VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ČUDESNE BROJKE

Hajdukovi navijači u tri dana pokazali tko je ‘prvak Hrvatske na tribinama‘! Evo gdje su Dinamo, Osijek...

Tri dana su tek u prodaji godišnje ulaznice za utakmice Hajduka na Poljudu, a broj je već sad gotovo 3000!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 16:41

U srijedu poslijepodne do 15,00 sati u ruke pretplatnika već je otišlo 2700 godišnjih ulaznica, a prva utakmica na Poljudu igra se tek početkom kolovoza. Nema spora, prošlogodišnji rekord od 8500 pretplatnika sigurno će biti premašen, samo je pitanje koliko će visoko biti podignuta nova letvica.

Time su Bijeli samo s brojem pretplatnika stigli nadomak prosjeka ukupne domaće posjete koju su prošle sezone imali Dinamo (3967) i Rijeka (3798), a već su praktički prestigli Osijek sa brojkom od 2764 gledatelja po utakmici u Gradskom vrtu u sezoni 2021/22..

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Prosjek posjećenesti najbliže konkurencije Bijeli će uskoro prestići samo s brojem pretplatnika, a da ne govorimo o ukupnoj posjeti. Međutim, nakon tri dana Hajduk već ima dvostruko više pretplatnika nego li je šest hrvatskih prvoligaša prošle sezone imalo gledatelja u prosjeku po utakmici! Svi izvan velike četvorke, od Gorice preko Lokomotive, Belupa, Šibenika, Istre i prošle godine Hrvatskog Dragovoljca, imali su raspon od 1000 do 1500 gledatelja po utakmici, a pritom nitko od šestorice navedenih nije dosegao prosjek od 1000 gledatelja na domaćim utakmicama.

Jasno, ukupni prosjek su dizali na gostovanjima, upravo kod kvarteta najvećih. Kako i ne bi kada je Hajduk prošle sezone imao domaći prosjek od 12 667 gledatelja i pritom je prodano 8500 pretplata, ali kako je krenulo ne iznenađuju da predivđanja glede prodaje godišnjih ulaznica idu u rasponu od 10.000 do 12.000 pretplatnika. Jasno, dosta će ovisiti i o rezultatima Hajduka na početku sezone.

Zaredaju li Bijeli s pobjedama euforija će još više rasti. Rezultat je najbolji "afrodizijak" za navijače koje nisu zasmetale ni veće cijene pretplate za sljedeću sezonu. Još jednom se pokazalo da cijena nikada bila sporna kada je kvaliteta u bijelom dresu na terenu. Zato nestrpljivo očekujemo izvješća glede prodaje pretplata do kraja srpnja. Još kada se dogodi ždrijeb u ponedjeljak (18. srpnja) u Nyonu.....

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:43