Rene Poms

 DAMIR KRAJAC Cropix
BIZARNI RASPLET

Sprema se otkaz Reneu Pomsu! Konačna odluka pada do kraja dana, čeka se objava s Gradskog vrta

Na kraju bi moglo ispasti da su pregovori oko novog ugovora Austrijancu trajali dulje od samog ugovora
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 11:13

U Gradskom vrtu tijekom dana će donijeti odluku o Reneu Pomsu. Austrijanac je, inače, dan nakon ispadanja iz Kupa vodio prijepodnevni trening što može, ali i ne mora sugerirati kako će se rasplesti dan. Nakon pet utakmica bez pobjede, nakon dva uzastopna domaća poraza i slabe predstave u četvrtfinalu Kupa protiv Hajduka za prvog stranog trenera u povijesti kluba iz Gradskog vrta perspektiva ne izgleda bajno. Bizarno, ali na kraju bi moglo ispasti da su pregovori s Pomsom oko novog ugovora kojim je i službeno imenovan prvim trenerom trajali dulje nego što mu je sam ugovor trajao.

Poms je, naime, jesenas na klupi sjedio kao v.d., a sredinom siječnja njegov status se i službeno promijenio pri čemu je potpisao ugovor na godinu i pol dana. Računajući samo razdoblje od potpisivanja ugovora do danas mogao bi to biti jedan od najkraćih trenerskih mandata u Gradskom vrtu iako ne i najkraći s obzirom da je svojedobno Nenad Gračan vodio Bijelo-plave u samo četiri utakmice u završnim kolima sezone 2002./2003. Poms je, pak, s novim ugovorom u 2023. vodio sedam utakmica s učinkom od tek jedne pobjede, dva remija i četiri poraza. Od tih sedam utakmica u nastavku sezone Osijek u njih četiri nije zabio gol.

- Je li ovo moja zadnja utakmica? Nije to pitanje za mene. Neću donijeti tu odluku. Što god odluče čelnici kluba, ja ću to poštovati - rekao je Poms nakon poraza od Hajduka prepuštajući odluku klupskom vodstvu. Koje u četvrtak prijepodne još nije "prelomilo".

Unutar sustava u Gradskom vrtu imaju nekoliko "vatrogasnih" riješenja i trenera s prvoligaškim iskustvom - sportski direktor Ivica Kulešević u dva je navrata sjedio na klupi bijelo-plavih i koliko uspjevamo doznati nije raspoložen da i po treći puta sjedne na klupu, a voditelj Škole nogometa Danijel Jumić svojedobno je vodio Istru - no to su sve nagađanja i špekulacije.

Inače, u slučaju otkaza Pomsu to bi bilo prvi puta u eri novih vlasnika, odnosno u posljednjih sedam godina, da je Osijek tijekom jedne sezone promijenio čak trojicu trenera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 05:35