Ladislav Almasi iz vremena dok je igrao u Osijeku

 IVAN PERIC Cropix
PALO PET GOLOVA

Osijek poražen u ‘generalki‘, u 90. minuti mu presudio napadač koji je do neki dan igrao na Opus Areni

Loše su nogometaši Osijeka ušli u utakmicu, a dok su pohvatali konce, već su se našli u rezultatskom minusu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. srpanj 2024. 20:01

DAC Dunajska Streda - Osijek 3:2 (1:0 - Redžić (7), 1:1 - Matković (25), 2:1 - Bernat (74), 2:2 - Pušić (78), 3:2 - Almasi (90)

DUNAJSKA STREDA MOL Arena. Gledatelja 1163. Sudac: Ruc Marian (Bratislava).

DAC: Popović - Csinger, Kacharaba, Brunetti - Yapi, Vitalis, Dimun, Ramadan, Andzouana - Dolček, Redžić. Još su igrali: Filipe, Bajo, Bernat, Mendez, Herc, Kaša, Tuboly, Almasi.

Trener: Xisco Munoz.

OSIJEK: Čavlina - Guedes, Jelenić, Duarte, Jurišić - Soldo, Nejašmić - Matković, Lima, Pušić - Mierez. Još su igrali: Jugović, Ademi, Cvijanović, Omerović, Mikolčić, Bukvić.

Trener: Federico Coppitelli.


Osijek je u generalki, točno tjedan dana uoči prvog europskog ogleda ovoga ljeta, poražen u Slovačkoj od DAC Dunajske Strede. Dva puta su Bijelo-plavi bili u rezultatskom minusu, dva puta su se vraćali, ali rezultat nisu uspjeli preokrenuti unatoč velikom broju šansi i nadmoćnijem posjedu. A na kraju su još i izgubili golom svoga donedavnog napadača Ladislava Almasija, koji je zabio u posljednjim sekundama utakmice.

Loše su nogometaši Osijeka ušli u utakmicu, a dok su pokušavali pohvatati konce, već su se našli u rezultatskom minusu. U sedmoj minuti Lima je izgubio loptu na centru terena, iz čega je sijevnula brza kontra domaćina, koju preciznim udarcem u suprotni kut Čavlininih vrata završava Redžić. Nekoliko minuta kasnije uslijedio je još jedan kontranapad domaćina, kojima su inače često pribjegavali, ali završnica Dolčeka nije bila na razini njegovog suigrača.

Nekako od tog trenutka Osječani su preuzeli inicijativu (statistika na poluvremenu bila je 60-40 u posjedu za Bijelo-plave, a u udarcima 10-4) i to se brzo naplatilo. U 25. minuti Mierez je sjajnom dijagonalom pronašao Matkovića i izbacio ga u zicer, a krilni napadač Osječana udarcem iz trka vraća utakmicu u rezultatski egal. Umalo su Osječani na prepad i okrenuli rezultat, u 27. minuti Mierez je tukao glavom, a vratar slovačke momčadi uspio je nekako izvaditi loptu iz kuta svojih vrata.

Gdje su s opsadom protivničkih vrata stali u prvom dijelu, Osječani su nastavili u i drugom poluvremenu i samo malo sreće je nedostajalo da povedu. Pogotovo u 50. minuti. Lima je požrtvovno stigao loptu i zavrnuo je u srce kaznenog prostora prema Mierezu. Argentinac je pucao iz prve, golman je već bio svladan, ali se pogotku ispriječila vratnica.

A kad već Bijelo-plavi nisu iskoristili svoje šanse (a prethodno je poništen pogodak Solde), to su napravili Slovaci. Andzouana je na rubu kaznenog prostora lomio Cvijanovića i pucao, Čavlina je obranio, a odbijenu loptu iz neposredne blizine u mrežu je pospremio Bernat. To vodstvo DAC-a, međutim, nije dugo trajalo. Visoki presing u 78. minuti isplatio se Osječanima, Mierez je opet preuzeo ulogu asistenta i poslužio Pušića koji rutinski zabija.

Međutim, ni to nije bio kraj. U 90. minuti napadač, koji je do prije dva mjeseca bio dio svlačionice u Opus Areni, zabija za pobjedu domaćina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 08:39