VLADO KOS Cropix
DOJMOVI UOČI POČETKA SEZONE

Trener Osijeka nakon poraza u generalki: ‘Volio bih da smo bili perfektni, ali trenutno nismo‘

Na travnjak u Slovačkoj je istrčala momčad koju očekujemo vidjeti u utakmici protiv Estonaca na Opus Areni idućeg četvrtka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. srpanj 2024. 19:38

Generalka pred početak sezone, barem rezultatski, po Bijelo-plave nije bila uspješna. U novu sezonu Osijek će ući s porazom u Slovačkoj od DAC Dunajske Strede, prvim u pripremnom razdoblju nakon dvije pobjede (Jablonec 1:0 i Ruh 3:1) te remijem protiv mađarskog Spartacusa (2:2).

Po viđenom, nezasluženim porazom iako je jasno kako je u manje od tjedan dana do utakmice protiv estonske Levadije u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ostalo još stvari za popraviti. Iz perspektive trenera Bijelo-plavih Federica Coppitellija rezultat je manje važan, njega u ovom trenutku zanima igra.

Momčad za idući četvrtak

- Nitko ne voli izgubiti pa je gledajući samo rezultat ova utakmica malo razočaranje za nas. Ipak, u ovom trenutku važniji mi je način na koji smo igrali. Mislim da je to bilo dobro, imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili, ali zadovoljan sam što smo većim dijelom utakmice držali kontrolu igre. Nažalost, bili smo malo naivni u situacijama kada smo primali pogotke - kazao je nakon utakmice trener Osječana.

Na travnjak u Slovačkoj je istrčala momčad koju očekujemo vidjeti u premijernoj utakmici protiv Estonaca u Opus Areni idućeg četvrtka - Čavlina je bio na vratima, bekovi su Guedes i Jurišić, stoperski par Jelenić i Duarte, iz veznog reda Nejašmić, Soldo i Lima često su se priključivali u završnici, na krilima su bili Pušić i Matković, a u napadu kapetan Mierez.

Pokazao je Osijek faze dobre, pa i vrlo dobre igre, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Raspoložen je bio Mierez koji je kreirao oba pogotka svoje momčadi, Pušić je nastavio s odličnim partijama iz pripremnog perioda, a Lima nakon što je propustio polovinu priprema hvata korak za suigračima...

Iskreirali su Osječani velik broj šansi, zabili dva gola (zapravo tri, ali jedan je neshvatljivo poništen zbog zaleđa koje nije postojalo), jednom i okvir vrata, međutim ono što brine je obrana. Čak tri puta su vadili loptu iz svoje mreže, previše iako je riječ o prijateljskoj utakmici. Segment je to koji se do početka sezone mora dotjerati u red. Svjestan je Coppitelli toga.

- Nema sumnje, morat ćemo poraditi i popraviti te obrambene detalje. Opet, ne smijemo zaboraviti da smo igrali protiv vrlo dobre momčadi koja se nije puno mijenjala u odnosu na prošlu sezonu i znači da je uigrana. Opet ću reći, zadovoljan sam s iskazanom željom za kreacijom igre i brojem stvorenih šansi, a što se obrane tiče, morat ćemo pronaći pravi balans da bismo bolje reagirali. Volio bih da smo bili perfektni, ali nismo - kazao je.

Nema mjesta panici

Coppitelli nije zabrinut slabijim fazama igre svoje momčadi, a vjeruje kako će ih dotjerati u red u idućih nekoliko dana.

- Imamo još dovoljno vremena prije susreta protiv Levadije za učiniti potrebne korekcije u našoj igri - zaključio je.

S prvom utakmicom sezone pred vratima ništa se ne prepušta slučaju. Trener Bijelo-plavih poslao je u Tallinn svoga pomoćnika Cerveru i analitičara Barišića kako bi i uživo skenirali estonsku momčad. Dovoljno informacija, s obzirom da tamošnje prvenstvo naveliko traje i već je u završnoj fazi, o idućem protivniku već su i imali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:31