DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRESICA NAKON DERBIJA

Kopić stvara ubojit tandem: Orša je bio odličan! A još kad se s jednim igračem do kraja uskladi...

Trener gostiju Tomić ustvrdio je kako su ih koštali jedan ‘granični i jedan poklonjeni gol‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2022. 21:03

Trener pobjednika Željko Kopić bio je jako zadovoljan prezentacijom svoje momčadi na prvom proljetnom derbiju u kojem je Dinamo s 2:0 na Maksimiru pobijedio Rijeku.

- Zadovoljan sam s kompletnom momčadi. Odradili su dečki jako dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme smo odlično usmjeravali napadačke akcije u zoni u kojoj smo to htjeli. Bili smo vrlo pokretljivi, tempo na lopti bio je dobar, imali smo veliki broj kvalitetnih situacija, dosta kornera iz kojih smo pokušavali. Reakcija po izgubljenoj lopti je također bila jako dobra. Neutralizirali smo dubinske pasove koji pod pritiskom igrači Rijeke vole igrati prema naprijed. U drugom poluvremenu smo za nijansu imali sporiji protok lopte, pa je Rijeka postala nešto stabilnija, ali smo prema nazad bili kvalitetni. Mogli smo u nekoliko situacija u tranziciji kvalitetnije razigrati, ali generalno, za prvu proljetnu utakmicu, za derbi, mogu biti zaista vrlo sretan sa svih devedeset minuta - kazao je Kopić u uvodu.

Kad se radi o ozljedi Dine Perića, koji je prije kraja morao napustiti teren, šef modre struke je rekao...

- Pred kraj prvog poluvremena Dino je dobio udarac u gležanj, a početkom drugog je krivo stao na isti. Vjerujem da nije ništa dramatično, da ćemo to vrlo brzo dovesti u red, bitno jest da se ne radi o mišićnoj ozljedi.

Bilo je super

Naravno da je jedna od tema presice bio igrač utakmice, sjajni Mislav Oršić.

- Orša je bio odličan! Cijela naša lijeva strana, od Perića u prvom poluvremenu, koji je jako dobro usmjeravao napade prema naprijed, pa onda kretanje Bočkaja i dupliranje pozicije s Oršićem, bilo je super. Bočkaj je bio dobar, prvo poluvrijeme jako dobar. Donio nam je puno prema naprijed. Kad se do kraja usklade i povežu “glave” njega i Oršića, kad lovimo širinu i kad vrtimo stranu, to će biti jako dobro. U konačnici, kad smo dovodili Bočkaja, to nam je bila ideja. Pero je do sada kao i ostatak momčadi radio vrlo profesionalno, treba tako i nastaviti.

Dinamo nakon utakmice s Hajdukom, ne računajući pripremne utakmice, još nije primio pogodak, obrana djeluje kao švicarski sat.

- Defenzivno smo stabilni, mislim da se ozbiljan nogomet ne može igrati bez defenzivne stabilnosti i bez kvalitetnog branjena kontranapada. Najbolje da ih se brani brzom reakcijom po izgubljenoj lopti. Rijeci nismo praktički dozvolili ništa, to je potvrda dobrog funkcioniranja momčadi.

Zanimalo nas je hoće li se Bruni Petkoviću biti teško vratiti u momčad. Komnen Andrić igra jako dobro, Oršić je super...

- Bruno je nositelj kvalitete naše momčadi. Imao je problema s ozljedom, nakon toga crijevnu virozu, on nije upitan. Bitan je igrač za našu momčad. Mi ćemo skupa s njim napraviti sve da ga što prije dobijemo u optimalnom stanju. Da, Andrić igra odlično, s njim sam prezadovoljan. Svojim kretanjima i momčadskom igrom iznimno je vrijedan, on je profil igrača koji se podređuje momčadi, dolazi u prilike. Super je za nas da imamo što više igrača u dobrom stanju - zaključio je Kopić.

Gostujući pokloni

Trener Rijeke Goran Tomić bio je dosta kratak na presici. Prvo je čestitao Dinamu...

- Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi. Utakmicu su prelomili golovi u prvom poluvremenu. Naš cilj je bio izaći hrabro i pokušati napasti zadnju liniju. Dosta vremena smo u prvom poluvremenu to dobro radili. Međutim, dvije neopreznosti su nas koštale. Jedna nakon brojnih kornera Dinama, primili smo “granični pogodak”. Drugi pogodak smo poklonili Dinamu. U drugom poluvremenu je bilo teško probiti stabilni i bolji Dinamo. Ali, domaćin nam u drugom poluvremenu nije radio ozbiljne probleme. No, niti mi nismo prema naprijed bili opasni, za što, naravno, i Dinamo ima zasluge - kazao je Tomić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:12