Kristian Fućak

 VLADO KOS Cropix
OSTAJU BEZ VAŽNOG IGRAČA

Par sati uoči utakmice sezone Pampas pogodila teška vijest, iz Osijeka potvrđene najgore slutnje

Jedna stvar je glede ozljede napadača posebno začuđujuća, a na operaciju će već sljedećeg tjedna
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 14:10

Na Opus Areni nekoliko sati uoči utakmice protiv Adana Demirspora stigle su najgore vijesti - sve do proljeća iduće godine Kristian Fućak neće biti u konkurenciji!

Napadaču bijelo-plavih na utakmici protiv Adana Demirspora u Turskoj stradali su križni ligamenti desne noge, a posljednja snimka koja se čekala kako bi se postavila konačna dijagnoza i koja je u klub stigla u četvrtak potvrdila je crne slutnje - Fućak mora ići "pod nož". Nije se, naravno, gubilo na vremenu, operacija je zakazana idući tjedan u Zagrebu, a obavit će je dr. sc. Saša Janković kod kojeg je inače zbog identične ozljede prošle jeseni i Petar Brlek obavio zahvat.

Kristijan Fućak je u Adani u igru ušao u 71. minuti, a ozljedio se nedugo nakon što je kročio na teren. Međutim, ono što je začuđujuće je da je robusni napadač bijelo-plavih i pored takve ozljede, najteže u karijeri, ostao na terenu, stisnuo je zube i odigrao još desetak minuta koliko je još bilo ostalo do kraja utakmice. Kada će se Fućak ponovno priključiti momčadi može se otprilike pretpostaviti, Brlek je za usporedbu nakon iste ozljede, odnosno operacije pa potom rehabilitacije, s laganim treninzima počeo nakon šest mjeseci.

image
VLADO KOS Cropix

Robusni napadač među bijelo-plave stigao je u siječnju 2022. iz drugoligaša Orijenta međutim nije se pretjerano naigrao. Rijetko je dobijao šansu, a kada bi je i dobio bilo je to na pogrešnom mjestu - na lijevom krilu. Međutim, odlazak na posudbu u Goricu prošlog proljeća pokazao se kao pun pogodak. Željko Sopić ga je vratio u vrh napada, a Fućak postao jedan od ključnih igrača u čudesnom proljeću Gorice koja je uspjela u, tada je izgledalo, nemogućoj misiji prvoligaškog opstanka.

Od 23 pogotka Gorice u drugom dijelu sezone Fućak je supotpisao njih sedam - pet je zabio i za još dva asistirao. Njegovi golovi izravno su presudili u tri utakmice (dva puta je zabio za 1:0 pobjedu, a Osijeku je presudio s dva pogotka u 2:0 trijumfu), odnosno drugim riječima donio je Gorici velikih devet bodova. Po povratku u Osijek dobio je konkretnu priliku kod Stjepana Tomasa, a već u prvoj utakmici zabio je svoj prvijenac za Bijelo-plave. Do ozljede je odigrao u svih pet utakmica bijelo-plavih od čega je u dvije bio starter.

Bijelo-plavi ove sezone nikako da dođu na zelenu granu s ozljedama. Čitave pripreme propustio je Mihael Žaper, a nakon što je napokon sanirao ozljedu koja ga je od treninga odvojila nekoliko mjeseci, stradao mu je aduktor. Renan Guedes ozlijedio je gležan na pripremnoj utakmici početkom srpnja i od prije desetak dana počeo je nadoknađivati propušteno, Slavko Bralić ozlijedio se u "generalki" protiv prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, Shabab Al Ahlija, i tek otprije nekoliko dana je u normalnom trenažnom procesu, a nekoliko dana zbog napuknuća hrskavice nosa izgubio je i Šime Gržan koji je zbog nezgodne ozljede koju je zadobio već u uvodnim minutama utakmice protiv Demirspora u Adani, uzvrat odigrao sa zaštitnom maskom na licu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 02:05