MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
TIJESNO SLAVLJE

VIDEO: Osijek uz dosta muke slomio otpor Hrvatskog dragovoljca, opet ‘pušu za vrat‘ Dinamu

Osijek je s 2:1 slavio protiv HD-a i ostao na drugome mjestu sa 64 boda, vodeći Dinamo ima 66
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2022. 19:08

OSIJEK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:1 (Žaper 3', Topčagić 45'+2' / Galešić 32')

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Grgić, Bralić, Čeberko, Leovac (od 78. Lončar) - Nejašmić (od 78. Brlek), Žaper - Fiolić, Mance (od 78. Mierez), Lovrić (od 88. Miloš) - Topčagić (od 61. Kleinheisler)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (3-4-2-1): Šubarić - Smolčić, Markovina (od 90.+3. Kuliš), Galešić - Majstorović (od 87. Braut), Brtan, Hodža, Jurišić - Frigan, Bristrić - Perić (od 87. Karrica)

OSIJEK - stadion Gradski vrt. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace).


Nogometaši Osijeka smanjili su zaostatak za vodećim Dinamom na vrhu ljestvice Prve HNL teško izborenom 2-1 (2-1) domaćom pobjedom protiv posljednjeg Hrvatskog dragovoljca u susretu 31. kola.

Osijek je poveo u samom otvaranju susreta preko svog kapetana Mihaela Žapera (3'), na 1-1 izjednačio je Niko Galešić (32'), da bi novu i, pokazat će se, ključnu prednost domaćima osigurao Mihret Topčagić (45'+2') u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Utakmicu u kojoj su mu "igrala" samo tri boda Osječani su krenuli na idealan način, Bralić je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru nakon dugog ubacivanja iz auta te je tjemenom prebacio loptu na drugu vratnicu do Žapera koji je primirio loptu i zatim preciznim udarcem sa 10 metara doveo svoj sastav u vodstvo.

Ipak, nastavak nije bio u skladu s početkom, a gosti su iz svoje prve opasne situacije stigli i do poravnanja. Perićev udarac glavom nakon udarca iz kuta Ivušić je uspio samo kratko odbiti, a u startu na taj odbijanac najenergičniji je bio Galešić.

Udarac iz kuta prethodio je i pobjedničkom pogotku Osijeka, a ubačaj Lovrića glavom je u mrežu spustio Topčagić. Gosti iz Zagreba bunili su se kod suca Titlića, koji je označio kako će se igrati jedna minuta nadoknade u prvom poluvremenu, a onda je po njenom isteku dopustio još dvije akcije domaćih i korner na isteku druge minute koji je doveo do pogotka.

Drugi Osijek sada ima 64 boda, dva manje uz utakmicu više od drugog Dinama, a pet više uz također utakmicu više od trećeg Hajduka. Hrvatski dragovoljac je "zacementiran" na začelju sa 15 bodova, 11 manje od devete Istre 1961 te će se zasigurno vratiti u drugoligaško društvo nakon samo jedne sezone.


image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Posljednje sekunde odigrat će Ante Kuliš umjesto Bartula Markovine.

90'+2' - Karrica ruši Miloša s leđa i opravdano dobiva žuti karton.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Izlazi Kristijan Lovrić uz ovacije osječkih tribina, zamijenit će ga Mato Miloš.

87' - Mijenja napokon i Dragan Tadić. Umjesto kapetana Majstorovića ulazi Filip Braut, a umjesto Perića ide Bernard Karrica.

79' - I odmah je u šansi Ramon Mierez! Ali opet se radilo o zaleđu, a argentinski napadač pokazuje da je i dalje u golgeterskoj krizi jer nije realizirao stopostotnu prigodu...

78' - Trostruka izmjena kod Osječana. Umjesto Mancea, Nejašmića i Leovca u igru će Ramon Mierez, Petar Brlek i Danijel Lončar.

Dragan Tadić još nije napravio nijednu zamjenu.

image

Dragan Tadić

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

74' - Mance se sjurio prema Šubariću, no u presudnom se trenutku poskliznuo i upropastio dobru šansu. Ispostavilo se da je i pritom bio u zaleđu.

69' - Lovrić je opet u dobroj šansi, šutira iz voleja s oko 10 metara iskosa, a kapetan Majstorović požrtvovnim uklizavanjem blokira njegov silovit udarac!

68' - Ništa se nije izrodilo iz tog slobodnjaka, pogodio je Lovrić samo živi zid, i to baš Brtana, čini se...

67' - Brtan ruši Lovrića u zoni udarca! Razumije se, izvest će taj slobodnjak jedan od najboljih izvođača HNL-a...

65' - Žuti karton Admiru Bristriću zbog prigovora.

61' - Prvu zamjenu radi Bjelica. Umjesto strijelca Topčagića u igri je Laszlo Kleinheisler.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

60' - Šutira Bralić, završava u bloku i njegov udarac.

56' - Evo šanse na drugoj strani... Mance je sjajnom okomitom dugačkom loptom pronašao Fiolića koji u padu dobro gađa, no samo pored vratnice.

55' - Uzvraća HD, tek drugi put na utakmici! Opalio je Bristrić s oko 20 metara, nije to uopće bilo loše, ali brani njegov pokušaj Ivica Ivušić!

51' - Žuti karton Marku Brtanu zbog prekršaja na Lovriću.

50' - Mance bježi obrani HD-a i sjajno gađa, a Šubarić još bolje brani!

47' - I odmah na startu dobro gađa Kristijan Lovrić izvana, odlazi njegov udarac malo iznad gola.

46' - Vraćamo se na Gradski vrt. Nema promjena u sastavima.

image

Nenad Bjelica

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Osječani su dominirali cijelim prvim poluvremenom. Igrači Nenada Bjelice vrlo su rano došli u vodstvo jer je već u 3. minuti poentirao kapetan Mihael Žaper. Nastavili su s visokim presingom i nakon postignutog pogotka, no hladan tuš dočekao ih je sredinom prvoga dijela kada je iz prvoga udarca u okvir gola mrežu zatresao Niko Galešić. Ipak, nisu izdržali dragovoljci do samoga kraja, šokirao ih je Topčagić u posljednjim sekundama sudačke nadoknade.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

45'+2' - GOOOOL! Nisu izdržali igrači HD-a. Kristijan Lovrić je izveo taj korner i pronašao Topčagića na pet metara koji glavom zakucava za 2:1... Svi igrači Hrvatskog dragovoljca na čelu s trenerom Draganom Tadićem opkolili su suca Titlića jer je za minutu produžio najavljenu nadoknadu. Ipak, žalbe nisu urodile plodom i Osječani s vodstvom odlaze na predah.

45' - Žapeeeeeerrr!!! Lovrić je pronašao kapetana Bijelo-plavih iz uigrane akcije, a dragovoljci uspijevaju blokirati i izbaciti u treći korner za Osijek!

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Pogodak visi u zraku i pitanje je hoće li gosti izdržati još koju minutu do kraja poluvremena. Nakon kornera sijevali su udarci na sve strane, pokušavali su Mance, Žaper i Lovrić, sve su to blokirali požrtvovni nogometaši Hrvatskog dragovoljca. Kohorta neumornim skandiranjem daje svoj obol Bjeličinim ambicijama...

42' - Osijek nastavlja s pritiskom, Mance je tražio Topčagića, a obrana Dragovoljca izbacuje u korner.

39' - Drugi žuti karton na utakmici dobio je Bartul Markovina zbog prekršaja na Ivanu Fioliću.

36' - Lovriiiiiić!!! Sjajno je opalio veznjak Osijeka s oko 25 metara, ispružio se Šubarić na golu, a lopta je od vratnice završila u gol-autu!

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

34' - Prekrasnu koreografiju izvela je Kohorta povodom 34. obljetnice postojanja. Doduše, ovaj im je pogodak HD-a stigao kao hladan tuš, no osječki navijači ne prestaju s navijanjem i bodrenjem svojih nogometaša...

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

32' - GOOOL! Nakon kornera HD-a nije se najbolje snašla obrana Osijeka... Prvi je udarac Ivušić obranio, a nakon odbijanca loše reagira Bralić i koristi to Galešić koji ispred Osijekova braniča klizećim startom gura loptu u mrežu za izjednačenje! Bio je to prvi udarac Hrvatskog dragovoljca u okvir gola.

27' - I opet prijete Osječani! Lovrić je ubacio iz slobodnjaka, a Brtan zamalo glavom pogodio vlastitu mrežu...

21' - Blokiraju dragovoljci Fiolićev pokušaj s ruba šesnaesterca.

18' - Bizarna situacija na Gradskome vrtu. Sudac Titlić nije dosudio prekršaj zbog Bralićeva udaranja laktom Karla Perića, ali mu je svejedno dodijelio žuti karton. Čudi se Slavko Bralić, snebiva se i Nenad Bjelica na klupi, no promjene odluke nema.

14' - Osijek je od samoga starta uspostavio inicijativu, Bijelo-plavi uporno pletu mrežu oko Šubarićeva gola i strpljivo grade napade za novi pogodak.

8' - Prijeti Nejašmić, ali nije bilo preciznosti u njegovu udarcu.

3' - GOOOL! Alen Grgić je dalekometnim ubacivanjem rukama sa strane pronašao Bralića u petercu koji glavom prebacuje na drugu vratnicu, a ondje je najspretniji kapetan Mihael Žaper! Osijek vodi 1:0!

17.05: Počela je utakmica na Gradskome vrtu. Glavni je sudac Jakov Titlić iz Hrvaca.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:13