Slavlje nogometaša Rijeke

 DAMIR KRAJAC Cropix
KAOTIČNI TRENUCI

Jedna je situacija izazvala lavinu ljutnje u Kranjčevićevoj, padale teške riječi: ‘Kako vas nije sram slaviti...‘

Rijeka je realizirala cilj, imat će uzvrat na svojem terenu na Rujevici 30. svibnja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. travanj 2024. 18:37

Riječki junak ponovno je stigao iz obrane, ovaj put ne zove se Niko Galešić nego Ivan Smolčić. Prekid, gol i prolaz sa 1:0 kao i u četvrtfinalu protiv Rudeša. Bijele ide karta i danas je najveće pitanje koliko će potrajati jer pobjede se nižu, a igra nije uvijek impresivna. U Kranjčevićevoj su dobrim dijelom prevladavale sive boje... Strast kod slavlja kao da je nadmašivala energiju ponuđenu u igri.

Rijeka ima finale za svoje sedmo Rabuzinovo Sunce zato što je iskoristila neshvatljivu nepažnju Lokomotive i zabila nakon kornera s prve vratnice u utakmici u kojoj nije ponudila puno, a još je i trener Željko Sopić rano poslao pod tuš Tonija Fruka i Marka Pjacu. Zvučni dvojac s Rujevice bio je bez goriva i inspiracije, ali kad ne bi bilo derbija s Hajdukom u nedjelju ne bismo očekivali da bi tako rano bili oslobođeni obveza i to kod rezultata 0:0. U 79. minuti Sopić je potpuno odrezao krila poslavši na klupu i Marca Pašalića i postrojivši rame do ramena klasične veznjake – Selahi, Hodža, Banda, Petrović i Janković. Rijeka je realizirala cilj, imat će uzvrat na svojem terenu na Rujevici 30. svibnja, ali sve karte bacila je na bitku za titulu. Lokomotivu nije izbacila iz tračnica zato što što su njezine zvijezde sjale jer osim Marca Pašalića ostale su duboko iza oblaka, nije ni sve brzo riješila pa rutinski odradila posao, slavila je zbog jednog pogotka glavom Ivana Smolčića kad je rasplet itekako bio na klackalici.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Jesu li Lokosi naivni kao mađarske sobarice ili su samo neozbiljno pristupili ključnom trenutku na isteku 70. minute utakmice sami će razbijati glavu. Pašalić je sjajno ubacio iz kornera, Smolčić pogodio na prvoj vratnici, a domaćini poludjeli tvrdeći da su gosti trebali vratiti loptu njima, a ne igrati budući da se prije toga ukazivala pomoć igraču Lokomotive. Patrik Kolarić je prethodno poput prometnika mahao žutim kartonima jer frcale su iskre zašto je Janković uopće pucao i natjerao Čavlinu da izbaci loptu preko grede, a nije je poslao izvan terena. Iz toga kornera pao je gol za novu lavinu ljutnje domaćina, što ih ne opravdava jer postavili su se u obrani i morali bolje reagirati. Rijeka ništa nije marila, uzela je svoje i raspjevala navijače. Zbog svoje je reakcije u tim trenucima crveni karton "zaradio" pomoćni trener Lokomotive Damir Zdenko Ferenčina, a u zapisniku nakon utakmice je stajalo i zbog čega: "Napuštanje tehničkog prostora i vrijeđanje protivničke klupe riječima: ‘P***a vam materina, kako vas nije sram slaviti ovakav gol‘"

Vodeća momčad HNL-a krenula je s gardom, brzo kreirala šanse, posebice Mirko Marić, ali sredinom prvog poluvremena izgubila je kontrolu nad utakmicom pa je Lokomotiva mogla žaliti što na odmor nije otišla s prednošću. Iako Bijeli s Kvarnera i Lokosi slove kao najmodernije momčadi u HNL-u, a njihov nogomet jačeg tempa nego što ga nude ostali, to slučajno namjernik na stadion ne bi pomislio. Previše pogrešaka i malih prekršaja lomili su ritam igre, a težnja se da se što brže dođe do završnice bez razigravanje akcija kroz sredinu nije donijelo ništa dobroga nego još više pogrešaka.

Drugi dio nije bitno promijenio sliku, kad je Sopić počeo vaditi glavne igrače kod 0:0 činilo se da bi to mogla biti rovovska borba i 120 minuta, ali Smolčić je riješio sve. I Pašalić izvrsnim ubačajem. Lokomotiva je teško stizala do odgovora, iako je Čop na kraju imao jedan šut glavom. Kraj gola. Dobra karma prati Rijeku.

Linker
03. travanj 2024 20:31