VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
REZULTATI U 2022. GODINI

Hajduk najbolji, Osijek bolji od Dinama kao i lani u ovo vrijeme, a jedna momčad potpuno je podbacila

Kako je to izgledalo početkom prošle 2021. godine? Do ožujka je odigrano puno više utakmica...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. ožujak 2022. 08:33

Nema od prošlog vikenda više neokrznutih momčadi u Prvoj HNL u 2022. godini. Hajduk je nakon četiri uzastopne pobjede prvi poraz upisao u derbiju od Rijeke, a prvi poraz u aktualnoj kalendarskoj godini zabilježio je i Dinamo, također u derbiju kod Osijeka.

Momčad Nenada Bjelice tom je pobjedom dostigla Hajduk na vrhu ljestvice najuspješnijih hrvatskih prvoligaša u 2022. Obje momčadi imaju po 12 bodova, uspješnost od 80 posto osvojenih mogućih bodova. Bijelo-plavi su jesenas bili na 67 posto (40 od 60), a Bijeli (35 od 57) na 61 posto uspješnosti.

Na treće mjesto probio se Slaven Belupo sa Zoranom Zekićem. Farmaceuti su jesenski dio završili tek na osmom mjestu, a sada su šesti sa samo tri boda manjka za petom Lokomotivom. SB je osvojio isti broj bodova kao i Dinamo, 10 od mogućih 15, jedan bod više od Rijeke. Uvjerljivo najlošije rezultate ima Gorica, peta momčad jeseni koja u nastavku prvenstva još nije uzela nijedan bod. Dobro, ima još nešto vremena, do kraja natjecanja ostalo je još 56 utakmica.

Kako je to izgledalo početkom prošle 2021. godine? Do ožujka je odigrano puno više utakmica, prvenstvo je bilo poremećeno koronavirusom. Rijeka je u siječnju i veljači prošle godine odigrala čak 11 utakmica i u tom napornom ritmu nije se snašla, osvojila je tek 12 bodova (36 %), što je ubrzo potom rezultiralo odlaskom trenera Simona Rožmana. Osijek je i tada bio uspješniji od Dinama, osvojio je 18 bodova u sedam kola (86 %), isto kao i Dinamo, ali u osam utakmica (75 %). Hajduk je s Paolom Tramezzanijem osvojio 15 bodova u osam odigranih utakmica (62 %).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:27