IVAN PERIC Cropix
REMI NA OPUS ARENI

VIDEO: Dinamo u nadoknadi izbjegao poraz, Modri izgubili dva boda u borbi za titulu

Osijek je dinamovcima otkinuo važne bodove u borbi za titulu, a zamalo je došao i do punog plijena
Piše: Gradimir Đukarić, SNObjavljeno: 03. ožujak 2024. 19:50

OSIJEK - DINAMO 1:1 (Bukvić 26./Kulenović 90.+4.)

OSIJEK: Malenica - Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić - Nejašmić, Jugović (od 46. Prekodravac), Cokaj ? (od 90.+2. Brlek) - Bukvić ⚽ (od 81. Matković), Mierez ?, Pušić (od 83. Mkrtčjan)

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Bernauer (od 81. Kulenović ?⚽), Theophile-Catherine, Perković - Mišić (od 81. Halilović), Sučić (od 58. Ademi) - Kaneko (od 58. Špikić), Baturina, Hoxha (od 69. Brodić) - Petković ?

Gledatelja: 11.450. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

Golove pogledajte OVDJE.


image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE Sofascore

Dinamo se drugi puta ove sezone "provukao" na Opus Areni. Vodili su Bijelo-plavi do četvrte minute sudačke nadoknade, malo ih je dijelilo od prve pobjede u nekom derbiju na novom stadionu, ali sjajni Nevistić na golu, a potom i Kulenović donijeli su Modrima važan bod u utrci za titulom.

Nogometaši Osijeka na teren su izašli uz pogrdne povike s tribina, ali brzo su okrenuli navijače na svoju stranu. Zekić je promijenio i sastav i sustav u odnosu na posljednje dvije utakmice u kojima je njegova momčad ponudila malo toga dobrog, a ta korekcija dala je rezultata. Osijek je rano utakmicu otvorio šansom. Jurišić je ubacio, lopta se od Ristovskog odbila i promijenila smjer, ali nije iznenadila Nevistića koji je još jednom sjajnom intervencijom potvrdio veliku formu.

image
IVAN PERIC Cropix

Pucali su od samopouzdanja igrači Dinama posljednjih dana, ali Modri su na Opus Areni izgledalo suzdržano, povukli su se i svoje prilike uglavnom tražili iz kontranapada. Osijek je imao veći posjed, iako ništa posebno.

A onda se dogodila 26. minuta. Upornost Miereza još jednom se isplatila bijelo-plavima. Argentinac je odradio veliki posao, presingom je prisilio Nevistića na paničnu reakciju i odmah iz auta dodao Bukviću koji se sjurio u kazneni prostor. A onda je uslijedio dodir klase. S tri lažnjaka "slomio" je Theophilea, a potom odmjereno otpucao za svoj prvi gol nakon čak pola godine. Posljednji put je, naime, bio strijelac prije točno šest mjeseci također protiv Dinama na Opus Areni.

image
IVAN PERIC Cropix

Tek nakon primljenog gola Dinamo je pokušao nešto napraviti. Prvo je Baturina tukao glavom izravno u naručje Malenice, a vratara Osijeka nekoliko minuta kasnije na veliku intervenciju prisilio je suigrač. Naime, Nejašmić je glavom intervenirao u pokušaju da presiječe dodavanje Petkovića, ali tako da je usmjerio loptu prema svojim vratima

Da Dinamo "leži" Bukviću potvrdu smo dobili odmah u nastavku. Dugo vremena nismo ga vidjeli tako raspoloženog, Osijekov krilni napadač i u drugo poluvrijeme ušao je s nekoliko odličnih minijatura i pokušajem koji je završio tik uz vratnicu. Prije nekoliko dana sportski direktor Bijelo-plavih otkrio je kako je jako blizu dogovor s Bukvićem oko produženja ugovora i vjerojatno je i to mladom nogometašu skinulo veliki teret s ramena.

image
IVAN PERIC Cropix

Trebalo je Dinamu vremena da uzvrati, ali sve je to bilo mlako, sporo i nedorečeno. Bili su gosti bez izraženije šanse sve do 60. minute kada je Ademi neometan pokušao glavom. U još boljoj situaciji, ali s druge strane terena, nekoliko minuta kasnije našao se Prekodravac. Pa ipak navijače je u 63. minuti na noge podigao Ramon Mierez. A tko drugi. Odlično je otpucao Argentinac nakon akcije s Prekodravcem, no njegovom 12. prvenstvenom pogotku ispriječila se greda.

Izmjenjivale su se obje momčadi u naletima, intervali bolje igre jednih ili drugih nisu bili dugog vijeka, ali Osijek je bio konkretniji sa šansama. Jakirović je u završnici u posljednjem pokušaju da izbjegne poraz uveo i trećeg napadača, na što Zekić odgovara trećim stoperom, a utakmica je mogla biti riješena u 84. A zašto nije, razlog je Nevistić. Vratar Dinama je s dvije velike intervencije u razmaku od svega nekoliko sekunda spasio svoju momčad poraza. Prvo je spektakularno skinuo šut Mierezu, a onda sjajno obranio i Matkoviću.

Dinamo je tek u zadnjim minutama ozbiljno krenuo po izjednačujući pogodak, a taj se pritisak isplatio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. U gužvi u kaznenom prostoru Bijelo-plavih najprisebniji je bio Kulenović. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je na isteku osme minute sudačke nadoknade Matković istrčao kontru, ali otpucao pored vratnice. Tražili su Bijelo-plavi kazneni udarac u toj situaciji, ali nisu ga dobili.

image
IVAN PERIC Cropix

KRAJ UTAKMICE!

Mogli su Osječani i do punog plijena, no na kraju - podjela bodova. Mladi Bukvić efektnom je minijaturom doveo Bijelo-plave u vodstvo koje je u nastavku susreta spašavao briljantni Nevistić. Dinamo je jurnuo po sve ili ništa, a to se isplatilo u samoj završnici kada je važan bod Modrima donio Sandro Kulenović.

Rijeka sada vodi s 53 boda, Hajduk ima 52, Dinamo 48 uz utakmicu manje.

90.+11. ? Žuti karton dobio je Bruno Petković zbog simuliranja. Usput je i Sergej Jakirović 'požutio'.

90.+9. Halilović ubacuje za Špikića koji škaricama šutira pored gola!

90.+8. ⚠ Mat-poziciju imao je mladi Matković! Izbio je sam pred istrčalog Nevistića i gađao pored gola...

Zanimljiv statistički podatak: zadnjih 15 minuta Dinamo ima posjed lopte 81 % u odnosu na Osijekovih 19 %.

90.+7. I dalje traje pritisak Modrih, Brodić je prebacio na drugu vratnicu gdje ovaj put ne stiže Kulenović...

90.+4. ⚽ GOOOL!

Izjednačenje na Opus Areni, zabio je Kulenović!

Ademi i Špikić stvorili su pritisak pred vratima, a potom se odbila lopta do Sandra Kulenovića koji s desetak metara zakucava za 1:1!
Pregledavala se VAR snimka zbog mogućeg zaleđa, no sve je čisto...

90.+2. ⇔ Ulazi Petar Brlek umjesto Enisa Cokaja.

90.+1. Sve je više nervoze na Opus Areni, a sve više Osijekovih igrača leži na travnjaku. Traje Dinamova opsada, zasad bez rezultata.

90. ? Igrat će se čak osam minuta sudačke nadoknade.

87. Nastala je sveopća makljaža nakon što je Mierez završio na travnjaku. Ostao je ležati Argentinac, na to je podivljao Kulenović, uključili su se svi pa je Pajač imao pune ruke posla.

? Rezime - žuti kartoni za Miereza i Kulenovića.

image
IVAN PERIĆ/Cropix

85. ⚠ Dvije velike obrane Ivana Nevistića! Prvo je šutirao Mierez iz blizine, a potom i Omerović, oba puta briljirao je vratar Dinama!

83. Zekić krade još malo vremena i radi novu zamjenu - Stjopa Mkrtčjan ulazi, za danas je gotov Petar Pušić.

81. ⇔ Promjene na svakoj strani. Umjesto Bukvića ulazi Antun Matković, a Sandro Kulenović i Tibor Halilović umjesto Bernauera i Mišića.

81. Ademijev udarac završava visoko na tribinama.

79. Srušio se na travnjak Domagoj Bukvić nakon jednog duela, prekinuo je Pajač susret da mu se ukaže liječnička pomoć. Čini se da neće moći nastaviti.

Na Opus Areni je i Mirko Barišić, u društvu Vlatke Peras i supruge Božice (koja očito čita naš live). Predsjednik Dinama priprema se za borbu s Velimirom Zajecom za prevlast u novoj Skupštini kluba.

image
IVAN PERIC Cropix

75. Velike probleme radi Bukvić obrani Dinama. Još je jednom opalio s vrha šesnaesterca, hvata to Nevistić.

73. Opet je u prilici Mierez, blokira ga Bernauer.

Domagoj Bukvić danas radi puno problema Dinamovoj obrani. Mladi reprezentativac ove je sezone zabio Modrima već dva pogotka. Više pročitajte OVDJE.

69. ⇔ Ušao je Fran Brodić umjesto Arbera Hoxhe.

67. Dinamično je na Opus Areni, izmjenjuju se prigode svaki čas... Sijevnula je Dinamova kontra, izbili su Osječani centaršut Martina Baturine u korner.

65. ? Žuti karton dobio je zbog prigovora Zoran Zekić.

Na tribini je došlo do naguravanja navijača, no zaštitari su brzom reakcijom spriječili eskalaciju.

image
IVAN PERIĆ/Cropix

63. ⚠ TRESE SE GREDA!

Teško je pogriješio Bernauer pod Mierezovim pritiskom, izborio se Argentinac za posjed i s desetak metara pogodio okvir gola!

62. Uzvraća Prekodravac glavom - odlazi to iznad grede. Danas mladi branič slavi 19. rođendan.

61. Gađa Ademi glavom - ravno u ruke Marka Malenice.

58. ⇔ Prvi potezi Sergeja Jakirovića. Ulaze Dario Špikić i Arijan Ademi umjesto Kaneka i Sučića.

56. Šutirao je Petković iz slobodnjaka i izborio novi korner.

53. ? Enis Cokaj dobio je prvi žuti karton na utakmici zbog navlačenja Martina Baturine za dres. Pritom je u tom duelu razbijena arkada Osijekova veznjaka, traje kraći prekid dok mu se ukazuje liječnička pomoć.

50. Bukviiiić!!! Gađao je s dvadesetak metara suprotan kut, bio je to klasičan 'effe', Nevistić je ostao kao ukopan, a lopta je prošla tik uz vratnicu.

image

Domagoj Bukvić i Kevin Theophile-Catherine

IVAN PERIC Cropix

46. Raspoloženi Baturina opet je potegnuo iz daljine - preko gola.

46. ? Vraćamo se na Opus Arenu.

⇔ Jednu je promjenu napravio Zoran Zekić. Ušao je Marin Prekodravac umjesto kapetana Vedrana Jugovića.

Zoran Zekić morao je nešto mijenjati nakon dvije utakmice protiv Lokomotive u kojoj njegova momčad nije blistala. I napravio je tri promjene u odnosu na poraz protiv Lokomotive prije pet dana.

Očekivano, Zekić je promijenio formaciju i nije Dinamu suprotstavio otvoreniju varijantu s dvojicom napadača, što je značilo kako je Almasi na klupi. Iznenađenje u sastavu je svakako bio Roko Jurišić, iako je još prije dva dana trener Bijelo-plavih rekao kako šanse za njegov nastup gotovo da ne postoje. (Gradimir Đukarić)

Jakirovića i njegove igrače čeka puno posla u drugom dijelu ako ne žele da im Hajduk i Rijeka ponovno pobjegnu...

image
IVAN PERIĆ/Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

Krenuli su Osječani agresivno od samoga starta i zaredali s nekoliko opasnih prijetnji. Izgledalo je kao Modri imaju kontrolu nad utakmicom, no šokirao ih je 20-godišnji mladi Vatreni Domagoj Bukvić solo-akcijom i efektnim pogotkom. U nastavku očekujemo nova uzbuđenja.

45. ? Neće biti sudačke nadoknade i Pajač šalje igrače u svlačionicu.

45. Lažnjakom se Petković riješio svog čuvara, a potom ljevicom poslao loptu - daleko na tribine.

44. Mierez je u skoku i tuče glavom, hvata njegov pokušaj Nevistić.

42. ⚠ Utihnula je načas Opus Arena! Petković je potkopavanjem prebacio osječke linije, a Nejašmić u posljednji tren glavom vraćao svom vrataru i - zamalo ga svladao... Jedva je to nekako uhvatio Malenica!

image
IVAN PERIC Cropix

37. Bernauer glavom upućuje jednu neugodnu 'svijeću' pred gol Osijeka, snašao se nekako Malenica i izbacio u korner. I dalje traje pritisak Modrih.

32. Hoxha prijeti na polovici Osijeka, krenuli su u visoki presing igrači Sergeja Jakirovića, međutim nema ozbiljnije opasnosti po Malenicu.

Raspjevali su se navijači Osijeka nakon sjajnog pogotka Bukvića. Modre sad čeka još teži posao...

image
IVAN PERIC Cropix

26. ⚽ GOOOL!

Osijek vodi, strijelac je Domagoj Bukvić!

Istrčao je Nevistić sa svoga gola i izbacio loptu u aut. Mierez ga je brzo izveo i gurnuo u prostor Bukvića. Uslijedilo je remek-djelo mladog igrača Osijeka. Izvozao je 20-godišnjak obranu Dinama i potom efektno pogodio u suprotan kut Nevistićeva gola za vodstvo Bijelo-plavih!

25. I dalje traje taktičko nadmudrivanje bez izrazitijih šansi. Dinamo kontrolira situaciju na terenu, iako povremeno i Osječani preuzmu inicijativu.

19. Uigranu kombinaciju izveli su Osječani, šutirao je Pušić, od Ristovskog se to odbilo u novi korner.

18. Jurišić i Jugović rade probleme Kaneku koji radi prekršaj na rubu šesnaesterca. Moglo bi ovo biti opasno po Dinamo.

13. Dupkom je puna Opus Arena, NK Osijek slavi 77. rođendan i prekrasna je atmosfera na veličanstvenom stadionu. Navijači Dinama dobili su 650 ulaznica za gostujući sektor.

7. Još jednom šutira Baturina iz daljine, prolazi njegov projektil daleko od gola.

5. Uzvraćaju Modri. Udarac Martina Baturine iz slobodnjaka zaustavlja Malenica.

image
IVAN PERIĆ/Cropix

3. Odmah prijeti Osijek! Jurišić je probio lijevi bok i opalio iskosa, a Nevistić pokrio bliži kut pa odbio u korner.

1. ? Počela je utakmica na Opus Areni. Glavni je sudac Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

17.25 Opus Arena je za današnju utakmicu rasprodana, do početka je ostalo još pet minuta. Igrači samo što nisu izašli na travnjak.

Evo i današnjeg sastava Osijeka:

16.25 Stigli su sastavi za okršaj na Opus Areni, prevelikih iznenađenja nema. Sergej Jakirović odlučio se za provjereni recept pa će tako Dinamo igrati u ovoj formaciji:

Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile-Catherine, Perković - Mišić, Sučić - Kaneko, Baturina, Hoxha - Petković

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Dinamo je još u četvrtak obavijestio navijače da su rasprodane sve ulaznice za gostujući sektor Opus Arene, namijenjenom za navijače Dinama.

Maksimirski klub je na raspolaganje dobio 650 ulaznica za gostujući navijački sektor. Dinamovi navijači od organizatora nedjeljne utakmice upozoreni su kako će ulazak na stadion s obilježjima njihovog kluba biti moguć samo na dijelu tribina predviđenom za njih, odnosno, sektoru B4. (D. Olivari)

Promjena za utakmicu protiv Dinama u odnosu na raniji ovotjedni kup-ogled protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj vjerojatno će biti. A hoće li to značiti i da će netko od klinaca na kojima počiva Osijekovo bolje sutra biti “bačen u vatru”, ostaje za vidjeti.
Zekić pred današnju utakmicu s aktualnim prvakom nije isključio ni tu mogućnost.

- Nama su i protiv Lokomotive prošlu utakmicu počeli Omerović, Bukvić i Prekodravac, ušao je i Matković. Nama je cilj da ti mladi igrači u nastavku sezone dobiju što više šanse, ali ja pokušavam da oni dobiju šansu u najboljem mogućem trenutku, kad se momčad osjeća dobro da bi i njima bilo lakše. Ne bi bilo dobro da oni već sada moraju biti glavni kotači u momčadi. Imaju punu podršku, neki će dobiti priliku više, neki manje. Uveli smo osam mladih igrača posljednjih mjeseci u trenažni proces, većina ih je već debitirala i dobit će još veću šansu do kraja sezone, a hoće li to biti već u nedjelju protiv Dinama, to ćemo još vidjeti - zaključio je ovu temu Osijekov trener Zoran Zekić. (gđ)

Bijelo-plavi slave rođendan uz rock koncert i koreografiju


Nedjeljna prvenstvena derbi-utakmica nogometaša Osijeka i Dinama bit će posebna ne samo zbog njezine važnosti za obje momčadi, nego i zbog rođendana Bijelo-plavih.

Iz osječkog kluba su, inače, pozvali sve navijače da ranije dođu na stadion i to ne samo da bi se izbjegle gužve pri samom ulasku na tribine uslijed pojačanih redarskih kontrola, nego i da na vrijeme sjednu na svoja mjesta kako bi sudjelovali u rođendanskoj koreografiji koja se priprema.

(Gradimir Đukarić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:02