Torcida u Rijeci

 PRIVATNA ARHIVA Screenshot
NAVIJAČE ODVEZLE MARICE

VIDEO: Izbio sukob Torcide i policije u Rijeci, kaotične scene kod Kantride, blokiran promet...

Oko 50 pripadnika Torcide pokušalo je promarširati Rijekom, no dočekala ih je specijalna policija
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 12:57

U skladu s tradicijom, na Jadranskom derbiju će večeras, osim na terenu, sasvim sigurno vatreno biti i na tribinama.

Utakmica Rijeke i Hajduka na Rujevici počinje u 20 sati, te su ulozi ovoga puta još veći nego inače zbog činjenice da bi se pobjednička momčad mogla odvojiti na vrhu tablice Super Sport HNL-a. Trenutno i Rijeka i Hajduk imaju po 17 bodova.

Obje momčadi nalaze se u dobroj formi, gosti još uvijek "jašu na valu" velike pobjede nad Dinamom na Maksimiru, dok se Rijeka također nakon doduše neutralnog rezultata u ogledu s Modrima vratila pobjedama.

Oko 50 pripadnika Torcide već je stiglo u Rijeku, krenuli su prema centru grada, ali specijalna policija ih je nakon kraćeg sukoba spriječila. Službenici su u blizini Kantride, bivšeg stadiona Rijeke, oko podneva zaustavili i "postrojili" pripadnike navijačke skupine koji su slobodno "marširali" gradom. Prije interakcije s policijom navijači Hajduka pjevali su uvredljive pjesme Riječanima, a cilj im je bio stići do centra grada.

Potom je došlo do kaotičnih scena, navodno i do sukoba s policijom, zbog čega je u tom dijelu grada bio gotovo blokiran promet, blokirane su tri od četiri prometne trake. Nakon kraćeg okršaja, policija je ‘postrojila‘ gostujuće navijače te ih odvezla maricama.

U priloženom videu možete pogledati dio scena iz Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 17:25