Jan Mlakar

 VOJKO BASIC Cropix
NEMA DILEME

Lanjski junak s Rujevice vraća se u prvu momčad Hajduka, novi trener ima sigurno rješenje za jadranski derbi

Dugo je tražio svoje mjesto u početnoj postavi, a europske utakmice sva je četiri puta počinjao s klupe
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. rujan 2022. 16:18

Janu Mlakaru smiješi se jako dobar poslovni tjedan, nakon nastupa za Deželu izgledno je da će zaigrati u startnoj postavi Hajduka na Rujevici. Čak i da nema izostanaka bio bi legitimni kandidat za početnu postavu, a ovako je gotovo sigurno da će Karoglan bez Nikole Kalinića i Sahitija posegnuti za slovenskim reprezentativcem.

U Friends Areni u Stockholmu vratio se ovog tjedna u reprezentaciju nakon godine dana izbivanja, a među Bijelima je standardnost počeo hvatati prije mjesec dana.

Zaigra li u nedjelju na Rujevici od prve minute, a nema razloga da tako i ne bude, Mlakaru će ovo biti četvrti start u zadnjih pet susreta. Na početku sezone dugo je tražio svoje mjesto u početnoj postavi jer one najvažnije, europske utakmice, sva četiri puta je počinjao s klupe. Protiv Vitorije nije ni zaigrao, dok je kontra Villarreala u oba susreta ušao s klupe.

image
VOJKO BASIC Cropix

Zašto je Mlakar posebno apostrofiran pred nedjeljni jadranski derbi?

Osim činjenice što mu je forma krenula uzlaznom putanjom s dva pogotka u zadnja četiri nastupa, stoji i podsjetnik da je upravo slovenski reprezentativac prošle sezone bio junak pobjede Bijelih s Dambrauskasom na klupi.

Pogodio je Mlakar u osmoj minuti sudačke nadoknade donijevši sva tri boda Bijelima koji su tom pobjedom krenuli prema vrhu tablice. Utakmicu prekretnicu riješio je Mlakar za konačnih 3.2, a Slovenac će u nedjelju imati novu prigodu Bijelima donijeti važne bodove. I pritom treba dodati, mjesto mu je na "devetki".

Slovenski izbornik Kek stavio je Mlakara zajedno sa Šeškom u tandem napadača protiv Šveđana u Stockholmu. Mlakar nije krilni, Mlakar je klasična špica, igrač koji iz srca šesnaesterca zabija golove. Baš kao i protiv Rijeke u studenome prošle godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:08