Stefan Ristovski i Lindon Selahi

 DAMIR KRAJAC Cropix
OSTAO SAMO JEDAN DERBI

Može li Rijeka ‘poplaviti‘ sve do Dinama? Prvo moraju napraviti nešto što im ove sezone nije uspjelo

Do kraja sezone ostalo je još sedam kola plus jedna utakmica
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. travanj 2024. 10:06

Ako nas je još nedavno čekala serije derbija vodeća tri kluba na ljestvici, sad je ostao samo jedan - 5. svibnja u 33. kolu igraju Rijeka i Dinamo. Dotad su tri ligaške runde, potom još tri, a Modri imaju i susret s Varaždinom u Maksimiru 17. travnja.

Prvenstvo će se ipak pretežno odlučiti na “malim” utakmicama, iako će taj sraz Bijelih s Kvarnera i Modrih vjerojatno imati veliku težinu. Radi se o četvrtoj utakmici na kojoj će pravdu dijeliti strani suci. Nakon ligaških Hajduk - Dinamo i Rijeka - Hajduk te kup susreta Hajduk - Dinamo.

Može li Rijeka “poplaviti” sve protivnike do Dinama? Kako bi to učinila morala bi dobiti Istru 1961 u Puli, što joj u prvom dijelu sezone nije uspjelo, Goricu na svojem terenu i ponovno Lokomotivu vani, kao nedavno u Kupu. Ukupno je do kraja čekaju tri utakmice doma i četiri u gostima. Pritom bi se ključnima mogla pokazati gostovanja u 34. i 35. kolu kad moraju u Varaždin pa u Osijek. To se događa nakon ogleda s Dinamom, a između tih susreta imaju i treće vezano gostovanje, kod Dinama u prvom srazu finala Kupa.

Dinamo blizu na gostovanja

U završnom Rijeci stiže Slaven Belupo koji ju je matirao ujesen na Rujevici. Ako će ti bodovi rješavati pitanje prvaka, momčad Željka Sopića bit će u jako dobro poziciji.

Dinamo ima još osam utakmica, od toga tri doma i pet vani, ali gostovanja mu doista nisu daleka - Gorica, Lokomotiva, Varaždin i Slaven Belupo. Osim Rijeke. Njemu su na programu do derbija vani Gorica i Lokomotiva, a Varaždin i doma i u baroknom gradu. Serija od četiri uzastopna gostovanja od 30. do 33. kola nastala je zbog promjene domaćinstva s Lokomotivom. Puno se pričalo o lošim travnjacima u Kranjčevićevoj ulici, u Koprivnici i Puli, a nije bajan ni u Varaždinu pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se tko snaći. Tim hibridnim terenima čak niti vegetacija ne pomaže koliko bi posve prirodnima.

Hajduk u seriji derbija ima još doma Osijek, ali pitanje je gdje će se to igrati. Potom mu slijedi ugodniji kalendar, vani Slaven Belupo, doma Rudeš i Varaždin, na strani Istra 1961, kod kuće Gorica i na kraju u Zagrebu Lokomotiva. Očito je da Hajduk od tri vodeća kluba ima najpovoljniji raspored, ali kazna zbog utrčavanja gledatelja na teren na kupu s Dinamom vjerojatno će ga koštati domaćinske atmosfere na Poljudu. Disciplinska komisija HNS-a kazat će na koliko utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:24