DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRIPREMA ZA SEZONU

Nakon odlaska Pjace, na Rujevici se čekaju pojačanja: Evo kad bi Rijeka trebala potpisati novog igrača

Postoje naznake da bi se na Rujevici vrlo skoro trebao dogoditi novi ulazni transfer
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. srpanj 2024. 11:07

Nogometaši riječkog prvoligaša još ovaj tjedan svoje ljetne pripreme odrađuju na terenima rujevičkog kampa.Teren glavnog stadiona nije im dostupan još otkako je hrvatska reprezentacija boravila na Rujevici uoči svog odlaska prema Njemačkoj na Europsko prvenstvo. Velika rekonstrukcija travnjaka u koju su Bijeli krenuli trebala bi biti gotova za službeni početak nove natjecateljske sezone i uzvratni susret drugog pretkola Europske lige, koje je na rasporedu 1. kolovoza.

Sedam dana prije, dakle, 25. srpnja, izabranici trenera Željka Sopića prvu će kvalifikacijsku europsku utakmicu, ovisno o ishodu prvog pretkola, odigrati u Mađarskoj ili Rumunjskoj, kod Paksija ili Corvinula Hunedoare. Drugim riječima, Rijeka će za svega 20-ak dana odigrati prvu službenu utakmicu i jasno je da će momci s Kvarnera, bez nekih itekako važnih igrača lanjske momčadi, morati pronaći neke nove snage, neke nove igrače željne dokazivanja i napretka kako bi uspješno zakoračili u sezonu.

Stavke koje nema

Nediljko Labrović preselio je u Augsburg, Marko Pjaca nakon gotovo osam godina ponovno se vratio u Dinamo, a iz Maksimira se sve češće probija informacija da bi zagrebački klub od riječkoga htio otkupiti i Marca Pašalića. Uzgred rečeno, stavka u ugovoru Marka Pjace, koja mu je omogućila odlazak u neki drugi klub za točno određeni iznos, ne postoji u ugovoru Marca Pašalića, zbog kojeg se predsjedniku Miškoviću digla kosa na glavi.

Ne, naravno radi njega samog i njegovih izvrsnih igara koje su ga promovirale u novog reprezentativca i traženu tržišnu nogometnu “robu” pod važećim ugovorom s Rijekom, već zbog činjenice kako se njegovo ime dovodi u vezu s aktualnim osvajačem dvostruke krune u Hrvatskoj. U kratkoj izjavi koju je u prvi čas uputio svim medijima jasno je dao do znanja kako “Pašalić, Dinamo i Rijeka uopće nisu tema”.

Preventivna pošteda

Što se ostalih igrača iz aktualnog kadra tiče i njihovog stanja, Selahi i Galešić bili su zbog sitnih ozljeda preventivno pošteđeni nekoliko treninga, no s obojicom bi sve trebalo biti u najboljem redu. Također, obnovljena ozljeda mladog povratnika Silvija Ilinkovića i ozljeda pubične kosti Brune Gode, lijevog beka koji iza sebe ima daleko najbolju seniorsku sezonu u karijeri, polako dolaze na svoje. Njihova opterećenja na treninzima sve su veća i jača, a u klubu se nadaju kako bi do odlaska momčadi na austrijski dio priprema obojica trebali biti spremni za puni trenažni proces, što je svakako dobra vijest.

Kada su, pak, novi igrači u pitanju, odnosno pojačanja koja su u Rijeku i njen trenutni kadar i više nego dobrodošla, neslužbeno smo doznali kako bi se do kraja aktualnog tjedna, dakle, najkasnije do odlaska momčadi u Schladming 8. srpnja, i tu nešto trebalo – promijeniti.

Angažman Josipa Posavca “pokrio” je vratarsku poziciju, tko će se sljedeći pojaviti na ulaznim vratima Rujevice?

U subotu navečer s Primorjem iz Ajdovščine

Drugi pripremni ogled Riječani će odigrati u subotu od 19 sati s Primorjem iz Ajdovščine, aktualnim prvakom 2. slovenske lige, koji je izborio povratak u elitni slovenski nogometni rang. Utakmica će se odigrati na trening terenu riječkog kampa, a baš kao i ona protiv Kopera, i ova će biti zatvorena za javnost. U nedjelju će riječki dečki dobiti i slobodan dan i time zaključiti prvi, riječki, dio priprema, nakon čega slijedi odlazak u austrijske Alpe.

Rijeka je, usput, priopćila da će njen Info point raditi od četvrtka do subote, a potom i u ponedjeljak, kako bi se na njemu svi navijači i navijačice koji su se učlanili online mogli podignuti svoju člansku iskaznicu. (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 20:22