Kristijan Lovrić

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
NOVE INFORMACIJE

Preokret na pomolu? Lovrić baš želi prijeći u Osijek! S Bjelicom se već dogovorio oko plaće

Za obnavljanje pregovora između Osijeka i Gorice, na turopoljsku adresu treba stići bolja ponuda.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. siječanj 2022. 07:03

Bez iznenađenja prošlo je prvo okupljanje igrača Gorice u novoj godini. Trener Krunoslav Rendulić, pomoćnik Saša Sabljak i kondicijski trener Krešimir Šoš, prozvali su 32 člana kluba, od kojih su devetorica bila iz juniorskog kadra. Četvorica seniora nisu se pojavila, ali svi s opravdanim razlogom. Jozo Šimunović ima problema s koljenom, Aleksandar Jovičić je bolestan, Benito je imao komplikacija i kašnjenja u putu, a Serge Junior Martinsson Ngouali je na pripremama nacionalne reprezentacije Gabona za nastup na Afričkom kupu nacija.

Nesreće i previdi

Goricu su odlučili ove zime napustiti iskusni Elvis Sarić, koji odlazi u Južnu Koreju, te mladi veznjak Niko Janković, koji je bio posuđen iz Dinama. Nezadovoljan minutažom Janković se vraća u redove maksimirskoga kluba.

Od devetorice juniora dobro je već poznat 19-godišnji brazilski napadač Caio Cruz, koji već ima nekoliko nastupa za seniore, a sada će se uz iskusnije na treninzima potvrđivati i vratar Faruk Dalipagić, braniči David Kovačić, Marco Ćurić i David Sim, veznjaci Patrik Jug, Vinko Skrbin i Luka Brlek, te napadač Vanja Kulenović.

Gorica je u 20 kola osvojila 29 bodova i drži peto mjesto u državnom prvenstvu sa šest bodova manje od Hajduka i 11 od vodećih Dinama, Rijeke i Osijeka, dok će 2. ožujka na splitskom Poljudu igrati polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Ta utakmica imat će najveći značaj za ambicije kluba, premda daleko od toga da Velikogoričani ne žele imati i važnu ulogu u prvenstvu. Mnogo nesreće i pogrešnih sudačkih odluka pratilo ih je u prvom dijelu sezone, te vjeruju da će se stvari početi okretati na njihovu stranu. Rendulićeva momčad ima potencijala za napredak, a ostaje još vidjeti i hoće li ostati u aktualnom sastavu, odnosno, hoće li se uskoro dogoditi pokoji izlazni transfer.

Slučaj nije zatvoren

Kristijan Lovrić pojavio se na prvom danu zimskih priprema, a premda je Nenad Bjelica u Osijeku pred okupljenim novinarima kazao da su praktično odustali od njegovog dovođenja, u Gorici su informacije ponešto drugačije. Ako bi Osijek povisio iznos odštete koja ide Gorici, pregovori bi se lako obnovili, te vrlo vjerojatno završili i dogovorom i transferom, pogotovo jer je Lovrić izuzetno zadovoljan visinom plaće koju mu je Bjelica obećao i koja bi bila među najvišima u Osijeku. Lovrić definitivno želi prijeći u klub iz Slavonije i stoga ovaj slučaj ne treba još zatvoriti, kao ni inozemne ponude koje su u opciji oko najboljeg igrača i strijelca Velikogoričana.

image

Nenad Bjelica

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Naša očekivanja su da u nastavku sezone napravimo korak naprijed. Drugim riječima, mi nismo odustali od borbe za četvrto mjesto prvenstvene tablice. Ako su lani Hajduk i Rijeka sustigli 15 bodova zaostatka, ne vidim ni jedan razlog da bismo se mi sada unaprijed predali. Također, tu je i polufinale Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka, ali o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. Sva koncentracija mojih igrača mora biti na prvenstvu i prvoj utakmici 28. siječnja protiv Istre 1961 u Puli - naglašava strateg Gorice Krunoslav Rendulić.

Što treba popraviti za još bolje rezultate u nastavku sezone?

- Primili smo previše golova nakon naših pogrešaka i dekoncentracije, a ne mislim pritom samo na zadnju liniju. Moramo pogreške smanjiti koliko god je moguće, a svi moraju biti bolji i aktivniji u obrambenom segmentu igre. Također, napadači su ostali dužnici, efikasnost moramo popraviti. Uz Dieyea, Brodića i Stojanovskog, tu je i mladi Brazilac Caio Cruz, koji ima sve preduvjete za izrasti u odličnog napadača. On ima gol u sebi, te brzinu i eksplozivnost, pa se može nadati da će i dalje dobivati priliku kao na kraju prošle godine - potvrdio je Rendulić.

Doma do kraja

Velikogoričani će kompletne zimske pripreme odraditi doma, a već ove subote je predviđena međusobna trening-utakmica u formatu 2×25 minuta. Prvu prijateljsku utakmicu Gorica će igrati 14. siječnja, kada će ugostiti slovenskog prvoligaša Radomlje, dok će 22. siječnja na rasporedu biti dvije utakmice. Jedna postava igrat će u 11 sati protiv drugoligaša Rudeša, a druga od 14 sati protiv slovenskog prvoligaša Brava iz Ljubljane.

OSJEČKA PONUDA

Osijekov trener i sportski direktor Nenad Bjelica je za najboljeg nogometaša Rendulićeve momčadi Kristijana Lovrića neslužbeno ponudio 2 milijuna eura

GORIČIN ZAHTJEV

Glavni čovjek turopoljskog prvoligaša, predsjednik Nenad Črnko, nada se za Kristijana Lovrića dobiti odštetnu svotu od najmanje 3,5 milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 12:58