MARKO MRKONJIC Cropix
ODJECI DERBIJA

Poms nakon rušenja Dinama poslao poruku Hajduku; Čačić: ‘Rekao sam da ćemo patiti...‘

‘Ovo je bila 27. utakmica ove sezone. Nije to lako. London? Bit ćemo na pravoj razini...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2022. 20:05

Osijek je s 1:0 pobijedio Dinamo u derbiju na Gradskom vrtu koji je obilježila i gusta magla koja je smanjila vidljivost. Pobjedu je komentirao trener Osijeka Rene Poms.

"Čestitam svojoj ekipi. Napravili smo dobar posao u prvom poluvremenu. Imali smo visoki pritisak i radili smo sve ono što smo i htjeli. Drugi dio ni ja nisam vidio previše pa mi je teško nešto analizirati. No, najvažnije je da smo uzeli tri boda", rekao je Poms pa nastavio:

"Kao što sam ranije govorio, formacija nije toliko važna. Važno je da imamo jasni ideju, da igramo visoki pritisak i da svih 11 igrača igra kao jedan. Nekad ćemo igrati u formaciji s tri, a nekad s četiri u obrani, ali važno je da uvijek igramo s visokim pritiskom."

Osijeku slijedi derbi s Hajdukom na Poljudu.

"Pripremamo se uvijek isto. Danas ćemo proslaviti pobjedu, sutra će igrači biti slobodni, a u ponedjeljak se okrećemo novom izazovu, a to je Hajduk. Bit ćemo spremni za njih", poručio je Poms pa dodao:

"Ne gledam tablicu. Gledam iz tjedna u tjedan, protivnika po protivnika. Ako dobro igrate iz tjedna u tjedan kroz cijelu sezonu, sigurno ćete biti visoko na tablici."

image

Osijek, 291022.
Nogomet.
Stadion Gradski vrt.
15. kolo SuperSport HNL utakmica NK Osijek - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Rene Poms trener.
Foto: Marko Mrkonjic/CROPIX

MARKO MRKONJIC Cropix

Svoje viđenje je ponudio i trener Dinama Ante Čačić.

"Teško mi je komentirati ovu utakmicu. Prvo poluvrijeme mogu komentirati, ali drugo sam slabašno vidio. Ono što je pokazao prvi dio je dovoljno. Domaćini su bili puno svježiji, hitriji i jednostavno je utakmica otišla na njihovu stranu. U durgom poluvremenu se utakmica slabo vidjela pa ne mogu reći previše. No, rekao sam i kada smo ušli u Ligu prvaka da ćemo patiti. Ovo je bila naša 27. utakmica ove sezone. Zaspali smo kod duge lopte i domaćin je došao do zaslužene pobjede", rekao je Čačić pa dodao:

"Sada se okrećemo utakmici u Londonu, a onda slijede još dvije prvenstvene i Kup. Osijek nam je stigao nakon Hajduka i Milana, a uoči Chelseaja. Nije to lako. U prvenstvu ima još jako puno utakmica. Najvažnije je da sada izguramo polusezonu do kraja i u drugi dio prvenstva onda krećemo svježiji."

Čačić je promijenio čak sedmoricu igrača u odnosu na početni sastav koji je igrao protiv Milana.

"Neke igrače, poput Šutala koji ima problema s ozljedom, sam bio primoran ostaviti kući. Ljubičić je otpao zbog kartona, a htio sam i malo sačuvati Perića, Petkovića, Ademija... Puno je to utakmica. Na onoj razini koju smo mi imali krajem osmog mjeseca su sada ekipe koje nas prate", kaže Čačić.

Slijedi Chelsea i nada u Europsko proljeće koja još tinja među navijačima.

"Pripremit ćemo se za Chelsea. Svima je jasno da su oni favoriti, ali nema predaje. Moramo napraviti sve što možemo da izvučemo najbolje što možemo iz te utakmice. Bit ćemo na pravom nivou, a hoće li to biti dovoljno za iznenađenje, nisam siguran", zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:32