Sudac Bel, Arijan Ademi
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
SUĐENJE NA DERBIJU

Bel nije oduševio, a u spornoj situaciji ili je prekršen protokol ili je VAR bio u potpunoj zabludi

Na odluku iz sudačke nadoknade Riječani se apsolutno nemaju što žaliti
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. veljača 2024. 18:25

Dario Bel nije oduševio, ali posao je uz pokoju pogrešku odradio zadovoljavajuće. Zanimljivo je bilo u 26. minuti kad je sudac dao žuti karton Nevistiću zbog faula na Ivanoviću. Stigao je poziv iz VAR sobe, Bel je pogledao situaciju na monitoru i poništio odluku, ništa od prekršaja, ništa od žutog kartona.

VAR ga ne smije zvati da bi mu ukazao da slobodnog udarca nije bilo, tako da ga je vjerojatno zvao da provjeri treba li Nevistiću (ili Bernaueru koji je također bio blizu) pokazati crveni karton kao zadnjem igraču. Ili je prekršen protokol ili je VAR bio u potpunoj zabludi, no Belova odluka da poništi javnu opomenu potpuno je zakonita.

Mogao je Bel krajem prvog poluvremena pokazati drugi žuti karton Ivanoviću zbog neopreznog starta na Theophileu, mogao je u drugom dijelu svirati i prekršaj Ristovskog na Mariću 20-ak metara od gola Dinama nakon kontre gostiju. Mogao je, ali nije i ne može mu se zamjeriti, on je to tako vidio i sve u redu.

No zato je u sudačkoj nadoknadi morao svirati kazneni udarac zbog toga što je neoprezni Goda udario u glavu Špikića. To je i učinio, na tu se odluku Riječani apsolutno nemaju što žaliti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 18:27