Bukvić slavi sa suigračima

 IVAN PERIĆ/Cropix
STRAŠAN POTENCIJAL

Osijekov ‘Robben‘ opet je noćna mora za Dinamo. Nije čudo da je među najvećim svjetskim talentima

Domagoj Bukvić zabio je već drugi pogodak Modrima ove sezone
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 03. ožujak 2024. 18:31

Mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Bukvić ponovno je zabio Dinamu. Drugi je to njegov pogodak Modrima, nakon rujna kada je zabio u preokretu Dinama na Opus Areni. Ove sezone ima pet asistencija i tri pogotka u 24 nastupa.

Tada je osim pogotka radio probleme lijevoj strani Dinamove obrane važući čuvare i ulazeći s desnog krila prema sredini kaznenog prostora, pobudivši, kako smo pisali, u očima promatrača i natruhe obrisa na onaj, karakterističan prodor Arjena Robbena, kojega je brzonogi Nizozemac patentirao tijekom velike karijere.

Bukvićevo je ime nedavno osvanulo i na listi švicarskog nogometnog instituta (CIES-a) koji je objavio godišnji izbor najboljih mladih nogometaša, njih 270. Ondje je za poziciju desnih krila zauzeo solidno 14. mjesto.

image
IVAN PERIĆ/Cropix

Trenutna vrijednost mlade Osijekove nade prema Transfermarktu iznosi 700 tisuća eura što je rast veći od 100% u usporedbi s početkom sezone. U veljači je Bukvić napunio 20 godina, a napredak u nešto više od pola sezone sigurno će razveseliti Upravu Osijeka koja je uspjela mladog domaćeg igrača uvesti u momčad i time podignuti potencijalnu zaradu na njegovom transferu u budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 21:17