VLADO KOS/CROPIX Cropix
JEDNOSTRANA ODLUKA

Osijek raskinuo ugovor s tvrtkom koja je gradila stadion na Pampasu: ‘Bio bi ugrožen cijeli projekt‘

Vidjet ćemo kakva će biti reakcija Eurokamena, no u cijeloj priči jedino je važno da se radovi nastave
Piše: Nikola Patković/JLObjavljeno: 01. ožujak 2022. 14:23

Dvije i pol godine nakon potpisivanja ugovora za gradnju novog stadiona i nogometnog kampa na Pampasu, Škola nogometa NK Osijek, kao investitor ovog projekta čija se vrijednost procjenjuje na oko 50 milijuna eura, jednostrano je raskinula ugovor za izvođenje prve faze radova s izvođačem radova, tvrtkom Eurokamen d.o.o. Osijek. Objavljeno je to na službenoj stranici NK Osijek.

''Škola nogometa NK Osijek jednostrano je raskinula ugovor s tvrtkom Eurokamen d.o.o. za izvođenje prve faze radova na izgradnji građevine športsko-rekreacijske namjene Škole nogometa i NK Osijek. Investitor žali što tvrtka Eurokamen d.o.o. neće završiti radove, ali ovakav je potez bio nužan budući da bi zbog dinamike izvođenja radova od strane izvođača bio ugrožen cijeli projekt i dovršetak stadiona. Radovi na izgradnji građevine športsko-rekreacijske namjene Škole nogometa i NK Osijek se nastavljaju izvoditi od strane tvrtke Strabag d.o.o. i tvrtke Pharos 95 Kft.,'' priopćili su iz kluba.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Podsjetimo, prve, očito previše optimistične prognoze bivše Uprave kluba na čelu s tadašnjim predsjednikom i suvlasnikom Ivanom Meštrovićem bile su da će stadion i kamp biti završeni najkasnije 2020. godine, ali to se vrlo brzo pokazalo kao nemoguća misija.

Nakon toga su i neki novopostavljeni rokovi i dinamički planovi probijeni, a prošle su godine radovi na Pampasu jedno vrijeme bili gotovo zamrli. Već tada se osjetilo da su odnosi između investitora i izvođača poremećeni, ali niti jedna strana nije bila o tome voljna pričati. Nakon dva, tri mjeseca tihog sukoba činilo se da su problemi prevladani jer su radovi na Pampasu intenzivirani, ali opet ne u takvoj mjeri koja bi pokazivala brži napredak.

Stoga su u Osijeku u prosincu odlučili u cijelu priču uključiti i Strabag koji je trebao potpuno preuzeti gradilište u drugoj fazi radova, ali kako je investitor sada procijenio da Eurokamen neće ni prvu fazu, za koju su imali ugovor, završiti prema dinamičkom planu, odlučili su jednostrano s njima raskinuti ugovor. Iz kluba su poručili da ovu situaciju više neće javno komentirati i da su sve što su imali reći, napisali u priopćenju.

Vidjet ćemo kakva će biti reakcija Eurokamena, no u cijeloj priči jedino je važno da se radovi na stadionu i kampu nastave bez ikakvih novih zastoja kako bi se ostvario cilj otvorenja stadiona u ovoj godini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:56