Igor Kupljenik/panoramic/panoramic/Profimedia
U DOBROJ FORMI

Dječak s Rujevice nameće se kao najveće Sopićevo pojačanje i primjer da se borbenost i rad isplate

‘Ide mi dobro, imam i više samopouzdanja i kada ide dobro, neka ide dobro, ha, ha‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 05. rujan 2023. 08:45

Nogometaši Rijeke imali su sve u svojim nogama, vodstvo, odličnu igru u prvom dijelu i nekoliko izglednih prilika za pogodak koji bi riješio susret, no na kraju su morali spašavati i taj osvojeni bod.

Trener Željko Sopić ponovo je na mjestu desnog beka dao prednost Ivanu Smolčiću, stoperu koji se sve bolje snalazi na toj, sada već ustaljenoj poziciji u momčadi. Nakon što je protiv Lillea pogotkom nagrađen za svoje vrlo dobre igre i ogroman trud i zalaganje, popularni Smola i protiv Varaždina se prezentirao na solidnoj razini, no i na njemu se vidjelo da je 120. minuta odigranih prošlog četvrtka ostavilo traga na riječkoj "squadri".

- Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo sve pod kontrolom i igrali onako kako smo htjeli, planirali. Poveli smo dosta rano, sve je išlo na naš mlin, stvarali smo i prilike, imali posjed, baš je sve bilo dobro. U nastavku susreta Varaždin je mijenjao napad i sustav igre, malo su promijenili taktiku, što nas je, po meni, malo i poremetilo. Nismo više imali taj lagani posjed i Varaždin je iskoristio te dvije situacije. Preokrenuli su susret vrlo brzo, očito nas je sustigao malo i umor, malo i pad koncentracije no na tome moramo svakako još raditi. Imali smo, hvala Bogu, snage vratiti se u susret gdje smo krenuli na sve ili ništa. Jurnuli smo gore koliko smo god mogli, no nažalost nismo uspjeli preokrenuti i na kraju se moramo zadovoljiti bodom, kazao je Smolčić u uvodu koji je kod jedanaesterca morao izaći malo više prema naprijed, a gosti su im tu "napunili" leđa.

image
DAMIR ŠKOMRLJ/CROPIX

- Šego je stvarno lijepo centrirao, Brodić pucao, Labrović još ljepše obranio no Mitrović ga je vjerojatno dotaknuo laktom, no to je nogomet. Čovjek je ušao ispred njega i nema se tu što reći. Kod drugog pogotka nismo uspjeli reagirati na vrijeme, idemo dalje, dodao je Smolčić koji u posljednje vrijeme igra sve bolje na toj poziciji desnog beka.

- Navikao sam se već na tu poziciju, ide mi dobro, imam i više samopouzdanja i kada ide dobro, neka ide dobro, ha,ha... Bit će sigurno i lošijih izdanja, no trudim se, dajem sve od sebe, trčim gore dolje koliko god mogu. I gol protiv Lillea mi je tu puno pomogao. Protiv Varaždina nisam imao puno loptu u nogama, Varaždin nam je dobro zatvorio te bokove, više smo igrali kroz sredinu. No, generalno sam zadovoljan, nadam se da ću tako dalje nastaviti, samo da je zdravlja, dodao je Smolčić koji na pitanje je li sada stoper ili bek ima zanimljiv odgovor.

image
Natasa Kupljenik/panoramic/panoramic/Profimedia

- Ha,ha, po fizici sam stoper, građen sam kao stoper i nekako mi je uvijek ta pozicija bila primarna, no sve se bolje osjećam na bočnoj poziciji. Prije sam, hajdemo kazati, imao i određeni otpor za tu poziciju, no danas više toga nema, dodao je požrtvovni Smolčić koji je pravi primjer da se rad, upornost i borbenost itekako isplati. Svemir to uvijek nekako nagradi, baš kao protiv Francuza...

Nakon tri dana zasluženog odmora, riječki dečki će s novim trenerom krenuti i u mini ciklus priprema uoči reprezentativne stanke. Nema sumnje da će im to dobro doći.

- Praktički nismo imali pošteni trening s novim trenerom gdje smo mogli usvojiti njegove ideje i još se bolje uigrati. Sada ćemo imati dobru priliku za to i vjerujem da ćemo biti još puno bolji. Energičan je trener, daje to nešto što nam je potrebno i mogu kazati da je svlačionica itekako zadovoljna novim trenerom, veselim se daljnjem radu s njime, podvukao je Smolčić za kraj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 19:14