Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka

 RANKO SUVAR Cropix
ČEKAJU SE ODLUKE

Pljušte reakcije iz Osijeka nakon derbija, javio se gradonačelnik: ‘Evo što tražimo od sudačke komisije‘

Oglasio se Županijski nogometni savez u Osijeku, a dogovoren je i sastanak na najvišoj razini
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 04. rujan 2023. 13:08

Ne stišavaju se odjeci kontroverznog derbija Osijeka i Dinama, odnosno ključnih sudačkih odluka u završnici susreta, kada je Dinamo došao do preokreta nakon što im je Mario Zebec dosudio dva kaznena udarca, oba tek nakon intervencije VAR-a i Ivana Bebeka, odnosno dugog pregledavanja obiju spornih situacija. Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, inače navijač Osijeka rekao je da se nakon susreta osjećao razočarano i ljutito.

- Drago mi je da je stadion bio pun, da smo dobili što svi priželjkujemo, da na stadion dolaze cijele obitelji i zato mi je žao što danas ne pričamo o odličnoj atmosferi i dobroj utakmici, nego o sudačkoj organizaciji, jer sam sa stadiona otišao razočaran i ljutit. Na žalost često se događa da umjesto o utakmicama pričamo o sudačkoj organizaciji. Očekujem što će o svemu reći i NK Osijek, ali i Županijski nogometni savez Osječko-baranjske županije i Nogometno središte Osijek – rekao je Radić, a vrlo brzo nakon toga stiglo je i priopćenje ŽNS Osječko-baranjske županije, odnosno NS Osijek.

‘‘Županijski nogometni savez Osječko-baranjske županije i nogometno središte Osijek uvijek stoje uz Nogometni klub Osijek te smo razočarani načinom kako je prošao derbi s Dinamom. Smatramo da suđenje kakvo smo vidjeli nije u interesu navijača i svih ljubitelja nogometa. Stoga tražimo od Komisije nogometnih sudaca da, u interesu našeg nogometa i nogometne javnosti, utvrdi činjenično stanje te da potom donese odgovarajuće odluke. Rukovodstvo županijskog saveza je također u komunikaciji s NK Osijek i rukovodstvom HNS-a te je vezano za jučerašnju utakmicu dogovoren sastanak na najvišoj razini između predstavnika HNS-a i NK Osijek,‘‘ stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ante Vučemilović Šimunović, predsjednik osječko-baranjskog ŽNS-a, ali i prvi dopredsjednik HNS-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:56