastupio u tri utakmice, sve tri europske, ali je na terenu proveo tek nešto više od pola sata. Zabio je i jedan pogodak i to baš protiv ZTE-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 17:52