Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ODLUKA HNS-a

Na Rujevici mogu odahnuti, Drmić će igrati finale Kupa! Izrečena mu je kazna za nepromišljenost u derbiju

Napadač Rijeke dobio je kaznu zbog udaranja Stefana Simića u Jadranskom derbiju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2022. 13:44

Nakon groznog poraza (0:3) od Hajduka, malo dobrih vijesti stiglo je ove srijede na Rujevicu. Točno je, Josip Drmić, drugi strijelac HNL-a više neće zaigrati za Rijeku u domaćem prvenstvu, barem ne ove sezone. Ali, igrat će u Kupu, i to u finalu, u borbi za trofej s Hajdukom, 26. svibnja.

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer odrezao je Drmiću dvije utakmice kazne zbog namjernog udaranja Hajdukova stopera Stefana Simića u Jadranskom derbiju. Podsjetimo, zbog toga je švicarski napadač na posudbi iz Norwicha kažnjen izravnim crvenim kartonom. Strahovali su u Rijeci od toga što će disciplinci Hrvatskog nogometnog saveza odmjeriti, a odluka je - dvije utakmice. Da je bila i ona treća, finale Kupa Drmić bi mogao pogledati na TV-prijemniku.

Elem, Drmić neće moći igrati u Koprivnici nadolazećeg, kao niti kod kuće protiv Hrvatskog dragovoljca, posljednjeg HNL-vikenda ove sezone. Za vjerovati je da će švicarski internacionalac nastupiti u humanitarnoj utakmici protiv ukrajinske reprezentacije koju će Rijeka odigrati za tjedan dana, 18. svibnja na svom stadionu.

Drmić se već neko vrijeme dovodi u vezu s Dinamom, kuloari bruje da je sve već dogovoreno, da je to "done deal", ali pred napadačem je još jedna misija u Rijeci. Barem jedna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:42