Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
‘SOPIĆ SHOW‘ NA RUJEVICI

‘Najiskrenije, to vam je kao u bajci. Postoji igrač kojeg smo navodno potpisali, ali ja ga još vidio nisam‘

Željko Sopić bio je pred novinarima uoči dvoboja s Osijekom: Nisam primijetio da je Dilaver nezadovoljan‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 15. rujan 2023. 12:50

Nakon reprezentativne pauze ovog se vikenda na terene vraća i HNL nogometna karavana, gosti iz Osijeka dolaze već ove subote (19.30) na Rujevicu, gdje će domaćin Rijeka, nakon dva tjedna priprema i upoznavanja s novim trenerom Željkom Sopićem, pokušati stići do nove pobjede koja bi Bijele ostavila u samom vrhu lige. Treneru Rijeke ova je pauza i više nego dobro došla.

- Mislim da smo jako dobro iskoristili ovu reprezentativnu stanku i da smo se, konačno, malo bolje upoznali. U ovome napornom ritmu smo u principu stalno bili u regeneraciji i u nekom kompenzacijskom treningu, gdje nismo imali sve igrače. Odigrali smo i dvije prijateljske utakmice, jednu protiv Domžala, a drugu protiv naših juniora. U srijedu su nam stigli Banda i Labrović, a jučer su nam se vratili Hodža i Ivanović. Zadovoljan sam radom u proteklom periodu, sve u svemu, spremni dočekujemo Osijek - kazao je Sopić u uvodu.

Vlastite zamisli

Osim za bolje upoznavanje momčadi, ovaj period iskoristio je i za rad na taktici.

- Svaki trener ima neke svoje zamisli kada dođe u klub, one se mogu u manjim ili većim detaljima razlikovati od prethodnika. Jednostavno, vidjeli smo koji su nam problemi bili u posljednje dvije utakmice i pokušali smo raditi na tome. Naravno, mali je problem to što nam je falilo par igrača, ali koga nema, bez njega se može i mora. Ne bih išao u detalje koje su nam manjkavosti i na čemu smo radili, nadam se da će se to vidjeti u utakmici sutra - dodao je Sopić.

image

3 utakmice odradio je Željko Sopić s momčadi Rijeke

Cropix

Ne bježi od toga da želi protiv Osijeka uzeti sva tri boda.

- Svaku utakmicu će se ići na pobjedu dok sam ja ovdje. Ne mogu im ništa prigovoriti na utakmicu s Varaždinom, mi smo prespavali tih pet minuta nakon šest napornih tjedana i gustog rasporeda. Obično takve utakmice gubite, no mi smo se vratili, ne razmišljam više o tome. Što se Osijeka tiče, dobro poznajem te ekipu, igrao sam protiv njih ove sezone s Goricom na Pampasu. Kao i 90% hrvatskih momčadi, oni drugačije igraju doma, a drugačije u gostima. Imaju kvalitetu, zabijaju puno golova, no ja se fokusiram na naše dečke. Respekt Osijeku ali ja vjerujem u svoje dečke, nadam se da će oni to pokazati na terenu - dodao je Sopić.

Neće moći računati na usluge Hodže zbog akumulirana tri žuta kartona, a iz istog razloga na Rujevici neće biti niti Caktaša.

- Vidjet ćemo koliko će moći Ivanović, koji se vratio s Hodžom participirati u utakmici. Ostali? Banda je igrao 20-ak minuta za svoju zemlju, a odradio je s nama i prve treninge po povratku. Razgovarali smo, rekao je da bolova nema, a po pitanju fizičke spreme i svega, to ćemo vidjeti uoči utakmice - dodao je Sopić, koji još uvijek ne može računati na usluge novog napadača Mome Yansanea.

- Najiskrenije, to vam je kao u bajci. Postoji igrač kojeg smo navodno potpisali, ali ja ga još vidio nisam - u svom je tonu komentirao Sopić gotovo uobičajenu viznu zavrzlamu, pa onda i detaljnije pojasnio stanje stvari:

- Kad će doći? Ne znam, ja nisam Ministarstvo vanjskih poslova niti Schengen, ne znam kada će se ta viza srediti, no to nije problem HNK Rijeka. Šalu na stranu, očito su neki problemi oko vize za Europsku uniju, potpisali ga jesmo i čekamo ga - dodao je Sopić.

Demantirao je bilo kakvo nezadovoljstvo Emira Dilavera, koje se u nekakvim kuloarima spominje.

- Jučer sam pričao s njime, nisam vidio nikakvo nezadovoljstvo. Dečko je bio ozlijeđen, imao je velikih problema s ozljedom, ali se polako vraća. U normalnom je treningu zadnjih par dana i iskreno rečeno, ne znam što kuloari pričaju, još nisam bio u riječkim kuloarima. Bit će spreman za utakmicu za Osijekom, ali vidjet ćemo koliko će biti spreman, nakon duže pauze, početi susret. Radeljić se također vratio u trenažni proces, ali nešto kasnije, no s njime ćemo još malo pričekati. Petrovič je u procesu rehabilitacije dok Čabraja i dalje ima problema s pubičnom kosti i trbušnim zidom. Ide na bolje, ali moramo paziti da se sve to ne zakomplicira. To je ozljeda u kojoj vam jedan dan može biti puno bolje, ali može biti i puno gore. U svakom slučaju, za Osijek ćemo imati na raspolaganju Bandu i Dilavera - pojasnio je Sopić ukratko zdravstveni karton svoje momčadi.

Magični dodir

Osvrnuo se i na trenutno psihofizičko stanje Marka Pjace, supervrijednog riječkog pojačanja, kojemu je ova pauza također dobrodošla zbog što boljeg uklapanja u ovu momčad i trenerove ideje.

- Pjacu znam dugi niz godina, jedan je od najvećih talenata hrvatskog nogometa, no dvaput mu se dogodila ruptura prednjeg križnog ligamenta, što nije nimalo jednostavno. S druge strane, on je najjači na poziciji lijevog krila, može se on koristiti i drugdje, ali on je najjači tamo. Sprema? Marko je po pitanju fizičke spreme u Rijeku došao spreman. E, sad, nogomet nije samo fizička sprema, nogomet je i uigravanje s momčadi, prilagodba na novu momčad, samopouzdanje i sve drugo, no ono što Marko nije izgubio od prvog dana kada je došao tu je taj magični dodir. Znate kada igrač drugačije lupa tu loptu, to će i riječki nogometni kibici vrlo brzo shvatiti - podvukao je Sopić za kraj.

Andrija Vukčević otišao u Juarez

Andrija Vukčević više i formalno nije igrač Rijeke, meksički Juarez objavio je kako je crnogorski internacionalac i službeno postao stanovnik Meksika u kojem bi, prema ugovoru, trebao provesti tri godine.

- Osjećaji su pomiješani, ovdje mi je bilo jako lijepo, od prvog dana sam prihvaćen kao član familije i stvarno sam se predivno osjećao ove dvije i pol godine. Zahvalan sam svima za moj boravak tu, od svih u klubu, trenera, do suigrača i navijača. Svima hvala na svemu, drago mi je da odlazim čistog srca u neke nove izazove - kazao je popularni Mićko u svom oproštajnom razgovoru snimljenom prije nekoliko dana na Rujevici.

Linker
30. travanj 2024 22:17