Tomislav Ivković

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
ZANIMLJIVO VIĐENJE

Ivković o Sopiću: ‘Hrabriji je po izjavi, nego po sastavu koji je izveo. Neka se drži principa‘

"Pohvale Brodiću, prije dva dana su svašta pisali o njemu, da on nema što tu tražiti, a sada će biti heroj"
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. veljača 2024. 22:08

Dinamo je pobijedio Rijeku s 1:0 u derbiju 24. kola SuperSport HNL-a. Ostvario je zagrebački sastav veliku pobjedu pogotkom Frana Brodića u 94. minuti iz kaznenog udarca, dok je Rijeka u cijeloj utakmici ostala pomalo nedorečena. Svoje viđenje susreta u HRT-ovoj emisiji Stadion dao je i Tomislav Ivković.

- Sve u svemu, zaslužena pobjeda Dinama. Rijeka promjenom sastava nije izgledala toliko dobro, jer kad promijeniš tri, četiri igrača nemoguće je da to izgleda onako dobro kako je izgledalo u prošloj utakmici. Sopić je prije utakmice rekao da teško može izgubiti, ali bio je hrabriji po izjavi koju je dao, nego po sastavu kojeg je izveo. Trebao se odlučiti na onu momčad koja stalno radi visoki presing i traži situacije jedan na jedan. To nisu radili, odustali su od svog stila nogometa te su po mom skromnom mišljenju igrali na nulu.

image

Željko Sopić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Ivković je nastavio:

- Dinamo je dugo ispitivao Rijekinu igru te se ni oni nisu odlučili na visoki presing. Falilo je tu veznih igrača, Petković se previše vraćao. Odigrali su mirno prvo poluvrijeme, dok su u drugom u jednom trenutku osjetili da mogu napraviti nešto više ako krenu visoko i dođu u situacije jedan na jedan. U tome su uspijevali, Hoxha je bio dosta aktivan, iako se vidjelo da je jako umoran. Pritisak je bio prisutan, stvarali su šanse i bili u situacijama da zaprijete, pogotovo Baturina. Bio je na rubu da izađe iz igre, a onda kao da ga je ‘probilo‘ nakon 65. minute.

Posebno je nahvalio Frana Brodića.

- Pohvale Brodiću, prije dva dana su svašta pisali o njemu, da on nema što tu tražiti, a sada će odjednom biti heroj. Zaslužena pobjeda Dinama jer su zadnjih 25 minuta bili hrabriji, odlučniji i željeli su pobjedu više od Rijeke. A Rijeka nije ušla onako kako je trebala, mogla i znala. Siguran sam da Sopić sada žali, ali ništa nije gotovo, moraju se okrenuti drugim utakmicama. Neka se drže svojih principa jer imaju igrače i igru da izgledaju puno bolje nego što su izgledali danas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:49