Bruno Petković i Martin Baturina

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
INTRIGANTNI GOSTI

Ekipa iz Betisa nakon ispadanja došla na Maksimir u kupovinu? Kandidat za predsjednika dijelio letke

Na derbi su stigli i skauti drugih europskih klubova, naravno i predstavnici PAOK-a
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2024. 16:25

Kao što se i najavljivalo, atmosfera na velikom derbiju hrvatskog nogometa je iznimno poticajna, Bad Blue Boysi na sjeveru, Armada na jugu, zapad glasan kao rijetko kada...

Dolazeći na stadion, upali smo u ogromnu gužvu kod Svetica, na prilazima Maksimiru. Policija je zaustavila promet jer je kolona automobila s riječkim registarskim tablicama kretala prema stadionu. Kolona je zaista bila nepregledna, dugo se čekalo skrenuti prema Maksimiru. Gotovo dva sata prije početka dvoboja već su se navijači Modrih počeli okupljati oko stadiona, ozračje je bilo veselo. Kao i u maksimirskim ložama.

U loži broj 11 pojavio se Velimir Zajec, predsjednički kandidat izborne liste Dinamovo proljeće. Kad je dolazio na stadion, Zajec je bio pozdravljen od modrih drukera, klupska legenda je iznimno popularna kod navijačkog puka, mnogi od njih bi ga željeli vidjeti na poziciji prvog čovjeka kluba. Zajec je s predstavnicima svoje liste dijelio letke svojim potencijalnim biračima, teško se probijao kroz gužvu, mnogi su se njim željeli fotografirati.

image

Tomislav Tomašević i Mirko Barišić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Otto Barić junior, frontmen liste Dinamo iznad svih, nije se pojavio u jednoj od maksimirskih loža jer je imao određenih zdravstvenih problema. Ali, bilo je drugih pojedinaca s te liste koji su došli pogledati veliki derbi. Na utakmicu se najavio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, prvog čovjeka metropole također je zanimao maksimirski derbi.

Kad su velike utakmice hrvatskog nogometa u pitanju, onda je sasvim normalno da u ložama sjede i skauti raznih europskih klubova. Neki, doduše, stignu i nenajavljeni, ali uglavnom se službeno najave. Na adresu Maksimirska 128 stigle su ove najave klubova koji su se najavili službenim putem: HSV, Fiorentina, Lille, Betis, Frosinone, Ferencvaros, Atalanta, Standard Liege, Olimpija i - PAOK!

image

Navijači Dinama

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Posebno upadaju u oči dva kluba. Jedan je Betis, koji su Modri izbacili iz Konferencijske lige, dakako i PAOK, s kojim zagrebački klub igra u osmini finala Konferencijske lige. Kad se radi o Betisu, Španjolcima se očito dopao netko od modrih nogometaša, kojeg bi možda već na ljeto željeli angažirati. Očito se klub iz Seville još jednom želi uvjeriti u kvalitetu modrih nogometaša koji ih zanimaju, nije im bilo dosta što su ih mogli upoznati tijekom posljednja dva četvrtka. Kad je PAOK u pitanju, sasvim je jasno da su Grci uživo došli pogledati svog sljedećeg suparnika u Europi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:31