DAMIR KRAJAC Cropix
ZATVORENA UTAKMICA

Osijek pobijedio mađarskog drugoligaša, veznjak Bijelo-plavih zaplakao, a onda zabio gol

Coppitelli je izveo više-manje najjaču momčad koju ima na raspolaganju u ovom trenutku
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. listopad 2024. 17:39

OSIJEK - KOZARMISLENY 2:0 (Lima 41., Hernani 46.)

Osijek, glavni pomoćni teren Opus Arene. Bez gledatelja.

OSIJEK: Malenica, Vrbanac, Hasić, Jelenić, Jurišić, Mikolčić, Dantas, Hernani, Puić, Lima, Ademi. Još su igrali: Sajko, Kolarik, Mićić, Bukvić, Peček, Begović, Barić, Grgić.

KOZARMISLENY: Oroszi, Gajag, Kirchner, Debreceni, Lepo, Cipf, Schuszter, Kocs, Vajda, Barkoczi, Horvath. Još su igrali: Bedo, Beke, Major, Hegedus, Koszovscsuk, Horvath, Kiss, Pesti, Turi.


Tjedan dana uoči gostovanja na Šubićevcu, gdje će Šibenčanima pokušati uzvratiti za šokantan poraz na početku prvenstva, Osječani su organizirali provjeru protiv mađarskog drugoligaša Kozarmislenyja. Rezultatski uspješnu, što je najvažnije, a za 2:0 pobjedu zabili su Lima i Hernani. Ambiciozni drugoligaš, koji trenutno ima lijepu perspektivu plasmana u viši rang mađarskog nogometa, poslužio je kao dobar sparing partner pred nastavak sezone.

Ozlijeđeni Arnel Jakupović (zadnja loža), Antun Matković (aduktor) i kapetan Vedran Jugović (tetiva), naravno, nisu konkurirali za nastup, kao ni Mkrtčjan i Guedes, iza kojih su operacije i još neko vrijeme oporavka, dok su priliku dobile mlade snage, njih osmorica iz juniorskog pogona. Barić, Kolarik, Grgić i Begović uglavnom su i inače u trenažnom procesu s najboljom momčadi (od njih je tek Barić ove sezone osjetio seniorski nogomet, dok se Kolarik u nekoliko navrata našao u zapisniku), a treninzima su u reprezentativnoj stanci priključeni još i Mičić, Peček te Nemet, koji je uz Tuiju bio jedini koji nije dobio minute protiv Kozarmislenyja.

Ali idemo redom. Federico Coppitelli je krenuo s više-manje najjačom momčadi koju ima na raspolaganju u ovom trenutku, s tek četiri promjene u odnosu na prvenstvenu utakmicu protiv Istre prošlog vikenda. Utakmicu je otvorio odličan pokušaj Mikolčića izravno iz slobodnog udarca s više od 20 metara. Isprobavao je Coppitelli neke nove opcije, pa je na poziciji desnog beka odigrao Vrbanac. Gostujući vratar nekako je uspio stići loptu i odbiti je u vratnicu. Ademi se potom našao u dvije dobre šanse, nakon odličnog dodavanja Hernanija slabo je pucao, a nedugo potom nakon centaršuta Pušića nije najbolje pucao glavom.

Gosti su se pokazali kao tvrda ekipa, na trenutke i preoštra. Nakon jednog neopreznog starta Lima je završio na terenu, čak je i zaplakao, što je sugeriralo kako situacija nije bezazlena. Nakon nekoliko minuta se ipak podigao, nastavio igru, a nekoliko minuta kasnije i zabio. U 42. minuti gađao je s ruba kaznenog prostora, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

Tek što je drugo poluvrijeme počelo Osijek je udvostručio svoju prednost. Ademi je odlično proigrao Hernanija, a iskusni Portugalac sjajno zaključio akciju lobom. Taj gol je ujedno i rezultatski zaključio utakmicu. Imao je Osijek nakon tog gola priličnu inicijativu, na koju utjecaja nije imao ni priličan broj zamjena, ali i nekoliko solidnih pokušaja.

Linker
11. listopad 2024 18:54