Kristijan Lovrić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
OBRAČUN S BIVŠIM TRENEROM

‘Dat ću sve od sebe da zagorčam Jakiroviću, izrazito ga cijenim, ali nema nikakvog prijateljstva na terenu‘

Osijek nakon skoro tri mjeseca igra u Gradskom vrtu, posebno ‘napaljen‘ djeluje njihov krilni igrač
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. siječanj 2023. 15:26

Konačno! Nakon skoro tri mjeseca, još od pobjede protiv Dinama, igrat će se nogomet u Gradskom vrtu. Cilj je jasan, pobjedom otvoriti drugi dio sezone i nastaviti sjajan domaći niz protiv Rijeke. Naime, momčad s Rujevice posljednjih je sedam HNL gostovanja u Gradskom vrtu napuštala kao poražena.

Ipak, Rijeka je prošla kroz velike promjene ove zime, drugačija je to momčad u odnosu na onu koju su Bijelo-plavi jesenas uvjerljivo pobijedili na Rujevici.

- Rijeka će sigurno pokazati drugo lice. Doveli su dosta kvalitetnih igrača, ali i novog trenera, koji je iskusan i iza kojeg su dobri rezultati. Imamo veliki respekt, ali mi smo Osijek. Imamo dobru momčad i zato se ne bojimo. Ako budemo na svome maksimumu, nimalo ne dvojim u dobar rezultat - kazao je Poms.

image

Rene Poms

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX Cropix

Prošao je, doduše, i Osijek kroz promjene, ostao je bez 14 golova koje su u prvom dijelu sezone donijeli Beljo i Kleinheisler, a koji su danas igrači Augsburga, odnosno, Panathinaikosa.

- Izgubili smo neke igrače, neki su otišli jer su imali ponude za otići u bolje klubove i kvalitetnije lige, za neke mi nismo bili zadovoljni. Uz to, imali smo i malo preširok kadar, pa mislim da je sada broj igrača optimalan za biti uspješan. Momčad je potpuno fokusirana, imamo veliku motivaciju, dobru energiju... U Umagu smo stavili fokus na prvenstvene izazove, spremni smo za nastavak sezone - kazao je Poms.

Posljednjih dana boravka u Umagu izazvali su brigu u redovima Osijeka jer prvo je zbog istegnuća s treninzima prestao Špoljarić, potom zbog upale Ahilove tetive Ivušić, a u "generalki" je nakon svega deset minuta teren zbog ozljede napustio i trenutno prvi strijelac Bijelo-plavih, Mijo Caktaš. Ipak, svi su u treningu i konkurirat će za utakmicu protiv Rijeke.

- Imali su manje probleme s ozljedama, ali bit će spremni. Mijo je dobio udarac, doduše, bolan udarac nakon kojeg je ostala oteklina i masnica, u odličnom je stanju i bit će spreman za utakmicu - otkrio je Poms.

Odlaskom Kleinheislera, iza kojeg je najbolja golgeterska polusezona koju je proveo u Osijeku, nedostajat će i golovi koje je mađarski veznjak zabijao. No, u Gradskom vrtu ne brinu, njegovu će poziciju preuzeti igrač kojemu su golovi u opisu posla i zbog kojih je uostalom i doveden, a koji je prvi dio sezone zbog kroničnih problema s trbušnim zidom, a onda i operacije, bio izvan stroja.

- Dat ću sve od sebe da nadoknadim Laszlove golove. Znamo svi koliko nam je golova donio u prvom dijelu sezone, ali naravno da u našoj momčadi ima rezervi koje možemo iskoristiti. Radit ćemo više kao ekipa i kroz to ćemo dobiti bolji rezultat - kazao je Kristijan Lovrić, koji će napokon odigrati prvu službenu utakmicu otkako je Poms trener.

Iz njegove perspektive utakmica protiv Rijeke bit će nešto drugačija. Igrat će protiv momčadi koju vodi čovjek kod kojeg je svojedobno u Gorici igrao sjajan nogomet. Sergej Jakirović trener je pod kojim je odigrao uvjerljivo najviše utakmica u karijeri (56).

- Čujemo se i danas, moj i njegov odnos je bio odličan. Izrazito ga cijenim, on je jedan od ljudi koji mi je u Gorici uvelike pomogao da se nađem i pronađem. Dat ću sve od sebe da mu zagorčam, da pobijedim. Nema nikakvog prijateljstva na terenu, prije i poslije utakmice možemo biti dobri, ali za vrijeme utakmice ja se borim za svoj klub i želim da moj klub pobijedi... - kazao je nogometaš Osijeka.

image

Kristijan Lovrić

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Recept za pobjedu je jasan, na teren prenijeti odrađeno u šest tjedana priprema.

- Poslije ovakvih priprema koje smo odradili, a većina igrača nije propustila niti jedan trening, gdje nije bilo preskakanja, nije bilo odstupanja u radu, sve to želimo prenijeti na teren. Pokazivali smo i u pripremnim utakmicama da igramo jedan za drugog, da se borimo do kraja. Moramo izaći s pravim gardom na teren i pokazati kako smo NK Osijek - poručio je Lovrić.

Utakmica protiv Rijeke će Pomsu biti prva otkako mu i u ugovoru službeno stoji kako je njegova funkcija - trener. Do prije dva dana i dalje mu je u ugovoru stajalo kako je "pomoćni trener", premda je u praksi posljednjih mjeseci bilo drugačije.

- Ponosan sam što sam trener ove momčadi. Imamo puno mladih igrača u treningu i jako je zanimljivo raditi s njima i integrirati ih u ekipu, a to će za mene biti zgodan izazov kojemu se radujem. Ambiciozan sam, kao što sam bio i prije nego što sam potpisao novi ugovor, tako da se iz moje perspektive nije puno toga promijenilo. Ali, dobar je znak za sve da imamo zajedničku budućnost i da ćemo zajedno raditi u jednom smjeru - kazao je Poms.

SEDAM LIGAŠKIH PADOVA RIJEKE KOD OSIJEKA U NIZU

15/05/19.

Osijek - Rijeka 2:1

03/11/19.

Osijek - Rijeka 3:2

01/07/20.

Osijek - Rijeka 1:0

12/09/20.

Osijek - Rijeka 3:0

21/02/21.

Osijek - Rijeka 2:0

15/08/21.

Osijek - Rijeka1:0

13/02/22.

Osijek - Rijeka 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:46