7,0 milijuna eura vrijednost je Petkovića na TM

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
PETKOV ROLLER COASTER

Nevjerojatni Bruno Petković: Vrtoglavicu je priuštio trenerima, navijačima, ali i svojim suparnicima

Nekima je za otakav roller coaster u karijeri potreban potpuni igrački CV, on je “vožnju” odradio u 10 mjeseci
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. svibanj 2022. 14:21

Ako još netko treba potvrdu da se u nogometu sve može okrenuti preko noći, da tragičari mogu postati junaci i obrnuto, mora samo pogledati sve što je Bruno Petković radio sa svojom karijerom ove natjecateljske sezone. Kakav “lunapark”, poput brzog vlaka juri prema ponoru, onda iznenada krene uzbrdo. Nekima je za takvo što potreban potpuni igrački CV, Petković je, eto, “vožnju” odradio u desetak mjeseci.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

I podario vrtoglavicu trenerima, navijačima, suigračima, na kraju i suparnicima... Potezima protiv Osijeka pokazao je kakav je genijalac, za takvima se i podiže prašina, da nije dobar malotko bi se živcirao kad igra loše, malotko bi ga prizivao. I malotko bi mu dao novu šansu.

U Dinamu ih je imao puno, ovu Čačićevu “rolicu” je iskoristio i odveo Dinamo prema naslovu prvaka, odigravši najbolju partiju kad je to bilo najpotrebnije. A evo što je sve prošao ove sezone Petković, ni kriptovalute niti dionice na Wall Streetu nemaju takvu nepredvidljivu krivulju...



DINAMOV NAPADAČ U 10 OVOSEZONSKIH SLIKA

DALIĆ GA PREKRIŽIO NAKON EURA

Sezona je za Petkovića počela svojevrsnim šokom, Zlatko Dalić prekrižio ga je s popisa za rujanske utakmice. Bila je to, očito, posljedica loših igara na Euru, Petković se svojim izdanjima “zamjerio” izborniku, a i na početku sezone bio je suzdržan. Tek jedan pogodak Legiji, premalo za igrača koji je, tada, prvi centarfor, “devetka” Dinama. No, opravdanje ima u činjenici da su se sezone spojile, da nije imao pravog odmora. Sigurno će “nadoći”.

BUĐENJE U TIJELU ‘DESETKE’

Početkom rujna došao je Petković do daha, kao da ga je Dalićev “ukor” malo probudio. Damir Krznar dao mu je u ruke broj 10 nakon odlaska Lovre Majera, ne samo na leđima, bio je Bruno “desetka” i na terenu. Kad već ionako više igra kao vezni, neka to i bude, pomislio je Krznar. Samo nekoliko utakmica trebalo mu je da pokaže klasu. Pet golova, istina, četiri s bijele točke, tri asistencije, fenomenalna partija u Genku. Vratio se Petković!

GLAVOBOLJA (ZA SVE) U BEČU

No, onda opet Mr. Hyde. Na Rujevici je zaradio udarac u glavu i utakmicu u Beču dočekao je nepotpuno spreman. Bio je starter, Krznar ga je izvadio u 39. minuti. Zbog glavobolje ili loše igre? Petković se doimao ljutitim, otišao je u svlačionicu, a onda se na klupu vratio u “civilki” i zadao dodatnu glavobolju. A do Zagreba je išao automobilom, odvojeno od momčadi. Dinamo je izgubio, iza Petkovića se opet prašilo.

UZVRAT RAPIDU, DALIĆEVO POMILOVANJE

Ali, već dva tjedna kasnije, Petković se iskupio protiv Rapida u Zagrebu. Odlična utakmica, pogodak u pobjedi 3:1. E, sad je već neko vrijeme u dobroj formi, prepoznao je to Zlatko Dalić i vratio ga u reprezentaciju za odlučujuće bitke u studenome. Igrao je po pola sata i protiv Malte i protiv Rusije u Splitu.

POGODAK ZA SPAS PROTIV OSIJEKA

Bjeličin Osijek je u Zagrebu, zahuktava se bitka za naslov. Vode Osječani, zabio je Fiolić, priliku za 0:2 ima Mierez. No, ukazao se Petković i glavom pogodio za 1:1, spasio je Modre neugodnog poraza. Bilo je to 20. studenoga, činilo se da je Petković ‘uhvatio ritam’, da je u dobrom kontinuitetu i da se vraća na svoju najbolju razinu. Ali, bila je i to prolazna faza.

NOVI PAD I BIZARNO ISKLJUČENJE

Dinamo je počeo padati u formi, a s njim i Petković. Ili obratno. Modri su ispali u Kupu od Rijeke, smijenjen je Krznar, stigao je poraz od Hajduka u Maksimiru, gdje je, kao i suigrači bio nemoćan. Onda je propustio utakmicu u Londonu s West Hamom, Modri su tamo pobijedili bez njega. Vratio se u Puli protiv Istre i zaradio jedno od najbizarnijih isključenja ikad, zbog nepravilno izvedenog kaznenog udarca dobio je drugi žuti karton.

OZLJEDA I LOŠ POČETAK PROLJEĆA

Petković je vukao ozljedu, nije najbolje odradio niti pripreme, protiv Rijeke je na startu drugog dijela sezone bio na klupi. Onda u Puli ušao s klupe i zaradio žuti karton, treći mu je, opet mora pauzirati. Vidi se da nije pravi, da je daleko od moćnog Dinamovog oružja. Ipak, Kopić mu daje šansu od prve minute u Sevilli.

NERVOZA U SEVILLI I HOD PO RUBU

Osim što je u Sevilli odigrao grozno, ispod svake kritike, Petković je bio i vrlo nervozan pa jedan njegov komentar u zrakoplovu nije najbolje sjeo ljudima iz kluba. Nije puno nedostajalo da Dinamo pošalje Petkovića na “hlađenje”, međutim, trener Kopić i dio suigrača stali su iza njega, vjerujući kako će u važnim utakmicama koje dolaze biti igrač odluke, zadiviti svojom igrom i nekim potezom.

OD IGRAČA S KLUPE DO JUNAKA

Prvi potez novog trenera - Petković na klupu u Gorici. Dinamo je pobijedio, igrao bolje nego dotad. Ušao je Bruno s klupe, kao i tjedan poslije protiv Lokomotive. On pokazuje znakove života, ali Dinamo se i dalje muči, gubi bodove, odgađa osvajanje naslova. Kako na Osijek, s Petkovićem ili bez njega? Čačić se kladio na njega, opet je u prvih 11 i napokon na svojoj razini. Nije zabio, blistao je sjajnim asistencijama suigračima, opet dodir genijalnosti, opet junak, kad je najviše trebalo. Uz pljesak Maksimira, koji je također ostao bez daha nakon njegovih minijatura.

PETKOVIĆ POPUT GODOTA

Forma nikad lošija, iako je u nekim utakmicama i nepravedno na meti kritika, jer pristup nije upitan. Navijači su ljutiti, žele da ga se makne iz prvih 11, Kopić je uporan, mijenja mu pozicije, ali čeka da se Petković probudi. No, njega nema, muči se, kao što se muči i Dinamo, poraz na Poljudu “otpuhao” je Kopića, stigao je Ante Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:55