Sergej Jakirović

 Damir Škomrlj/Cropix
RIJEKA SE DIŽE

Jakirović: Polako napredujemo, ali čeka nas borba do samoga kraja. S jednom stvari nisam zadovoljan

Može mi biti drago jedino da se nismo raspali, rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. ožujak 2023. 18:31

Rijekin trener Sergej Jakirović bio je očekivano zadovoljan novom domaćom pobjedom svoje momčadi. Bijeli su na Rujevici sa 3:1 svladali Varaždin.

- Čestitao bih objema ekipama na dobroj utakmici, nije mi izgledalo prvih pola sata da će ovako završiti iako smo izgledali dobro. Razbijali su nam presing, nismo ih mogli stisnuti kako smo htjeli, pogotovo sa Zelenikom na vratima. Na kraju smo postigli pogodak u najbolje vrijeme, baš kao i drugi, odmah u početku nastavka i tako smo usmjerili susret na svoj mlin. U poluvremenu smo se dogovorili da ih malo sačekamo, da ne srljamo i da nam malo izađu, tako smo iz kontre zabili drugi pogodak. Nisam zadovoljan obrambenom igrom u prekidima, nismo niti jedan očistili i zasluženo smo primili gol iz prekida.

Jakirović je na kraju podvukao...

- Čestitam momčadi na pobjedi i na jako važna tri boda, psihološki prije svega jer smo izbili na četvrto mjesto, no to će biti borba do samog kraja. Marljivo smo počeli skupljati i bodove kući, polako napredujemo.

Trener Varaždina Mario Kovačević smatra da je njegova momčad dobro stajala na terenu do prvog primljenog pogotka.

- Moram čestitati Rijeci na zasluženoj pobjedi. Znali smo da ćemo igrati protiv druge momčadi u odnosu na jesen. S razlogom smo se pribojavali iako smo u prvom dijelu imali neke svoje šanse, izlaske. Da smo uspjeli tu postići pogodak možda bi utakmica bila zanimljivija. Nažalost, do te zadnje minute prvog dijela je bilo solidno, a znali smo da je Rijeka opasna iz prekida, primili smo gol u najgorem trenutku. U nastavku susreta smo prejeftino primili dva pogotka s kojima je Rijeka na kraju riješila susret u svoju korist.

Našao je Kovačević i poneku ugodnu riječ za svoju momčad...

- Meni može biti drago jedino da se nismo raspali do samog kraja, nego smo postigli i taj utješni pogodak - istaknuo je Varaždinov trener.

Linker
27. travanj 2024 00:12