GORAN MEHKEK Cropix
ČEKA SE PRAVA PONUDA

Jakirovićeva želja nije tajna: Krene li Dinamo po Vatrenog, cijena bi mogla biti paprena

Već neko vrijeme vlada veliki interes brojnih klubova za njegove usluge, no njemu se ne žuri
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 08. siječanj 2024. 12:19

Kad se priča o riječkom prijelaznom roku, odnosno, igračima koji bi Rijeku mogli zamijeniti nekom drugom, prije svega bogatijom destinacijom u nekoj boljoj i kvalitetnijoj ligi nego što je to HNL, ime vratara i aktualnog kapetana Nediljka Labrovića već je duže vremena na vrhu te liste.

Jasno je zašto je tome tako - Labrović je praktički od svog dolaska iz Šibenika, na početku sezone 2021./22., ugrabio svoje mjesto među riječkim vratnicama i sjajnim je obranama nerijetko bio jedan od najboljih igrača u polju kroz protekle dvije i pol godine.

Sve bolji i bolji

Ono što Labrovića krasi je konstanta, njegova forma, njegova kvaliteta je iz sezone u sezonu sve bolja i bolja, stoga nije čudno da mu i cijena na Transfermarktu konstantno raste, a danas iznosi 3,5 milijuna eura, što riječkog čuvara mreže čini, uz Marca Pašalića i Tonija Fruka, najskupljim igračem u riječkom rosteru.

image

Nediljko Labrović, Dominik Livaković, Ivica Ivušić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Naravno, njegove dobre obrane, odnosno, činjenica da je cijelo vrijeme svog boravaka u Rijeci bio jedan od, a danas je sigurno najkvalitetniji vratar lige, nisu nezapaženo prošle niti kod izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića, čiji je Labrović već tradicionalni član. Istina, nije Labrović još uvijek upisao debi u službenim utakmicama Vatrenih, s obzirom na to da je Dominik Livaković i dalje broj jedan, no neki oko Rujevice smatraju da je pitanje vremena kad će Labrović preuzeti tu “jedinicu” s obzirom da je četiri godine mlađi.

Jednako tako, pitanje je vremena i kada će Labrović napustiti Rijeku. Sukladno svemu navedenom, već neko vrijeme vlada veliki interes brojnih klubova za njegove usluge, no kako je sam u više navrata kazao, njemu se nikamo ne žuri, a u Rijeci mu je – prekrasno.

Dolazak u Rijeku ovom je 24-godišnjaku zasad bio potez karijere, tu se osjeća sretno, ispunjeno, a ujedno je postao i zaštitni znak ove nove, moderne i mlade Rijeke. Čak i u onoj polusezoni za zaborav, prije točno godinu dana, Labrović je bio jedan od najboljih igrača na terenu i nerijetko su njegove obrane u tim tmurnim vremenima Rijeku koliko-toliko održavale na životu.

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Pričajući s popularnim Nedom, mladim čovjekom koji je, uz sva dosadašnja postignuća, čvrsto na zemlji, imate dojam da je bar nekoliko godina stariji, iskusniji nego što zaista jest. Takvo mu je razmišljanje i o transferu, za kojeg je rekao, kad se dogodi, da mora naprosto biti dobar kako za njega osobno, tako i za Rijeku, klub koji ga je u konačnici i vinuo tamo gdje danas jest.
Nije tajna ni da je Sergej Jakirović nedavno kazao da bi rado ponovo surađivao s Labrovićem, no koliko nam je poznato, nikakve daljnje “akcije” nije bilo na relaciji Rijeka - Zagreb. Osim toga, predsjednik Mišković sigurno svog prvog vratara i reprezentativca nije spreman pustiti direktnom konkurentu za vrh po diskontnoj cijeni, a gotovo nevjerojatno zvuči da bi aktualna vrhuška zagrebačkog kluba bez formalnog sportskog direktora platila Rijeci 4,5 milijuna eura za vratara pored Nevistića i Zagorca, koji su ipak podigli razinu svoje forme u drugom dijelu jeseni...

Neće mu raditi problem

Jasno, dođe li ta prava ponuda već ovog prijelaznog roka, Rijeka sigurno neće raditi problem Labroviću, koji može još više napredovati u nekoj jačoj ligi, no za sada ostaje kamen temeljac i kapetan ove momčadi, koja sve više zauzima gard dostojan borbe za prvo mjesto. Odlazak na kraju sezone stoga se čini više logičan, a tko sretniji od Labrovića i Rijeke da oproštaj bude s “bujolom” u rukama kapetana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:47