Fran Jović










 

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
KAPACITET POLJUDA 40%

Jović uvjerljivi rekorder jadranskih derbija, a napadač Rijeke zbog ozljede pauzira 6 tjedana

Zagrebački sudac Fran Jović sudit će Jadranski derbi na Poljudu...
Piše: Damir Dobrinić, Jurica Radić, Siniša LončarObjavljeno: 26. veljača 2022. 08:41

Već šesti put ove sezone bit će u akciji na utakmicama Hajduka u prvenstvu. Splićani, zasad, imaju izjednačen omjer, dvije pobjede, remi i dva poraza, od kojih jedan upravo protiv Rijeke na Poljudu, gdje je Jović ove sezone sudio već četiri puta.

Četiri puta je sudio i Rijeci, u dvije pobjede protiv Istre 1961 te nedavnom porazu u Gradskom vrtu. Jović je uvjerljivi rekorder po broju suđenih jadranskih derbija u HNL-u, ovo će mu biti već 11. Rijeka je puno uvjerljivija u tim okršajima, ima pet pobjeda, četiri remija i tek jedan poraz, 0:4 s Poljuda u travnju 2019.

Jorge Obregon, kolumbijski napadač Bijelih u odsustvu kartoniranog Josipa Drmića susret prošlog kola protiv Šibenika počeo je od prve minute. Nažalost, Obregon neće po dobrome pamtiti Šibenik, zbog ozljede je zamijenjen još u prvom dijelu, a iza riječkog internacionalca već je odrađena artroskopija koljena. Zahvat je odrađen u obližnjoj i cijenjenoj Specijalnoj bolnici za ortopediju i opću kirurgiju "Dr. Nemec". Prve prognoze kažu da će pauza iza ove rutinski odrađene operacije potrajati oko šest tjedana što je svakako dodatni udarac za riječke ambicije ove sezone. Šteta i za samog Obregona, do ozljede je protiv Šibenika bio među boljim pojedincima na terenu, nakon odrađenih kompletnih priprema ove zime Obregon je trebao biti prva zamjena Drmiću, a u nekim susretima čak i partner od prve minute na terenu.

- Apsolutno, Obregon je stvarno jedan odličan igrač i prava je šteta što nam se ozlijedio. Ali moramo prihvatiti takvo stanje kakvo jest, no veseli me rast u formi Harisa Vučkića koji je pokazao svoju kvalitetu. S druge strane, imamo tu i druge igrače koji imaju dobru kvalitetu - kazao je Tomić.

Kapacitet Poljuda 13.500 gledatelja

Za utakmicu Hajduka i Rijeke kapacitet stadiona je i dalje ograničen na 40 % što znači da je raspoloživih mjesta 13.500. U tu brojku ulaze i navijači gostiju koji imaju mogućnost dobiti 600 ulaznica za jugozapadnu tribinu. Ulaznice za navijače Hajduka prodane su još prošle nedjelje, s naglaskom da karata i nije bilo u slobodnoj prodaji, jer sve ulaznice otišle su u ruke članova kluba. Za ulazak na stadion i dalje vrijede epidemiološke mjere, što znači da treba imati COVID potvrdu ili antigenski test koji se može napraviti na tri lokacije (Iznad pomoćnih terena na Poljudu, u Marmontovoj ulici i Drive in test u Postrani) po cijeni od 50 kuna uz predočenje pretplate ili ulaznice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 00:12