Veldin Hodža

 VIGO MAVROVIC
RIJEKA

Mladost u svlačionici bila je jedina prava radost jako skromne jeseni na Rujevici

Dokaz tome su i pozivi Ivanu Smolčiću, Matiji Friganu i Veldinu Hodži u U-21 reprezentaciju
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 19. studeni 2022. 06:44

Na Rujevici još uvijek nema "bijelog dima" koji bi označio izbor novog trenera, a prema nekim, doduše neslužbenim informacijama, neće ga niti biti do idućeg tjedna. Čelnici Rijeke očito ne žele donijeti još jednu ishitrenu odluku kakvih je ove sezone već bilo, odnosno, žele dobro "izvagati" i svi se nadaju, pogoditi s odabirom novog trenera koji bi ovosezonsku Rijeku ponornicu konačno usmjerio prema gornjem domu prvoligaške ljestvice gdje su Bijeli ove sezone samo "prenoćili" nakon pobjede u prvom kolu.

Dok je u i oko prve momčadi u najblažu ruku kaotično, to barem nije slučaj s omladinskom školom, odnosno, s juniorskom momčadi pod vodstvom trenera Gorana Gajzlera. Riječki mladići ove su sezone pravo osvježenje, nakon trinaest odigranih kola zauzimaju drugu poziciju sa svega dva boda za vodećim Dinamom uz svega jedan poraz i to onaj nesretni za zelenim stolom iz 1. kola kada je Bijelima zbog proceduralnih pogrešaka oko registracije igrača pobjeda s pet postignutih golova protiv Rudeša upisana kao 0:3 za goste. Drugim riječima, Gajzlerovi izabranici ove sezone još uvijek nisu poraženi na terenu, imaju čak devet ostvarenih pobjeda i tri neodlučena ishoda, od kojih je jedan bio na Rujevici upravo protiv vodeće momčadi iz Zagreba. Osim toga, imaju i vrlo dobru gol razliku od

Potvrda dobrih igara u omladinskom pogonu stigla je i kroz reprezentativne pozive riječkim dečkima. U U-19 reprezentaciji, koja je u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira prvog kruga za Europsko prvenstvo s čak 6:0 svladala Farske Otoke, od prve su minute nastupala čak trojica igrača s Rujevice - Niko Gajzler, Noel Bodetić i Andro Babić. Bodetić i Babić odigrali su cijelu utakmicu, Gajzler je igrao je do 73. minute, dok Lukas Buić nije ulazio u igru. U 53. minuti Gajzlerov ubačaj Johannessen je pospremio u vlastitu mrežu, dok je peti gol stigao nakon sjajnog udarca Bodetića s dvadesetak metara, te nespretne reakcije gostujućeg vratara koju je iskoristio Brajković. Izabranike Josipa Šimunića sutra čeka ogled protiv Finske, dok će snage s Izraelom odmjeriti 22. studenog.

Borna Panić, njihov kolega iz momčadi, nastupio je, pak, za U-18 reprezentaciju, koja je pobjedom nad Japanom (2:1) otvorila međunarodni turnir u Poreču. Donedavni igrač i kapetan primavere Juventusa, koji se nakon nekoliko godina izbivanja vratio u rodni grad, ušao je u igru u 55. minuti susreta. Tu U-18 selekciju već danas od 12.30 čeka novi susret, protivnik će im ovog puta biti vršnjaci Portugala.

Ako je, pak, nešto bilo pozitivno ove sezone u seniorskoj momčadi, onda su to uglavnom bile vrlo dobre prezentacije igrača poniklih u omladinskom pogonu, koji su "preko noći" postali prvotimci i važne karike momčadi. Dokaz tome su i pozivi Ivanu Smolčiću (koji će se pridružiti bratu blizancu Hrvoju, nekadašnjem kapetanu Rijeke), Matiji Friganu i Veldinu Hodži u U-21 reprezentaciju, kojoj u programu stoje pripremne utakmice u Puli protiv reprezentacije Poljske i Austrije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 08:19