Jose Boto

 VLADO KOS Cropix
VELIKI REMONT

Što je iduće? Potpis novog igrača? Imenovanje trenera? Pala znakovita najava glavnog arhitekta novog Osijeka

Iako aktualna nogometna sezona još nije završila, iduća se u Opus Areni naveliko sprema
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. svibanj 2024. 15:20

Imat ćete vi novinari o čemu pisati idućeg ljeta - zagonetno nam je nedavno poručio sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto.

Međutim, ljeto nije ni počelo, a vijesti i najave s Opus Arene stižu jedna drugu. Aktualna sezona još nije završila, a iduća se naveliko sprema. Već je potpisan jedan igrač (Soldo), pregovori oko transfera drugog traju (Jelenić), razgovori oko dolaska još dvojice-trojice igrača također su poodmakloj fazi i uskoro bi mogli biti finalizirani, produžen je ugovor Bukviću, razgovara se oko produženja ugovora Mierezu i Matkoviću, odlučeno je kako se neće nastaviti sa Zoranom Zekićem na klupi i u idućim danima bit će imenovan njegov nasljednik...

A po kuloarima novi Osijekov trener trebao bi biti Talijan. Sve to nabrojano, izuzev razgovora s Mierezom, koji su otvoreni prije nekoliko tjedana, dogodilo se u razmaku od nekoliko dana, pa neće biti iznenađenje ako već sutra s Opus Arene stigne neka nova vijest ili, ako ništa drugo, barem konkretniji nagovještaj nečega.

Rastanak sa Zekićem bio je šok prema van, bio je mnogima iznenađenje, ali i to je egzaktna potvrda koliko će se duboko ići s promjenama i rezovima. Koji idući potez će povući Portugalac koji kreira Osijekovu sportsku politiku sve zanima, a teško da netko može pretpostaviti jer radi se na više strana istovremeno. Hoće li to biti potpis novog igrača? Imenovanje novog trenera? Produženje ugovora nekome od igrača iz aktualnog kadra? Sve je moguće. A sve s ciljem da u idućoj sezoni Osijek bude konkurentan ili barem što konkurentniji.

Selekcija u svlačionici se počela raditi još prije godinu i pol dana, u tom procesu je bilo i teških promašaja, ali Osijek je nakon dugo vremena strateških lutanja uhvatio kurs za budućnost po Botovoj viziji i sad ostaje za vidjeti gdje će taj put odvesti Bijelo-plave.

Za početak, želi se pripreme za novu sezonu dočekati s dobrim dijelom formiranom momčadi i sa što manje otvorenih kadrovskih pitanja. Skautska služba u Opus Areni imala je očito intenzivnih nekoliko mjeseci rada s obzirom na to da bi prema najavi na prvo okupljanje uoči iduće sezone trebalo doći pet novih igrača, a u tom kontekstu pripreme terena za iduću sezonu su razgovori s igračima kojima u ljeto iduće godine istječu ugovori, a koje u klubu vide kao predvodnike svlačionice.

Prvi koji se obvezao klubu bio je Domagoj Bukvić, s kojim je prije nekoliko dana potpisano produljenje sve do ljeta 2027. iako se još početkom godine, odnosno prije Botova dolaska, činilo kako su razgovori zašli u “slijepu ulicu”.

- Produžili smo ugovor s Domagojem jer je svakako važan i perspektivan igrač u našoj momčadi. Dva mjeseca smo vodili razgovore o ovakvom raspletu situacije i napokon smo sve stavili na papir - kazao je sportski direktor Bijelo-plavih po službenom zaključenju dogovora.

Sada ostaje za vidjeti hoće li se ostvariti “proročanstvo” bivšeg trenera Osječana Borimira Perkovića, koji je prije samo godinu dana mladog nogometaša povukao iz B momčadi, a onda ne samo da mu je dao mu šansu, nego promijenio poziciju rekavši kako će Bukvić biti igrač od 10 milijuna eura.

U tu skupinu igrača, kojima ugovor istječe u ljeto 2025., uz Miereza, Nejašmića te vratare Malenicu i Kolića, spada i Marin Prekodravac. Također, počeli su i razgovori s predstavnicima Antona Matkovića oko produljenja ugovora mladog napadača, koji po aktualnim uvjetima vrijedi još do ljeta 2026.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. kolovoz 2024 08:29