Igrači Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
DOBRI I NEUGODNI

Bivši dinamovac dobro poznaje protivnika Rijeke: ‘Neće biti lako, prijeti i Hrvat, a evo gdje su najranjiviji‘

Luka Menalo iz prve je ruke vidio Olimpiju te zabio za konačnih 2:2 u nedjeljnom derbiju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 14:47

Rijeka će skupinu Konferencijske lige pokušati izboriti protiv ljubljanske Olimpije.

- Mislim da Rijeka dobro izgleda i da je podjednaka s Olimpijom, a čak možda i blagi favorit u tom dvoboju. Riječani će pogotovo veliku prednost imati na Rujevici, na domaćem terenu na kojem nikome nije lako igrati - rekao nam je Luka Menalo, krilni napadač slovenskog prvaka Celja.

Menalo je u nedjelju iz prve ruke vidio kako izgleda Olimpija. Derbi u Stožicama završio je podjelom bodova, a reprezentativac Bosne i Hercegovine postavio je svojim pogotkom konačnih 2:2.

- Baš sam jučer nakon naše utakmice pogledao sažetak utakmice Rijeke i Istre, stvarno su izgledali dosta dobro, zabili su lijepe golove. No, moram reći i da je Olimpija protiv nas također, imaju trenera koji zna što hoće, imaju i neki plan igre. Svakako ne očekujem da će biti lako, ali Rijeci dajem prednost.

image

Igrači Rijeke

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Ljubljančane vodi 48-godišnji španjolski stručnjak Victor Sanchez, koji je ranije bio na klupama Deportiva iz La Coruñe, Olympiacosa, Betisa i Malage.

- Imaju u svakoj liniji kvalitetne igrače. Meni se najviše svidio njihov lijevi bočni David Sualege. Trener Sanchez traži kombinatoriku i pas igru, iako se ne libe ni nabiti loptu kad su pod pritiskom. Ne igraju na silu, pokušavaju izaći, ali ako vide da nemaju izlaz kroz pas igru, jednostavno nabiju dugu loptu. U napadu imaju našeg Hrvata Durdova, tu je i Florucz, koji je bio u Jarunu. Znaju biti dosta neugodni prema naprijed, a u obrani su također solidni. Dobra su ekipa, jasno je da Rijeci neće biti lako.

Prekidi su prilika za društvo s Rujevice, tvrdi njihov bivši član.

- Bila je stvarno dobra utakmica za gledatelje. Oni su pogodili još dvije vratnice, mi smo imali dva zicera. Na kraju je završilo 2:2, najrealniji rezultat. Oba pogotka dali smo nakon prekida, to Rijeci daje veliku šansu jer je Olimpija u tom segmentu igre možda i najranjivija. Međutim, i oni su nama zabili nakon prekida, prodali su nam akciju nakon kornera i zabili nam gol.

image

Rijeka - Istra 1961

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kakve su ambicije Celja u novoj sezoni?

- Cilj je isti, obrana naslova u slovenskom prvenstvu. Nažalost, u Europi nismo iskoristili dobre prilike koje su nam se ukazale protiv Slovana iz Bratislave i Shamrocka, ali sada protiv Pjunika imamo opet jako dobru šansu izboriti Konferencijsku ligu, što nam je drugi ovosezonski cilj. I mi se još tražimo s novim trenerom, ali mislim da ćemo izaći na dobar put - zaključuje Menalo.

Linker
05. rujan 2024 11:16