PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
INTRIGANTNI OKRŠAJI

Oni su odbili Nenada Bjelicu i rekli ‘da‘ Hajduku, hoće li potvrditi klasu protiv nesuđenog im kluba!?

Dva dvoboja Splićana i Osječana u zimskom mercatu otišla na stranu poljudskog kluba
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. ožujak 2022. 18:40

Ako je Caktaš završio u Gradskom vrtu, nisu i ostali koje je želio Osijek ove zime. Prije svih Mikanović i Ferro, koji su također bili na radaru Osijeka, ali su u konačnici izabrali Hajduk. Upravo je s osječke strane i krenula priča oko angažmana Portugalca u hrvatskom nogometnom prostoru.

- Za njega postoje ponude iz Nizozemske i Italije, a u priču se upleo i Hajduk - kazao je krajem siječnja, tjedan dana prije početka proljetnog dijela sezone, trener Osječana Nenad Bjelica.

I time otkrio kako je zapravo Hajduk već pet mjeseci u kontaktu sa stoperom Benfice. Naime, prošlog ljeta su Splićani tražili mogućnost kako uz Krovinovića na Poljud preseliti i tada 24-godišnjeg stopera. U ljetnom mercatu im nije uspjelo, u zimskom su dobili konkurenciju iz Osijeka, ali Ferro se odlučio za Poljud.

image

Nikoličius i Ferro

HNK Hajduk

- Evo ti ponuda koju ne možeš odbiti - kazao je sportski direktor Nikoličius u razgovoru s Ferrom prilikom dolaska na Poljud.

Posljednjeg dana siječnja stoper Benfice potpisao je posudbu za Hajduk, a Osijek se, kako je najavio sam Bjelica, okrenuo drugim opcijama. Tri dana prije angažmana Ferra još jedan igrač je odlučio krenuti prema Splitu umjesto Osijeku. Osijek je poslije ozljede Bartoleca tražio novo rješenje na desnom beku. Međutim, upravo je taj detalj bio presudan u odluci Mikanovića.

- Nije bilo smisla da se s mojim prijateljem Bartolecom borim za mjesto u momčadi - objasnio je Mikanović navodeći razloge zbog čega je izabrao Hajduk.

Na Poljudu se često znalo čuti kako je Mikanović imao mnoštvo poziva ljudi bliskih Osijeku koji su ga trebali nagovoriti da se vrati u svoj nekadašnji klub. Jer, Mikanović je upravo iz Gradskog vrta u ljeto 2012. prešao na Poljud. Nakon gotovo 10 godina nudila se prilika za “revanš”, ali Mikanović je ponovno izabrao Hajduk.

- Kada Hajduk nazove, nema puno razmišljanja. Brzo smo dogovorili uvjete dolaska - kazao je desni bek, koji je protekle tri godine proveo u kazahstanskom Kairatu.

Dva igrača oko kojih su se borili Osijek i Hajduk stekli su status prvotimaca na Poljudu. U nedjelju će imati prigodu potvrditi klasu u direktnom ogledu sa svojim nesuđenim klubom. Ferro i Mikanović, pojačanja Hajduka koja očito cijeni i Osijek. Motiva mnoštvo na obje strane...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:20