ANTE CIZMIC Cropix
SUDAČKA POGREŠKA

Je li Čulina u derbiju oštetio Rijeku? VAR se kod drugog penala nikako nije trebao uključiti

Za prvi penal bilo je elemenata, makar nije bio toliko izražen. Drugi je bio itekako sporan.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. veljača 2023. 19:58

Zagrebački sudac Ante Čulina nema sreće kad mora suditi Hajduku. Sjećamo se posljednje jesenske utakmice i Hajdukovog gostovanja u Koprivnici. Tamo je svirao penal za Slaven Belupo koji je jako razljutio Splićane, a i sami suci su kasnije javno rekli da nikako ne žele takve penale na našim terenima.

Uglavnom, Čulina je na Poljudu sudio Jadranski derbi pod određenim pritiskom i čini se da je taj pritisak na kraju utakmice odigrao svoje. Svirao je dva 11-erca za Hajduk. Prvi u 89. minuti, za koji je bilo elemenata. Nije bio tako izražen, ali Kalinić je bio udaren po nozi. Međutim, jako je sporan bio drugi u petoj minuti sudačke nadoknade. Čulina isprva nije svirao penal, ali ga je VAR sudac Lovrić pozvao, te se Čulina nakon dugog gledanja predomislio i pokazao na 11 metara. Popustio je očito pod pritiskom poziva iz VAR-a.

Po nama je taj start bio vrlo sporan, pitanje je li uopće bilo čvrstog kontakta između Livaje i igrača Rijeke, a kamoli prekršaja. VAR snimka nije ponudila nikakav dokaz. Stoga Lovrić po svemu nije ni trebao zvati Čulinu da pogleda spornu situaciju.

Na koncu je stvar spasio Labrović obranivši penal Livaji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 12:42